Biblii si Bere - Congregaţii din America încearcă să atragă noii membrii... cu nişte bere

Un nou raport al NPR susţine faptul că un  număr de congregaţii din întreaga Americă folosesc de acum berea drept cale de a atrage... noi membrii.

Efortul lor este un experiment în încercarea de a găsi metode care să apeleze la cei care de altfel nu ar pune piciorul într-o biserică. Câteva întâlniri "bazate pe bere" au loc chiar acum în clădirea bisericii, pe când altele au loc la un pub local.

Una din locaţiile accentuate în raportul acesta este şi Fort Worth, Texas, unde Biserica-dintr-un-Pub, sponsorizată de "Pastorul" Phil Heinze de la Calvary Lutheran Church, are servicii în fiecare săptămână la un bar local.

"Găsesc dragoste, suport, acei ochi nejudecători, atunci când vin aici", a declarat Leah Stanfield publicaţiei. "Şi găsesc prieteni care-L iubesc pe Dumnezeu [şi] iubesc berea făcută cu măiestrie."

Aproximativ 30-40 de oameni se întâlnesc la aceste adunări săptămânale, care includ citirea Bibliei, părtăşie şi comuniune - peste tot fiind pizza şi bere la pub-ul Zio Carlo.

Conciliul Regional al Bisericii Evanghelice Luterane din America a recunoscut recent Biserica-dintr-un-Pub ca fiind o comunitate autorizată de închinare. În 2014, un alt "pastor" zonal plănuieşte să extindă conceptul în toată zona Fort Worth din Texas.

În timp ce biserica Calvary Lutheran Church îşi ţine slujbele într-un bar, biserica First Christian Church of Portland, Oregon găzduieşte o noapte lunară de "bere şi imnuri" în cadrul clădirii bisericii, unde congregaţia se adună laolaltă să cânte imnuri, să vorbească şi să bea bere.

NPR relatează povestirea unui trans-sexual ce a participat la o astfel de întâlnire şi s-a ridicat să vorbească la un eveniment recent, anunţând că el a fost crescut într-o biserică în care i s-a spus că animalele nu au suflete. Totuşi, deoarece căinele lui a decedat curând, el a vrut să cânte un cântec în acea seară la biserică, în onoarea câinelui său.

"Vreau să cânt acest cântec în ciuda acestor lucruri, pentru că Gunner a fost prietenul meu", a declarat el celor adunaţi acolo, în timp ce-şi sorbeau berile. "Şi el are emoţii şi o personalitate, şi am avut o relaţie cu el care e la fel de reală ca orice altă relaţie ce am avut-o cu oricare fiinţă umană".

Cei de la Wall Street Journal au relatat o povestire similară anul acesta, subliniind noua tendinţă, introducând cititorii la o adunare de duminică seara ţinută de Pastorul Matt Bistayi, care a început biserica Valley Church din Allendale, Michigan.

"Numele meu este Darin", a spus directorul muzical către cei prezenţi. "Şi-mi place pachetul de 30 de bere Busch-Light!"

Grupul, care deţine şi un motto propriu, "What Whould Jesus Brew?" ("Ce bere ar produce Isus?") a început apoi să aplaude.

Pentru anumite congregaţii, în loc de bere, se oferă ţigări la potenţialii membrii. Aşa cum a fost raportat anterior, Eric Van Scyoc din biserica St. Thomas Lutheran Church din Rockey River, Ohio, îşi numeşte adunarea sa "Smokin' Bible Study" ("Studiu Biblic al Fumătorilor"), unde bărbaţii se adună în camera din spate a magazinului Cigar Cigars şi fumează trabucuri în timp ce studiază cuvântul lui Dumnezeu. El spune că conduce aceste studii biblice, la această locaţie, de aproximativ trei ani.

"Este o şansă să scoţi Biblia dintre pereţii bisericii", a declarat Van Scyoc către The Plain Dealer (un ziar din statul Ohio).

El a explicat că atunci când a fost abordat de administratorul localului Cigar Cigars să conducă acest studiu, la început a fost şovăielnic, însă din moment ce nimeni din biserică nu avea vreo problemă cu această idee, el a acceptat.

"Câteva femei au venit şi ne-au spus, 'O să trec şi eu pe acolă pentru că (întâlnirea) nu ar trebui să fie doar pentru bărbaţi'," a explicat Van Scyoc. "Sunt binevenite, dar până acum, nici una nu a venit pe la noi".

Totuşi, anumiţi pastori au exprimat o mare nelinişte şi o atenţionare cu privire la încercările în creştere de a reinventa biserica - folosind metode carnale pentru a-i atrage pe bărbaţi.

"Mai degrabă decât să se raporteze cu oamenii prin a deveni ca ei, Biserica trebuie să prezinte slava lui Dumnezeu", a declarat Scott Brown de la Center for Family Integrated Churches pentru Christian News Network. "Atunci când oamenii vin în biserică, ei trebuie să vadă o împărăţie complet nouă, o comunitate complet nouă. Ei ar trebui să vadă cât de diferit este Dumnezeu de ei, şi cât este El de minunat, cum căile Lui sunt mai frumoase decât căile lor."

Pastorul Eric Ludy, Preşedintele organizaţiei Ellerslie Mission Society, a făcut câteva declaraţii similare când şi-a exprimat preocuparea cu privire la Biserică, cum încearcă să atragă lumea prin a apărea să fie "cool".

"Problema e că Isus nu era cool. Fie că vrem să admitem asta sau  nu, Isus nu a făcut-o în felul lumii. El a venit şi a ofensat lumea", a spus el reporterilor. "El a venit şi a făcut totul în modul greşit.... Noi de fapt am vrea să-L acuzăm pe Isus şi să spunem, 'Ştii ceva? Dacă ai ştii şi tu lucrurile cum le ştim noi, cu siguranţă că le-ai fi făcut diferit'. Noi vrem să facem apel la sensibilităţile lumii şi să-i atragem oarecum către Evanghelie. Isus nu a făcut nici una din acestea."

"Biblia spune că 'După ce va fi înălţat, El (Isus) va atrage pe toţi oamenii înspre Sine'," a continuat el. "Cheia este ca noi să înălţăm Evanghelia. Noi oferim calea cea dreaptă şi îngustă. O prezentăm nediluată şi oamenii vor începe să ne respecte pentru că noi nu le oferim ceva care să stârnească carnea. Noi le oferim ceva care va aduce viaţă spiritului lor".

Notă: Fotografia din această postare este preluată din newsletterul celor de la Prophecy News Watch, articolul este o adaptare a unui material scris de Heather Clark pentru Christian Network News, de unde este şi poza secundară din această postare. Traducerile şi notele din paranteze îmi aparţin.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.