În vizită la Vila Alpin, Straja, pe uşa... de pe net

Într-un articol anterior vă delectam cu detalii legate de Vila Alpin din Straja şi de ceea ce puteţi găsi acolo, fie că doriţi să vă petreceţi timpul liber vara sau iarna, la Straja nu aveţi cum să vă plictisiţi prea uşor.

Astăzi ne-am decis să le facem o vizită... pe uşa de pe net. Adică să studiem puţin ceea ce ne prezintă site-ul lor.

Dacă nu ştiţi site-ul lor pe dinafară, este destul de simplu de găsit pe google, daţi o căutare la cantonament Straja, sau sejur Straja şi veţi da de Vila Alpin. Sau tastaţi www.alpinstraja.ro şi ajungeţi direct pe site-ul lor, mai simplu! :)

Înainte să ajung pe site-ul lor, am fost puţin curios să aflu ce au spus cei care au fost acolo, şi ce impresii au avut. Una dintre persoanele care scriau feedback pe site-ul amfostacolo.ro spunea că unele camere sunt cam mici. Ce-i drept, pe site-ul vilei Alpin nu este menţionat nicăieri ce dimensiuni au camerele, însă este menţionată capacitatea unei camere (2 locuri cu baie proprie sau apartament de 4 locuri cu baie proprie).

  Site-ul vilei Alpin oferă şi un tur virtual captivant al camerei din imaginile de mai sus, al restaurantului de 70 de locuri, a sălii de conferinţă de 60 de locuri, precum şi din exteriorul vilei.

O altă persoană avea un feedback interesant. Ajunsese în zonă cu o maşină normală, dar nu a mai putut urca la vilă... pentru că nu avea maşină 4x4, şi a trebuit să-şi care singur bagajele de la locul unde şi-a parcat maşina până la vilă. Aici cred că aş putea recomanda celor de la vilă să introducă în serviciile lor un transfer (contra cost, sau inclus in tariful cazării) pentru cei care ajung în zonă cu mijloace de transport care nu le permit să urce până sus la vilă.

Ceea ce am observat eu pe site-ul Vilei Alpin este că au multe poze şi nu le poţi vedea decât dacă faci click pe fiecare în parte, oarecum un inconvenient pentru mine, care sunt obişnuit să dau next, next la poze, sau să folosesc tastele de înainte / înapoi.

Site-ului îi lipseşte secţinea de rezervare online şi nu specifică dacă acceptă sau nu plata cu carduri de debit/credit, un amănunt care este important pentru cei care preferă astfel de metode de plată. Am văzut că există acces la internet, deşi nu este menţionat unde este accesul la internet (majoritatea vilelor şi pensiunilor oferă internet gratis doar în zona recepţiei), deci am putea face o plată cu transfer bancar dacă avem activat internet banking. Şi să meargă internetul, desigur! :)

Da, o să sară unii şi o să zică, "păi nu ai cum să mergi în vacanţă doar cu un card şi atât". La aceasta aş putea da o replică simplă: există persoane care doresc să cumpere pachetul de cazare, sejur la Straja şi vor să aibă inclus ceea ce au ei nevoie. Dacă ei şi-au achiziţionat, spre exemplu, un pachet care să includă doar cazare şi masa pentru perioada şederii lor acolo, probabil că cineva de la recepţie le va recomanda (este un caz optim acesta, dacă nu chiar surprinzător pentru client) - iarna, când este şi sezonul de schi - să îşi achiziţioneze skipass-uri. Există posibilitatea ca acestea să fie incluse în pachet, conform cu ceea ce se specifică în ofertele vilei Alpin din Straja, dar poate clientul a uitat să solicite aceasta... şi atunci va scoate un card şi va spune la recepţie, "doresc să cumpăr şi eu skipass pentru x zile, pentru 2 persoane".

Deci, ca să concluzionăm, cred că site-ul Vilei Alpin poate fi puţin îmbunătăţit prin a include mai multe detalii pentru cei care nu au fost / ajuns niciodată la această locaţie, şi să ofere produse complementare (cum am menţionat mai sus: un sistem de rezervare online, plată cu cardul, achiziţionarea de la recepţie de produse diverse care ţin de zonă: skipass, închirieri de echipamente sportive, transferuri, etc.). Site-ul Vilei Alpin poate fi structurat pe mai puţine pagini şi să includă: o pagină de prezentare cu turul virtual, o pagină de prezentare cu un colaj de fotografii (de la diferite camere, fotografii din cadrul restaurantului, a sălii de conferinţă, fotografii cu acţiuni sau programe organizate de personalul vilei), o pagină cu informare, cum se poate ajunge la vilă, o pagină cu rezervare online şi date de contact, eventual o pagină vizibilă cu feedback-ul clienţilor, care să includă şi imagini din partea lor, sau o inserţie a paginii de facebook a vilei). Pe fiecare pagină a site-ului trebuiesc incluse ultimele noutăţi şi oferte de la vilă, care să fie accesate printr-un simplu link spre o pagină cu fotografii, descriere, informaţii, dată limită de înscriere, modalităţi de plată, perioadă, ce este inclus, ce nu este inclus, cât costă serviciile suplimentare, etc. Optim ar fi să existe un videoclip de prezentare, are mai mult efect decât un fişier PDF (pe care îl deschid doar cei interesaţi... şi care au program de vizualizare a acestor tipuri de fişiere...).

Notă: Această postare a fost scrisă pentru SuperBlog 2013. Fotografiile din această postare au fost preluate de pe site-ul Vilei Alpin, http://www.alpinstraja.ro





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.