Oamenii religioși... au mai mulți copii decât cei nereligioși?

Picioare de copii - fotografie preluata din site-ul Christian Post, autor Ivan Alvarado / ReutersDouă studii recente pe religie și mărimea familiei au dezvăluit felul cum credința influențează reproducerea. Acest studiu a analizat peste 3,6 milioane de femei din diferite confesiuni religioase, din 32 de ţări, şi a ajuns la concluzia că oamenii religioşi sunt mult mai probabil să aibă mai mulţi copii decât cei nereligioşi, conform celor declarate către Fox News de cei care au efectuat sondajul, jurnalul Proceedings of the Royal Society B.

Cei care au efectuat sondajul s-au folosit ca sursă de recensământul internațional efectuat de organizația din Minnesota, și au mai descoperit totodată faptul că femeile care erau parte dintr-o căsătorie unde atât bărbatul cât și femeia practicau aceiași religie era mult mai probabil să aibă mai mulți copii și mai puțin probabil să nu aibă nici un copil.

În anul 2015 Centrul de Cercetări Pew a examinat diferite religii ale lumii, precum și persoane ce nu aparțin nici unei religii, pentru a determina care erau cei mai mult și cei mai puțin reproductivi dintre aceștia. Studiul s-a concentrat pe 34.000 de americani (cu vârsta între 40-59 ani) din diferite credințe care includ: mormonii, protestanții negrii, protestanții evanghelici, protestanții de linie principală, budiștii, hindușii, catolicii, evreii, ateii și agnosticii.

Din acest grup, budiștii au fost cei mai puțini reproductivi - 80 de procente dintre ei nefiind părinți. Cei de pe nicăieri(adică cei care nu aparțin nici unui cult religios) s-au situat pe locul următor cu 74 de procente dintre ei nefiind părinți. Atât evreii cât și protestanții din linia principală au fost la 74 de procente; Martorii lui Iehova s-au situat la 71%, în timp ce catolicii și creștinii ortodocși au fost laolaltă la 70%. O listă mai detaliată a acestor descoperiri poate fi găsită aici (o fotografie a acestui studiu o puteți găsi mai jos).



Unele mame religioase, care fac parte din familii numeroase, au spus că credința lor făcea ca lucrurile să fie mai ușoare în cadrul căminului unde locuiau.

O mamă din Virginia de Nord, care își școlarizează copiii acasă, se bazează pe credința ei ca vigoare. Elsa Hoffman a declarat, ”Dacă nu ar fi fost credința mea, nu aș fi avut harul sau vigoarea de a mă bucura de marea familie care o am, și nici nu aș fi înțeles felul cum aceasta împlinește misiunea vieții mele”, după relatările către cei de la Fox News.

Hoffman a adăugat faptul că ea își vede fiecare copil al ei ca un dar de la Dumnezeu și ca o misiune personală a ei. ”Este scopul meu și o investiție eternă pentru viitorul sufletului meu și al lor”, a mai declarat ea. ”Ce ar putea fi mai împlinitor, mai îmbogățitor și mai edificator?

O mamă din zona Washington D.C. cu 10 copii, care a preluat numele fictiv de Maria Smith, spune că credința a jucat un rol critic în procesul acesta de a avea o familie mare. Smith spune că cuplurile căsătorite fac un jurământ de ”a acepta copiii cu dragoste din partea lui Dumnezeu”, spunând că aceasta ar putea însemna să ai trei sau 10 copii.

Dacă aș fi avut doar patru copii și aș fi spus, 'Destul, nu mai pot', atunci nu i-aș fi avut și pe ceilalți șase, și recunosc că îi iubesc așa de mult. Prin ei eu înțeleg planul lui Dumnezeu”.

Un scriitor din cadrul ziarului The Weekly Standard a fost de acord cu un interviu din 2013 cu cei de la The Christian Post,cei care sunt mult mai religioși tind să aibă o rată mai mare de natalitate, însă a avertizat că ”diferența de fertilitate dintre aderenții seculari și cei religioși este atât de mare încât aceasta copleșește rata de diminuare dintre credincioșii religioși și rata de transmitere a crezurilor religioase către copiii lor”.

Notă: Acest studiu a fost preluat de pe site-ul The Christian Post, scris inițial de Kevin Porter pe 5 august 2016. Imaginea de la începutul acestui articol este preluată din același site. Dacă citați acest material în altă parte, vă rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării lui, adică acest blog.





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.