Femeile care frecventează biserica trăiesc mai mult [studiu]

Femeie în cadrul unei slujbe de biserică, foto de Paul Lee efectuată în cadrul Convenţiei Baptiste Sudice anuale din 2015, imaginea preluată de pe site-ul christianpost.comÎntr-un articol recent vă povesteam despre o femeie recalcitrantă, care într-o duminică... în loc să opteze pentru a merge la biserică... a preferat să îşi folosească gura ca să spurce pe toţi din jur. Recent am dat de un studiu legat de femei şi frecventarea bisericii, aşa că vreau să îl împărtăşesc cu voi, este un articol care apare chiar la momentul potrivit, după postarea trecută.

Studiul spune că femeile care frecventează slujbele religioase mai mult de o dată pe săptămână... trăiesc cu 33% mai mult decât femeile care nu o fac - studiul este efectuat de Harvard, divizia T.H. Chan School of Public Health.

Acest studiu a fost publicat în jurnalul de medicină intern JAMA, în care se recomandă doctorilor că ar putea să înceapă să exploreze în mod serios religia și spiritualitatea ca resursă pentru pacienții lor. ”Frecventarea regulată la serviciile religioase a fost asociată cu riscul semnificativ de scăzut dintre toate cauzele - cel cardiovascular, precum și mortalitatea datorată cancerului din rândul femeilor. Religia și spiritualitatea ar putea fi o resursă sub-apreciată pe care medicii ar putea-o explora împreună cu pacienții lor ca un remediu adecvat”, a concluzionat acest studiu.

congregație - imagine preluată de pe site-ul www.hsph.harvard.edu
O declarație de presă din partea celor de la Harvard asupra acestui studiu a subliniat faptul că aproape 40 de procente dintre americani au raportat că frecventează serviciile religioase o dată pe săptămână sau mai mult. În timp ce studiile anterioare au sugerat o legătură între frecvență și riscul de mortalitate redus, mulți au fost criticați pentru limitările majore, inclusiv posibilitatea ”etiologiei reverse” - că numai cei care sunt sănătoși pot frecventa o slujbă religioasă, prin urmare prezența acolo nu influențează în mod necesar sănătatea.

Acest nou studiu, sublinia declarația de mai sus, s-a adresat acestor frământări prin a se folosi de metodologia riguroasă ce a cercetat să descopere cauzele comune de frecvență și mortalitate, folosindu-se de o mărime mai mare de piață de studiu și a efectuat măsurători repetate în decursul timpului - atât asupra frecvenței la slujbele religioase, cât și asupra sănătății.

Studiul a folosit date oferite de 74.534 de femei care au participat la Nurses' Health Study [Studiul Sănătatea Asistentelor] efectuat în perioada 1992-2012. În această perioadă, femeile au răspuns la fiecare doi ani la chestionare legate de dieta lor, stilul de viață și sănătate și s-a raportat la frecventarea lor a slujbelor religioase la fiecare patru ani. Cercetătorii au făcut ulterior ajustările pentru un număr de factori, incluzând dieta, activitatea fizică, consumul de alcool, starea de consum de țigări, indexul masei corporale, integrarea socială, depresia, rasa și etnicitatea, iar rezultatele au sugerat faptul că religia este bună pentru o viață mai lungă.

Rezultatele noastre sugerează faptul că ar putea fi ceva important cu privire la frecventarea serviciilor religioase dincolo de spiritualitatea solitară”, a declarat în cadrul acestei declarații de presă Tyler VanderWeele, profesor de epidemiologie din cadrul Harvard Chan School, autor principal al acestui studiu. ”Parte a beneficiului pare a fi faptul că frecventarea serviciilor religioase crește suportul social, descurajează fumatul, scade depresia și îi ajută pe oameni să dezvolte o concepție despre viață mult mai optimistă sau plină de speranță.”

Alți autori din cadrul Harvard Chan School implicați în acest studiu au inclus pe autorul Shanshan Li, cercetător post-doctoral în epidemiologie; Meir Stampfer, profesor de epidemiologie și nutriție, precum și David R. Williams, Florence Sprague Norman și Laura Smart Norman, profesori de sănătate publică.

Comparat cu femeile care nu frecventează niciodată serviciile religioase, femeile care merg mai mult de o dată pe săptămână au avut cu 33% un risc mai scăzut de mortalitate în timpul perioadei studiului și au trăit în medie cu cinci luni mai mult, a fost desoperirea studiului. Cele care frecventau săptămânal au avut 26% un risc mai mic, iar cele care frecventau mai puțin de o dată pe săptămână cu 13% un risc mai mic.

Studiul a mai scos în evidență faptul că femeile care frecventează serviciile religioase o dată pe săptămână sau mai mult au avut un risc diminuat în zona mortalității cardiovasculare - 27% - cât și a mortalității datorate cancerului - 21%.

Declarația de presă a notat faptul că studiul a constat în principal din femei creștine de culoare albă și prin urmare nu poate fi generalizabil față de populația generală, alte țări sau zone cu libertate religioasă limitată. Acesta a mai notat faptul că studiul populației incluse a fost doar din asistente din Statele Unite cu un statut socio-economic similar, care tind să fie cât se poate de conștiente în ceea ce privește sănătatea.

Notă: Acest studiu a apărut pe 17 mai 2016 în ChristianPost și a fost editat de Leonardo Blair. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării lui, adică acest blog.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.