6 surprize cu privire la salariile și bugetele celor din conducerea bisericilor

statistici si iar statistici... - imagine preluată de pe site-ul www.clipartpanda.comTocmai am descoperit un studiu nou despre salariile membrilor de comitet din cadrul bisericilor și bugetele acestora. Mi-am aruncat ochii pe datele celor de la Leadership Network and Vanderbloemen Search Group (da, știu, e un nume lung și ciudat, o să îl las netradus în română pentru ca să vă fac curioși) și am descoperit o mulțime de informații prețioase.

În timp ce aprofundam acest studiu, am căutat suprizele și schimbările din tiparele care le-am văzut în anii recenți. Și deși datele adunate în trecut nu se compară perfect cu acest ultim studiu, contrastele pe care le veți citi în continuare sunt pe câtuși de puțin interesante cât și instructive.

Iată cele 6 surprize sau schimbări:

1. Bisericile în creștere își plătesc pastorii și membrii comitetului cu mai puțin decât bisericile care sunt în declin. 
La prima vedere această informație pare suprinzătoare. Ideea este că bisericile în creștere au ajuns să câștige creștini noi care nu și-au stabilit obiceiurile sănătoase de a dărui. Alte biserici în creștere sunt în mare măsură îndreptate spre câștigarea familiilor tinere cu venituri mai scăzute.

2. Doar două procente din bugetele bisericilor sunt finanțate de dăruirea din afara bisericii.
Anumite biserici primesc fonduri din facilități închiriate, de la școli care se află în cadrul clădirii bisericii sau din investiții și din dotările proprii. Dar, în realitate, aceste surse de venit sunt foarte mici comparat cu ceea ce dă congregația.

3. O treime din biserici au crescut procesul de aducere de personal din exterior în descursul ultimilor cinci ani.
Externalizarea este o tendință majoră în cadrul bisericilor. Liderii devin tot mai conștienți că multe funcții tipice de angajați nu sunt parte a miezului care face din biserică să fie ceva unic. Iată câteva din funcțiile de membrii de biserică aduși din exterior ca un exemplu:

* asistenți administrativi / secretari (secretare)
* contabili / asistenți financiari
* administratori web
* membrii editoriali și publicații

4. În mare parte, costurile membrilor comitetului bisericii au declinat spre 49 de procente din buget. 
Ca să fim clari, numărul de 49% provine din cadrul studiului celor de la Leadership Network Vanderblomen Search Group (menționați mai sus). Într-un alt studiu anterior costurile membrilor din comitetul unei biserici era la 54% din cadrul bugetului. Se vede clar că aceste costuri sunt în declin. Aș putea presupune că o mare parte din acest declin provine în urma eficiențelor câștigate din urma externalizării.

5. Frecvența față de comitet este de 76 la 1.
În medie, pentru fiecare 76 de persoane care vin la serviciul de închinare, bisericile au echivalentul a unui membru de comitet cu normă întreagă. Aceste numere cuprind tot comitetul, inclusiv pastorii, asistenții, paznicii, și alții. Nu sunt incluși cei din comitetul de școală dacă biserica are sau sponsorizează o școală.

6. Circa 81 de procente dintre biserici limitează vizibilitatea salariilor specifice la un comitet, un subcomitet sau la cadrul de conducere superior. 
Această perspectivă pare a fi o schimbare majoră din timpul zilelor când toți membrii bisericilor vărsau fiecare bănuț pentru fiecare persoană din conducere spre salariile, beneficiile și cheltuielile lor de decontare.

Notă: Material apărut inițial pe site-ul thomrainer.com, preluat și adaptat din site-ul The Christian Post, unde a fost publicat pe 17 noiembrie 2016. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați sursa citării și toate link-urile de mai sus.





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.