Reflecții după o eclipsă pe care nu am putut-o vedea fizic...

imagine a unei eclipse totale de soare - imaginea este un screen preluat de mine de pe site-ul nasa.govNici nu am putut să văd eclipsa - de la începutul și până la finalul ei - și deja toată lumea începe să spună și să posteze fotografii despre ea. Cu ceva ani buni în urmă, adică în 1999, mă aflam într-o tabără de copii și am avut ocazia să văd în România eclipsa... moment în care s-a și produs bancnota de 2000 RON (care a fost scoasă ulterior din circulație, deși a fost o ediție destul de bună, părerea mea...).

Cu câteva minute înainte, am urmărit în fugă o înregistrare de la o biserică unde a avut loc ieri, duminică 20 august 2017, o seară specială pentru cei care merg la școală - în anumite țări elevii, studenții încep școala în perioade diferite față de România. La intrarea în biserica respectivă fiecare a primit câte o luminiță și... în timp ce așteptam să înceapă slujba propriu-zisă... tot auditoriul era în întuneric. Mă gândeam că... se pregăteau de duminică pentru eclipsa de luni...

Uimitor ce idei le-a mai venit la unii la biserică... Alții pe internet aveau poze peste poze cu ei cum se uită la soarele care îl văd zi de zi deasupra capului lor și astăzi trebuiau să se uite mai bine la el... parcă nu tot soarele de ieri era pe cer, nu?

oameni care se uită la eclipsa de soare din 21 august 2017 - imagine preluată de pe facebook.com
Și așa răsfoind printre atâtea informații, printre predicții despre eclipsa de soare care a avut loc chiar la începutul lunii Elul (cum am scris în acest articol zilele trecute) - o lună care începe cu 40 de zile de pocăință la evrei și multe alte lucruri care am putea spune aici - am văzut pe un pastor care a transmis un mesaj live pe internet cu ocazia eclipsei. Pe scurt, susținea că eclipsa nu are de a face cu vreo profeție sau vreo scriere veche, că de fapt acesta este un semn de la Dumnezeu, Cel care a creat cerurile și pământul. Foarte simplu, foarte direct, foarte la subiect!

Multe site-uri de știri au preluat transmiterea în direct a eclipsei, de parcă nu aveau ce altceva să zică la populație.

Mă gândeam la ce bani au făcut cei care au vândut obiectele produse cu această ocazie. Apoi mă gândeam la ce reacție o să aibă oamenii mâine, după eclipsă, când se vor uita la acele lucruri pe care le-au folosit câteva clipe și pe care, după câteva zile - dacă nu cumva le țin amintire până la următoarea eclipsă - le vor arunca cu nostalgie la gunoi... fără să mai se gândească că puteau să facă ceva mai bun cu acei bani, ar zice unii, nu?

Ideea e că soarele cel din timpul eclipsei o să fie tot acolo pe cer mâine, și probabil că nimeni nu se va uita la el prin ochelarii speciali, ediție limitată, de ”privit eclipsa”.

Dar poate că o să fie unii care o să se uite la cer și o să aibă așteptări, ca Soarele Neprihănirii noastre să se arate și ca noi, cei credincioși, să fim răpiți la cer, să fim cu Domnul nostru.

Avem perspective diferite, depinde de ce fel de ”ochelari” folosim ca să vedem lucrurile din jurul nostru.

Probabil că eclipsa de soare de astăzi, văzută de o parte din populația Pământului, a fost și rămâne un semn pentru mulți. Un semnal că trebuie să fie mai vigilenți, să privească la ceruri, la cele ce vor veni, și nu la ura din jur, la prejudecățile cu care ne luptăm datorită culorii pielii noastre, a crezurilor noastre, a bisericilor din care facem parte.

Dumnezeu dă ploaie și peste cei buni și peste cei răi. Și soarele de pe cer strălucește și peste cei buni și peste cei răi. Dacă nu ați înțeles că aceasta este un semn al îndurării și al dragostei Lui față de voi - fie că ești în tabăra celor buni sau în tabăra celor mai puțin buni - e timpul să-ți cauți niște ochelari, ediție limitată, prin care să privești la realitatea în care te afli acum. Nu e pra târziu să ne aprindem luminile noastre, să fim o lumină în jur, și să nu mai fim întuneric și umbre.

Reflectă lumina lui Isus în jurul tău! Fii o rază de speranță și adevăr pentru cei din jur! Ei vor vedea fără nici un fel de ochelari ceea ce reflectezi sau eclipsezi tu sau alții.  Și atunci când o să ne dăm seama că avem nevoie de lumină și că trebuie ca și noi să fim o lumină pentru cei din jur, rostește împreună cu mine o simplă rugăciune:

Doamne, fă ca lumina feței Tale să strălucească peste mine, din nou, în această zi! Fă ca bunătatea Ta să se înnoiască față de mine și în această zi! Fă ca lumina Ta să împrăștie întunericul și grijile și problemele din viața mea și voia Ta să se facă în viața mea și prin viața care Tu mi-ai dat-o!  Amin!



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.