Rich Mullins, îți simțim lipsa...

Rich Mullins - cântăreț de muzică creștină de închinare, imagine preluată de pe site-ul ChristianHeadlines.com19 septembrie 2017 a marcat 20 de ani de la trecerea la cele veșnice a preaiubitului cântăreț de muzică creștină contemporană Rich Mullins (foto alăturat). Mullins a decedat în cadrul unui accident oribil de mașină în anul 1997, dar a lăsat în urmă o bogată moștenire de muzică de închinare creștină.

Ian Kissel scria în cadrul unui omagiu memorial că muzica lui Mullins continuă să aibă impact asupra sa, deși mulți ani au trecut de când a auzit pentru prima dată cuvintele lui Mullins în anii 90.

El scria, „Viața creștină este un echilibru delicat dintre a cânta de bucurie și a te baza pe har. Asta e ceea ce cred că mă tot readuce către Mullins. Muzica sa nu se simte niciodată banală, conștient fiind de dificultățile vieții. Totuși, ea este întotdeauna conștientă de predilecția harului de a copleși chiar și cel mai mare necaz, precum și rolul pe care muzica îl joacă în calitate de ajutor în acest proces. În cele din urmă, aceasta este cel mai fin lucru pe care îl poate găsi o persoană pe acest pământ.”

Mullins este cel mai bine cunoscut pentru hit-ul său de la stațiile de radio creștine „Awesome God” (în limba română este cunoscut cântecul sub numele de „Dumnezeu e tăria mea), dar influența sa asupra muzicii creștine se întinde dincolo de multiple albume din cadrul anilor 80 și 90. Cântăreții și formațiile creștine din prezent precum Caedmon's Call, Amy Grant, Jars of Clay, Michael W. Smith, Third Day și Hillsong United au acoperit cu toți lucrările sale. Se pare că deși timpul lui Mullins în cadrul industriei muzicii creștine a fost, cu părere de rău, destul de scurt, impactul său asupra închinării creștine rămâne și în zilele de astăzi.

Kissel continuă, ”Am crescut în mare parte într-o cultură bisericească care a fost infatuată de lucrurile strălucitoare: cele mai noi cărți, cântece și idei inundau repede pe cele vechi. În acel cadrul există ceva de un impact profund în privința îndrăgostirii de anumite cântece pe care le-au făcut părinții tăi; atunci când ei ți le cântau și le rosteau așa cum le-au vorbit și lor. Majoritatea dintre noi nu ne gândim în mod normal la noi înșine ca parte a unei povestiri continue, de parcă noi am fi participat cumva în evenimentele trecutului și acum le continuăm noi.”

„Muzica lui [Rich Mullins] este o amintire a faptului că povestirile din trecut și despre oamenii din acea vreme și credința lor încă au un loc în viața comunității creștine.”

Bloggerul David Burchett de la Crosswalk.com adaugă și el propriul său omagiu și spune că melodia „We are not as strong as we thing we are” (Nu suntem atât de puternici pe cât credem că suntem) continue să-l influențeze și astăzi.

Cântecul conține acest vers puternic: Ei bine, a fost nevoie de mâna Dumnezeului Atotputernic /  Să despartă apele mării / Dar a fost nevoie doar de o mică minciună / Să mă separe pe mine și tine / Oh, nu suntem atât de puternici pe cât credem că suntem.

Burchett răspunde, „Dacă doar am putea recunoaște că nu suntem atât de puternici pe cât credem că ar fi și apoi să trăim viața ca atare, cred că noi am putea vedea o diferență uimitoare. Avem nevoie de Dumnezeu și avem nevoie de o comunitate sănătoasă din punct de vedere spiritual și emoțional. Și totuși, mândria îmi spune că eu pot să mânuiesc situația. Frica îmi spune că a spune adevărul în dragoste va face mai mult rău. Așa că o mică minciună sau o înțelegere greșită tratată cu propria mea tărie neagă de fapt puterea unui Dumnezeu care a putut să despartă apele mării și fără îndoială că ar putea să vindece durerea mea. Dacă îl voi lăsa”. 

Această încredere în Dumnezeu, și multe alte lucruri, mai pot fi spicuite din cuvintele cântecelor lui Mullins astăzi. Fie ca muzica sa să continue să înalțe duhurile oamenilor lui Dumnezeu prin moștenirea sa de închinare. Voi cânta îndurarea și judecata. Spre lauda Ta voi cânta, Doamne!” (Psalmul 101:1).

Materialul de mai sus a fost scris de Carrie Dedrick pe 20 septembrie 2017, editor al secțiunii de familie din cadrul site-ului Crosswalk.com, apărut în site-ul Christian Headlines, de unde a fost preluată și fotografia de la început. Dacă citați acest material în altă parte, rog să citați sursa, adică acest blog. Mulțumesc.



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.