10 lucruri ciudate care se întâmplă la întâlnirile administrative de la diferite biserici

intalnire - imagine preluată de pe site-ul unseminary.com
Trupuri moarte și gogoși.Acestea sunt două din temele bisericii din cadrul întâlnirilor de comitet (sau întâlnirile administrative) ale unei biserici.

Recent am făcut o sondare pe site-urile de socializare și am întrebat pe oameni dacă au ceva memorabil din cadrul întâlnirilor administrative ale bisericii. Am fost încurajat de câteva răspunsuri care au fost pozitive. Anumite congregații chiar își fac timp să fac din acele întâlniri un timp pentru a trasa o diferență pozitivă.

Dar majoritatea răspunsurilor au fost, ei bine, cam ciudate. Mai jos voi enumera topul celor 10 alegeri din cadrul acestor răspunsuri.

1. Un corp mort în tomberon. Biserica a avut o întâlnire administrativă cu mult prelungită pe tema dacă sau nu să pună lacăt pe tomberonul lor. Nu s-a ajuns la nici o rezoluție. În cadrul săptămânii cineva a aruncat acolo un trup mort. Biserica a votat în unanimitate și imediat să se pună un lacăt. Mă întreb dacă nu cumva un membru, care era pentru lacăt din acea biserică, ar fi pus chiar el trupul ăla acolo...

2. Schimbarea numelui bisericii. Nu am fost surprins că această întâlnire a fost litigioasă. Acest tip de schimbare este emoțională și plină de consecințe. Doar că acest argument împotriva schimbării numelui era unul clasic: ”Cum va știi Isus cine suntem noi atunci când va reveni El dacă noi ne schimbăm numele?”

3. Gogoși. Biserica a avut o întâlnire de două ore în care s-a discutat despre gogoși. Gata, am înțeles. Gogoșile sunt importante.

4. Membrul absent. Cei care au participat la întâlnirea bisericii au votat ca o persoană să slujească în trei poziții diferite. Doar că ea nu a fost prezentă. Aceasta o va învăța să ducă dorul la întâlnirile administrative.

5. Lamele de la mașina de tuns iarbă. Biserica a avut o întâlnire administrativă de mai multe ore cu privire la ce fel de lame să se cumpere la mașina de tuns iarbă. Acum asta e ceva prostesc. Ar trebui să vă zbateți cu privire la cumpărarea de mașini de tuns iarbă, nu la ce lamă o să se pună la ele.

6. Fiul pastorului. Biserica a avut o discuție  litigioasă de trei ore, în mare parte împotriva pastorului. Spre finalul întâlnirii, pastorul s-a uitat sus la balcon să vadă dacă fiul său adolescent se furișase acolo ca să asculte. Of. Doar of.

7. Gogoși... repriză. Această întâlnire a fost o altă discuție litigioasă cu privire la gogoși. Problema acum era dacă oamenii pot mânca sau nu gogoșile în sala de slujba de închinare. Sunt sigur că s-a schimbat și un articol de statut după această întâlnire.

8. Timp record pentru o întâlnire administrativă. Biserica cu pricina a început întâlnirea la ora 19 și a luat o pauză la miezul nopții ca să se rezume în seara următoare. Punctul de dispută a fost tipul de roți care să fie pus la mașina de transport a bisericii, standard sau cromate. Noi înțelegem cu toți de ce e nevoie de mai mult de șase ore să te lupți cu privire la această chestiune vitală.

9. Sora care nu primește respect. Biserica a votat contra unei femei căreia i s-a dat o poziție de slujire voluntară în cadrul bisericii. Doar că ei au votat ulterior pe un bărbat în această poziție pe prezumția că femeia înfrântă ar fi putut face singură toată lucrarea. Mă întreb dacă ea a acceptat.

10. Votul de închidere se închide. Congregația a avut o întâlnire administrativă doar pentru scopul de a vota închiderea bisericii. Datorită lipsei de interes, nu s-au prezentat destui membrii ca să se întrunească cvorumul. Nu am nici un cuvânt.

Au mai fost multe alte subiecte transmise. Cred că și voi aveți destule povestiri bune.

Ia să le auzim.

Materialul de mai sus a fost postat inițial de Dr. Thom Rainer (foto alăturat) în thomrainer.com preluat ulterior de Christian Post pe 27 octombrie 2017. Dr Thom Riner este președinte și CEO al LifeWay Christian Resources din cadrul Convenției Baptiste Sudice din Statele Unite ale Americii. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc.



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.