David Jeremiah avertizează: Biserica modernă este o organizație socială bazată pe reprezentație căreia îi e frică de controversă

Pastorul David Jeremiah vorbește la o sesiune specială cu ocazia celebrării aniversării a 70 de ani a statului modern al Israelului la conferința Proclaim 18, National Religious Broadcasters International Christian Media Convention din Nashville, Tennessee pe 1 martie 2018 – foto de National Religious Broadcasters, preluată de pe ChristianPost.comMulte biserici de astăzi au ”uitat” de scopul lor, devenind o organizație socială bazată pe reprezentație (entertainment), gata fiind să se îmbine cu cultura seculară mai degrabă decât să se focalizeze pe ucenicizarea biblică, a avertizat Pastorul David Jeremiah.

Biserica intră sub atac; ea a uitat ce e presupus să fie de fapt Biserica”, a declarat apoi Jeremiah către Christian Post, în calitatea sa de fondator al Turning Point Radio și Television Ministries. ”Noi nu suntem un serviciu de entertainment; noi nu suntem aici să vedem cât de aproape suntem de felul cum o face lumea. Doar că o mare parte din lume este acum în Biserică vice-versa încât nu mai putem spune dacă mai există vreo diferență. Noi trebuie să ne ținem de adevăr. Trebuie să fim hrăniți. Dacă acest lucru nu se întâmplă, ai devenit o organizație socială și nu o biserică.

Jeremiah, care slujește de asemenea ca pastor senior la biserica Shadow Mountain Community din El Cajon, California, a mai explicat că în mijlocul unui declin la nivel național în ceea ce privește nivelul de frecvență din cadrul bisericii, mult prea multe biserici au devenit ”obsedate” cu a rămâne relevante.

Există o motivație incredibilă din partea tuturor ca să devină plini de succes, și de multe ori oamenii fac programul bisericii lor [doar] ca să vadă câți oameni o să vină să stea pe locurile din biserică duminica”, a mai spus el. ”Nu e nimic greșit în a-i aduce pe oameni acolo, atâta timp cât tu propovăduiești Evanghelia. Dar nu este o slavă doar într-un număr.

Nu vă închinați la altarul frecvenței”, a sfătuit Jeremiah. ”O grămadă de lucruri bune se întâmplă în cadrul bisericilor unde nu există numere mari (în ceea ce privește frecvența) dar unde pastorul a pregătit un mesaj bun și unde există închinare. Noi deviem spre această direcție că trebuie să fim mai mari în număr decât ceilalți de pe strada alăturată, și suntem concentrați pe cum să aducem mai mulți oameni în clădire. Atunci când ești concentrat pe acest aspect nu vei predica niciodată ceva care este controversat și vei încerca întotdeauna să calculezi cum să faci pe mai mulți oameni să vină la slujbă.

Autorul New York Time best-seller a mai indicat faptul că, în mod ironic, bisericile care se concentrează pe reprezentație (entertainment), și care eșuează să prezintă întreaga Evanghelie, nu fac altceva decât să îndepărteze pe mileniali și pe cei din generația Z. El a citat un studiu din cadrul Grupului Barna și a rețelei Cornerstone Knowledge Network, care a descoperit că 67% dintre mileniali preferă o biserică ”clasică” în favoarea uneia ”cochete”.

Aici în California, vedem un interes din partea milenialilor și a celor mai tineri pentru Biblie și pentru adevăr”, a spus pastorul. ”Majoritatea timpului vedem statistici despre felul cum oamenii părăsesc Biserica însă, în multe privințe, generația tânără solicită mai mult adevăr, mai multă învățătură și mai puțin entertainment (reprezentație). Ei nu sunt interesați în expresiile vădite ale religiei.

El a mai declarat către Christian Post că mulți creștini se simt nesiguri atunci când vine vorba să trăiască zi de zi ca urmași ai lui Hristos – deși Dumnezeu îi echipează pe toți credincioșii cu tot ceea ce au ei nevoie pentru a merge cu încredere, ca membrii ai împărăției Sale. Aceasta, a mai spus el, este adesea un eșec din partea conducerii bisericii.

Creștinii au două repere majore în viața lor: atunci când ei devin creștini și atunci când o să meargă în Rai. Numai că majoritatea creștinilor nu știe ce să facă între acestea două repere pentru că biserica nu-i învață”, a declarat Jeremiah. ”Întreaga idee că Dumnezeu se așteaptă de la noi să construim un caracter din viețile noastre este ceva străin pentru așa de mulți dintre oameni pentru că acest aspect nu a fost învățat și/sau explicat de la amvoanele noastre.

Everything You Need: 8 Essential Steps to a Life of Confidence in the Promises of God - foto preluat de pe amazon.comPastorul se pregătește pentru lansarea celei mai noi cărți, ”Everything You Need: 8 Essential Steps to A Life of Confidence in the Promises of God” (Tot ceea ce ai nevoie: 8 pași esențiali către o viață de confidență în promisiunile lui Dumnezeu, foto copertă alăturat, se poate precomanda prin a face click pe copertă sau pe titlul cărții). În cadrul acestei cărți el despachetează capitolul din 2 Petru 1, de unde subliniază opt pași esențiali spre a trăi o viață de încredere în promisiunile lui Dumnezeu.

2 Petru 1 spune că Dumnezeu ne-a dat tot ceea ce avem nevoie ca noi să trăim o viață evlavioasă; nu ‘anumite lucruri’ – totul”, a spus pastorul Jeremiah. ”Văd oameni cum aleargă încoace și încolo încercând să găsească lucrurile pe care ei le presupun că au nevoie în calitate de credincioși, iar aici Dumnezeu ne spune, ’V-am dat deja tot ceea ce aveți nevoie’.

În Romani 5:3-5, Dumnezeu subliniază calitățile de caracter în care El dorește ca oamenii Lui să se dezvolte și să crească: virtute, cunoaștere, auto-control, perseverență, evlavie, dragostea frățească și iubirea.

Ceea ce am încercat să fac este să iau aceste caracteristici și nu doar să le explic, dar să și ofer modalități practice prin care cititorii le pot folosi”, a spus Jeremiah. ”Îi încurajez pe cititori să ia aceste promisiuni prețioase din partea lui Dumnezeu și să le memoreze, păstrându-le în hard-ul lor spiritual. Apoi să le verbalizeze. Atunci când împărtășim aceste adevăruri cu alții, îi va ajuta și ne vor întări și pe noi, adâncindu-ne dedicarea noastră față de Scripturi.

Ia-ți un jurnal și atunci când găsești pasaje din Scriptură care vorbesc vieții tale, scrie-le și zidește-ți inventarul tău spiritual pentru ca atunci când te vei confrunta cu probleme să fi echipat cu promisiunile lui Dumnezeu”, a continuat el.

Jeremiah a avertizat de faptul că creștinii ”nu ar trebui să fie ignoranți cu privire la strategiile Satanei” – și una dintre cele mai mari minciuni ale sale este că e în regulă ”doar să plutești” prin viață.

Pavel scrie în Filipeni 2:12 că noi trebuie ’să ducem până la capăt mântuirea noastră cu frică și cutremur’, însă atunci când vorbește cu mulți creștini, se pare că acesta e un aspect pe care ei nu par să-l priceapă”, a spus pastorul. ”Pe de altă parte, Satan ne spune că e bine și bun să ne lucrăm mântuirea noastră, iar atunci când noi nu o facem bine sau greșim, el se năpustește și spune, ’vezi, ți-am spus eu că nu se poate face.’ Doar că atunci când greșești nu te dai bătut, ci continui să crești.

Într-o eră de incertitudine, Jeremiah a spus că speră că va fi o încurajare prin intermediul cărții sale pentru cititori ca să trăiască o viață de confidență în promisiunile lui Dumnezeu și să ia dreptul de proprietate al mântuirii lor.

Am trecut prin două runde de cancer și unul din lucrurile pe care le-am învățat este că Dumnezeu este tot ceea ce El promite că este”, a împărtășit el. ”Și pretutindeni unde merg, unul dintre lucrurile despre care discutăm este felul cum noi toți ne trăim viața sub presiunile zilei de azi. Dar acestea pot fi diminuate atunci când preluăm din puterea pe care ne-o dă Dumnezeu, descărcată în viețile noastre prin intermediul Bibliei.

Trebuie să le memorăm și să le practicăm. Și atunci când facem lucrul acesta noi dobândim beneficiul promisiunilor lui Dumnezeu pe care El le așterne atât de clar pentru noi în cadrul Cuvântului Său.

Materialul de mai sus a fost scris de Leah MarieAnn Klett, reporter Christian Post, publicat în 21 iulie 2019. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării lui, adică acest blog. Mulțumesc.



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.