Biserica Fluidă: Câștigarea persoanelor disperat de însetate cu apa vie a lui Isus Hristos

poza de sub apă - foto de Jong Marshes - unsplash.comBiserica Fluidă este de fapt numele unei rețele de biserici relativ noi din statul New Jersey, SUA. Când oamenii au descoperit numele acestei biserici fondate de Tim Lucas, pastorul acestei biserici - și culmea, eu abia în 2020 am aflat de existența unei biserici cu un astfel de nume (apropo, citiți în continuare, că sunt detalii interesante in articol!) - ei cred că se referă la ceva ”nasol”. Termenul de ”Biserica Lichidă” nu este exact numele care l-ai auzi frecvent în cadrul împărăției lui Dumnezeu.

Lansată oficial în 2007, Biserica Lichidă este o biserică creștină non-denominațională care este centrată pe Biblie și pe Hristos. Este considerată printre primele 100 biserici cu creștere rapidă de către revista Outreach în anul 2019 (sursa informație aici). Este formată din mai multe campusuri unde săptămânal, mai mult de 4.500 de oameni experimentează serviciile de închinare în locații fizice dar și online! Misiunea globală a Bisericii Lichide este să ofere apă potabilă pentru nevoiași, având până în prezent câteva fântâni terminate în câteva țări care includ El Salvador și Nicaragua, și cea mai recentă în Rwanda. Culmea este că felul lor de abordare și de slujire a ajuns în atenția reflectoarelor celor de la CNN și de la New York Times.

La Biserica Lichidă oamenii sunt invitați să vină ”așa cum sunt ei” - fie că au fost sau nu vreodată la biserică, fiecare își va găsi un loc.

Pastorul Lucas spune că biserica a început în 2007 ca un... accident... la subsolul unei alte biserici vechi de peste 150 de ani. Cei care sunt cu el - ”turma sa” adică - sunt dedicați să-i câștige pentru Hristos pe cei care sunt uscați din punct de vedere spiritual, cei care au renunțat la biserică poate, dar care poate nu au renunțat la Dumnezeu - cu apa vie a lui Isus Hristos.

Biserica Lichidă a crescut în mod exponențial încă de atunci. Iată ce declara pastorul Lucas în cadrul unui interviu cu Dr. Steve Greene de la CharismaNews recent:

Cred că oamenii, atunci când aud de numele Lichid presupun că acesta este un nume ciudat. Cred că ar fi vorba ori de o sectă sau de o fraternitate unde se bea la greu. Numai că noi am dat numele acesta bisericii pentru un simplu motiv. Isus se numește pe Sine apa vie. Cu certitudine că există o mulțime de oameni însetați, în special generațiile de acum. Ei sunt disperat de însetați după o relație vie și vibrantă cu Hristos.

Care este secretul slujirii Bisericii Lichide? Pastorul Lucas spune că biserica a reușit să exploateze puterea a șase curente de slujire bisericească - nevoile speciale, comunicarea creativă, fuziunea de slujiri, cauza compasiunii, generozitatea radicală și dezvoltarea conducerii - care să facă o legătură cu cei care sunt sătui de religie moartă și vor să se adâncească mai mult într-o relație cu Isus Hristos.

Viziunea centrală a bisericii este menționată în multe din prezentările online ale Bisericii Lichide: Să satureze statul în care se află cu Evanghelia lui Isus Hristos. Vă redau mai jos câteva materiale de pe site-ul bisericii pentru a vă face curioși cu privire la această lucrare interesantă. Pentru mai multe detalii, vizitați site-u lor la https://liquidchurch.com/




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.