10 versete din Biblie care să le rostești ca rugăciuni peste copiii tăi

o femeie cu un bebeluș în brațe - foto de Kelly Sikkema - unsplash.comCu toți vrem să știm că ceea ce facem pentru copiii noștri va avea un impact asupra vieților lor. Nu există nimic altceva mai puternic pe care poți să îl faci pentru copiii tăi decât să te rogi pentru ei. De instruit îi poți instrui și să le arăți tot ceea ce știi tu să faci. Le poți da din experiențele tale din sport, muzică, artă și fapte caritabile. Dar dacă nu vorbești cu Dumnezeu despre copilul tău, pierzi din vedere o piesă dinamică din puzzle-ul cel mare. Dumnezeu ține în mâna Sa fiecare piesă a vieților noastre. El este cel ce deține puterea de a schimba o inimă și de a vindeca o minte.

Având în vedere că în jurul nostru bolile mintale sunt în creștere, ispitele care stau la fiecare colț și o lume păcătoasă care cerșește inima copiilor tăi, noi trebuie să avem un avocat care să ne ajute. Indiferent că ești pe punctul să ai un copil, anticipezi venirea sa, sau poate că ești deja bunic/ă și ai nepoți, nu este niciodată prea devreme sau prea târziu să înalți inima unui copil înaintea tronului lui Dumnezeu.

Astăzi vă ofer zece rugăciuni simple care să le rostiți peste copilul (copiii) tău (tăi), indiferent de vârsta sau stagiul vieții la care se află. Rostește aceste rugăciuni pur și simplu. Împreună cu fiecare rugăciune este și un verset de proclamat. Rostește-l cu voce tare și încrede-te că Dumnezeu va lucra la inima copilului pentru care te rogi.

1. Doamne, mă rog ca al meu copil să creadă în Tine cu o inimă devotată.
Te voi înălța, Dumnezeul meu, Împărate! Voi binecuvânta Numele Tău în veci de veci!” (Psalmul 145:1, NTR)

Nu este destul să crezi. Biblia ne amintește că și diavolul a crezut. Roagă-te ca al tău copil să își dedice inima pe deplin și complet lui Dumnezeu.

2. Doamne, mă rog ca al meu copil să Te lase să-i transformi viața sa.
Le voi da o inimă ca să Mă cunoască, căci Eu sunt Domnul. Ei vor fi poporul Meu, iar Eu voi fi Dumnezeul lor, căci se vor întoarce la Mine din toată inima lor.” (Ieremia 24:7, NTR)

Schimbarea vieții e ceea ce dorim să vedem în copilul nostru. Vrem ca ce este vechi să fie făcut nou. Și dorim ca ai noștri copii să umble în adevăr. Noi putem forța pe copiii noștri să urmeze reguli și să ajungă la linia de sosire. Însă va veni ziua când ei vor păși dincolo de granițele căminului și vor decide pentru ei înșiși cum să arate regulile. Mai degrabă decât să te rogi ca ei să asculte de o listă de reguli nescrise, roagă-te ca ei să îl lase pe Dumnezeu să capteze inimile lor și să le modeleze în lucrarea măreață pe care dorește El să o producă.

3. Doamne, mă rog ca al meu copil să fie prins atunci când păcatul s-a săvârșit.
Pentru că Domnul îl disciplinează pe cel pe care-l iubește și pedepsește pe orice fiu pe care-l primește.” (Evrei 12:6, NTR)

Aceasta s-ar putea să sune puțin cam dur ca să rostești o astfel de rugăciune pentru cineva pe care îl iubești profund. Dar acest lucru este unul dintre cele mai iubitoare lucruri pe care le-ai putea cere lui Dumnezeu în dreptul copilului tău. Rezultatul păcatului este întotdeauna distrugerea, devastarea, dezamăgirea și lipsa discernământului. Dacă al tău copil este prins atunci când a comis păcatul, el va fi mai puțin predispus să continue să lase păcatul să abunde în viața sa. Și dacă nu sunt niciodată prinși, s-ar putea să nu se lase niciodată de lucrul acela rău care a pus gheara peste viața lor.

4. Doamne, mă rog ca al meu copil să fie prins în a face binele.
Încrede-te în Domnul și fă binele! Locuiește în țară și veghează să umbli în credincioșie!” (Psalmii 37:3, NTR)

În aceiași măsură cu care te rogi ca al tău copil să fie prins atunci când face ceva rău, roagă-te ca ei să fie prinși în a face binele. Copiii sunt un rezultat a ceea ce cred ei că sunt. Dacă ei cred că sunt fără valoare, ei vor răspunde cu acțiuni care nu au nici o valoare. Dar atunci când îi vedem că fac ce e bine și le spunem ce slujbă bună au făcut, aceștia vor fi mai predispuși să dorească să continue să facă ce este drept. Și lăudarea copilului trebuie să meargă mână în mână cu acțiunea aceasta.

5. Doamne, mă rog ca al meu copil să creadă adevărul cu privire la cine este el/ea în Hristos.
Căci noi suntem lucrarea Lui, creați în Cristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.” (Efeseni 2:10, NTR)

Identitate este ceva fundamental pentru fiecare dintre noi. Majoritatea dintre noi preluăm o identitate în partea timpurie a vieții noastre și de multe ori aceasta se lipește de noi pe viață. E la fel de simplu precum cel care a abandonat școala, sau cel ce e copilul pastorului, tipul cel înalt, sau cel mai popular. Cum ar fi dacă devreme în viață copii ar învăța că ei sunt copiii Dumnezeului Celui Prea Înalt? Cum ar fi dacă ei ar crede că sunt aleși și iubiți de Dumnezeul Atotputernic? Identitatea lor va trăi în ei pentru mult timp. Roagă-te ca ei să creadă adevărul cu privire la cine sunt ei în Hristos.

6. Doamne, mă rog ca al meu copil să asculte de susurul blând al vocii Tale.
Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, iar ele Mă urmează. Eu le dau viață veșnică și în veac nu vor pieri; și nimeni nu le va smulge din mâna Mea.” (Ioan 10:27-28, NTR)

Suntem bombardați de gălăgie. Rețelele de socializare ne-au afundat într-o zonă unde este greu să auzim ceva din partea lui Dumnezeu. Roagă-te ca al tău copil să fie sensibil la susurul blând al vocii lui Dumnezeu. Roagă-te ca atunci când îl va auzi să răspundă și să-și ciulească urechea să asculte ceea ce are Dumnezeu să spună față de ceea ce vrea să îi spună lumea.

7. Doamne, mă rog ca al meu copil să facă alegeri înțelepte în fața presiunii anturajului.
Așadar, fie că mâncați, fie că beți sau orice altceva faceți, să le faceți pe toate pentru slava lui Dumnezeu.” (1 Corintieni 10:31, NTR)

Presiunea anturajului nu este ceva nou. Și noi am avut de a face cu așa ceva atunci când eram în creștere. Păcatele sunt la fel, doar că sunt căi diferite acum de a le accesa. Roagă-te ca al tău copil să stea tare împotriva presiunii de a ceda și de a lăsa ca alte persoane să-i ducă în val crezurile și deciziile sale.

8. Doamne, mă rog ca mintea copilului meu să fie protejată de rău.
Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții!” (Proverbe 4:23, NTR)

Protecția este ceea ce ni se pare natural ca motiv de rugăciune înaintea lui Dumnezeu, mai ales când vine vorba de persoanele pe care le iubim. Putem să-i punem pe copii într-un balon și să-i păzim o vreme, dar ulterior ei vor ieși afară și vor trăi în lumea reală. Roagă-te ca Dumnezeu să facă lucrarea de protecție în timp ce tu te ocupi de pregătirea copilului. Pregătește-l să trăiască în lumea reală și încrede-te în Dumnezeu să-l protejeze de forțele răului.

9. Doamne, mă rog ca al meu copil să aibă compasiune față de alții.
Iubiți-vă unii pe alții manifestând o dragoste specifică fraților; și fiecare să îl aprecieze pe celălalt, considerându-l superior lui.” (Romani 12:10, BVA)

Mândria vieții s-ar putea să fie cea mai mare luptă din această generație. Uneori noi credem că dacă ne-am învăța copilul mai multe despre a-i iubi pe alți, atunci poate că nu ar mai fi atât de egoist. Doar că singurul lucru care poate transforma o inimă egoistă este Mântuitorul. Încrede-te în Dumnezeu să facă ceea ce doar El poate să facă.

10. Doamne, mă rog ca al meu copil să Te iubească cu toată inima, sufletul și mintea sa.
Isus i-a răspuns: Să-L iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată mintea ta.” (Matei 22:37, NTR)

Aceasta este o provocare pentru majoritatea oamenilor așa că nu ar trebui să fie o surpriză că este o provocare pentru copiii tăi. Cere-i lui Dumnezeu să ajute pe copilul tău să îl iubească pe Dumnezeu cu toată inima, sufletul și mintea lor. Aceasta cuprinde întreaga lor ființă.

Sunt sigur că aceste lucruri te copleșesc atunci când te gândești la toate lucrurile care le dorești pentru copilul tău. Dacă investești în această zonă tu faci un lucru uimitor. Dă-i copilului tău darul rugăciunii. Nu rosti/citi aceste lucruri și apoi să treci mai departe la alte lucruri. Fă-ți timp ca al tău copil să te audă că te rogi și cum te rogi. Încearcă să tipărești această listă și să spui eventual câte o rugăciune în fiecare zi. Dumnezeu aude și dorește ceea ce este cel mai bun pentru copilul tău. Cere-i.

Micah Maddox, foto preluată de pe profilul ei de pe Amazon.comNOTĂ: Materialul de mai sus este o adaptare a unei postări a Micah Maddox (foto alăturat) în site-ul CrossWalk.com. Ea este vorbitoare la evenimentele pentru femei, învățătoare a Bibliei precum și autoare a cărții Anchored In: Experience a Power-Full Life in a Problem-Filled World (Ancorat: Experimentează o viață plină de putere într-o lume plină de probleme). O puteți urmări pe Facebook aici. În calitate de soție de pastor, mamă a trei copii și îngrijitoare de copii, ea contribuie cu timpul său în a sluji familiei și bisericii locale în calitatea de lider în lucrarea cu femeile. O puteți urmări de asemenea pe micahmaddox.com. Dacă citați acest material în altă parte, vă rog să păstrați toate link-urile din al și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.