Un pastor sfidează ordinele judecătorești de a nu predica la biserică și primește arest la domiciliu

O Biblie deschisă la cartea Psalmilor - foto de Aaron Burden - unsplash.comUn pastor din Louisiana, care a primit o brățară pentru picior și ordinul judecătoresc de a nu mai predica în persoană la biserică, în perioada națională de carantină impusă de statul american, a încălcat acest ordin duminică și a declarat congregației sale că ”este o rușine murdar de putrezită atunci când ajungi să te ascunzi în America”.

Pentru mai multe săptămâni la rând, Rev. Tony Spell (acesta este numele pastorului, ceea ce este ciudat, pentru că numele lui de familie în limba română înseamnă, printre alte multe înțelesuri, ”descântec”) de la biserica Life Tabernacle Church din Baton Rouge, Louisiana, SUA, a apărut în titlurile mai multor știri naționale pentru că a refuzat să urmeze o interdicție la nivel de stat asupra adunărilor în masă legat de pandemia cu Covid-19.

El a fost arestat săptămâna trecută (data apariției acestui material 28 aprilie 2020, ca să vă puteți face idee când s-au întâmplat aceste evenimente) pentru presupunerea că a amenințat să-l calce cu mașina pe un protestatar aflat într-un autobuz al bisericii. Spell a declarat că el este innocent. Ulterior a fost eliberat, doar că un ordin judecătoresc îi impunea să poarte o brățară la gleznă și ”să se abțină din orice comportament criminal, inclusiv dar nu limitat de a respecta strict toate ordinele de situație de urgență emise de Guvernatorul Statului Louisiana”, a declarat ziarul The Advocate. Prin urmare, judecătorul l-a pus sub arest la domiciliu.

Spell, care locuiește la circa 45 de metri de biserică, a mers pe jos la slujba de duminică și a predicat, la fel cum a procedat și în săptămânile anterioare.

Spell a intenționat să se predea singur la închisoare după serviciul de duminică, dar Procurorul General Hillar Moore III a spus celor de la The Advocate că forțele de ordine au fost prea ocupate cu niște cazuri de împușcături și au lăsat baltă acest caz.

Judecătorul Fred Crifasi, care l-a pus pe Spell în arest la domiciliu, a spus că va ține o audiere spre a decide dacă pastorul a încălcat ordinul... dar numai atunci când se va deschide tribunalul. Crifasi a mai adăugat că ”nu vrea să expună populația care ține de parohia închisorii prin a-l aduce pe Spell în mijlocul lor”, a declarat The Advocate.

Marți, Spell a citat din Psalmul 122:1 pe pagina sa de Facebook. ”Mă bucur când mi se spune, Să mergem ÎN casa Domului”, a scris el (adăugarea lui la text este termenul de ”în”, spre deosebire de limba română unde apare ”la” Casa Domnului).

Câteva sute de suporteri ai lui Spell au ținut un miting pentru el luni (adică pe 27 aprilie 2020).

E vremea ca biserica să stea în picioare. Ne-am făcut niște lași în colțul tăcerii pentru prea mult timp, iar tăcerea noastră a devenit compromisul nostru”, a spus Greg Locke, pastorul bisericii Global Vision Bible Church din Nashville, Tennessee, în cadrul acestui miting.

Congregația lui Spell este într-o minoritate în opoziția sa față de ordinele și recomandările statale. Un studiu efectuat de LifeWay Research arăta că la finalul lunii martie, 93 de procente dintre bisericile din America și-au închis întâlnirile în persoană.

Notă. Materialul de mai sus a fost postat de Michael Foust pe 28 aprilie 2020 în site-ul Christian Headlines (de unde a fost preluat). Michael Foust contribuie de 20 de ani la articole despre intersecția credinței și știrile. Relatările sale au apărut în Baptist Press, Christianity Today, The Christian Post, The Leaf-Chronicle, Toronto Star și Knoxville News Sentinel. Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării lui, adică acest blog. Mulțumesc.



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.