11 septembrie 2010 - Se pregăteşte iar ceva!

Acum 9 ani în urmă nu se gândea nimeni că data de 11 septembrie avea să se scrie istorie pentru o naţiune.

Mulţi nici nu se aşteptau că această zi va fi una de răsunet, nu doar în USA, ci şi în întreaga lume.

De data aceasta, anul acesta am înţeles că se pregăteşte ceva mai "bun". Probabil că mulţi nu mai ţin minte ceea ce s-a întâmplat acum 9 ani şi nici nu îşi vor da seama de aceasta dacă nu au învăţat să respecte măcar naţiunea americană, ori fiecare naţiune de pe glob.

Se zvoneşte bine prin ziare şi prin internet că ceva spectaculos se va întâmpla de data aceasta. Căutând să documentez acest articol am descoperit ceva foarte interesant. Un tip scria că avea 3 puncte prioritare în viaţa sa:

1. se afla şi iubea meseria din marina americană

2. era gata să moară pentru patria sa

3. Islamul este de fapt nu doar o religie a păcii, ci şi adevărul.

Autorul acestui articol continuă, "Majoritatea oamenilor nu au nici o problemă cu 1 şi 2, dar atunci când le re-menţionez această povestire, pentru ei punctul 3 este privit cu ostilitate." (sursa aici)

Prin urmare, acest om s-a făcut musulman pe data de 11 septembrie (2006, la 5 ani după incidentul de la WTC).

Toată lumea susţine că Islamul este o religie paşnică. Dacă este o religie paşnică, atunci cum se face că are cea mai crudă lege de pe pământ? Cum se face că musulmanii nu tolerează pe cei care nu sunt ca ei, şi urăsc de moarte poporul evreu - să nu mai zic de americani?

Ceva trebuie să se schimbe în religia asta şi se pare că ei se extind tot mai mult şi nimeni nu face nimic.

Vorbeam cu ceva timp în urmă cu un pastor din Anglia şi cineva din grupul cu care eram eu l-a întrebat cum reacţionează poporul şi guvernul englez atunci când cineva se ia de musulmani. A fost o pauză, apoi a început să spună. Musulmanii sunt predominanţi în Anglia; dacă cineva spune ceva de rău de ei încep proteste şi la cei din Anglia le e teamă de aşa ceva şi se luptă din greu să ţină frâiele celor care ar avea de gând să facă ceva care să ofenseze religia islamistă. Ciudat însă, dacă musulmanii fac ceva contra creştinilor, nu se întâmplă nimic, nu face nimic guvernul. Nu se bagă. Pentru musulmani se bagă, pentru că ei deţin o mare parte din puterea economico-financiară şi fără de ei sunt ca pierduţi.

Un bun amic din Belgia îmi mărturisea că se teme că în 10 ani Europa va deveni musulmană. Musulmanii sunt naţiunea care se extinde cel mai repede şi religia lor parca cuprinde tot mai multe popoare şi tot mai mulţi devin adepţii acestei religii.

Mă întreb acum de ce americanul din marină s-a făcut musulman în ziua când naţiunea lui, pentru care a spus că e gata să moară, a fost distrusă de cei care au "cea mai paşnică religie"?

Acum, pentru că se află în Ramadan, şi deşi nu citeşte română, nu vreau să îl fac să se simtă prost dacă citeşte cumva ceea ce scriu, dar măcar l-aş întreba, altă alternativă mai bună nu a găsit?

Terry Jones, pastorul unei mici congregaţii din Florida. Foto: AP.Există totuşi alternative. Există totuşi ceva mai bun. Sunt în asentimentul pastorului Terry Jones, care a declarat ziua de 11 septembrie ca fiind Ziua Internaţională de Ardere a Coranului. Am urmărit cu atenţie scurtul reportaj efectuat de cei de la CNN (reportera Kiran Chetry îl chestionează pe pastor într-un reportaj CNN care a apărut pe YouTube şi multe alte site-uri). Mi-a plăcut ideea lui principală (pe site-ul ziarului Adevărul apare o parte din spusele lui, şi cred că cine a făcut transpunerea vorbelor sale intenţionat a subliniat doar ceea ce plăcea).

Ideea lui este că va da foc la Coran ca să le transmită musulmanilor că noi nu ne temem de ei, că îi respectăm şi că trebuie să renunţe la jihad odată pentru totdeauna. Imendiat cum s-a aflat că Terry vrea să dea foc la Coran, au apărut proteste pretutindeni. Însăşi "comandantul trupelor Statelor Unite din Afganistan, generalul David Petraeus, a atras atenţia, alături de Guvernul American şi NATO, că gestul pastorului va genera un val de proteste în lumea arabă, care vor pune în pericol vieţile soldaţilor americani aflaţi în misiune, informează BBC News. Şi secretarul de stat american, Hillary Clinton, a condamnat planul lui Jones, pe care l-a descris ca fiind "lipsit de respect şi scandalos", informează CNN.

În ciuda avertismentelor primite atât din partea reprezentanţilor militari, cât şi din partea comunităţilor religioase din SUA, Terry Jones a rămas impasibil în faţa cererilor de a renunţa la această acţiune de comemorare a zilei de 11 septembrie.

Pastorul a încercat să-şi motiveze gestul anunţat: "Intenţia generală este să arătăm cu degetul către radicalii islamişti, să le spunem să înceteze şi că nu vom îngenunchea în faţa lor. Vom arde o cartea. Nu omorâm pe nimeni", a declarat Jones, potrivit CNN." (citat din Adevărul, ediţia online din 8 septembrie 2010)

Ceea ce nu am înţeles eu la reporteră este faptul că ea are un fel de educaţie "creştină" care ei îi spune să fie tolerantă, prea tolerantă cu toţi cei din jur, ba chiar invocă cuvinte din Biblie, "să întorci celălalt obraz". Deşi pastorul Jones este conştient că ceea ce va face reprezintă o ofensă pentru naţiunea musulmană, ideea pe care el o susţine şi care nu o va retracta - deşi a fost solicitat să o facă - este că el şi congregaţia sa, împreună cu cei care vor participa la arderea Coranului, o vor face cu orice chip.

În timp ce analizam spusele lui mi-am amintit din cadrul istoriei de lupta dintre iconoclaşti şi iconoduli. Foarte interesant este faptul că ambii erau din partea Creştinismului. Unii au spus gata cu icoanele şi cu idolatria, ceilalţi au spus, păi sunt educative, păi nu ştiu ce... de fapt ele au ajuns să fie mai adorate şi mai venerate decât însăşi Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu.

Biblia a fost arsă de musulmani de nenumărate ori.

Icoanele din perioada luptei dintre iconoduli şi iconoclaşti (vă recomand citirea acestui articol pentru cei interesaţi în a afla mai multe informaţii) au fost şi ele distruse.

Punând într-un contrast şi în acelaşi timp un paralelism cele descrise mai sus, consider că arderea Coranului pe 11 septembrie este precum distrugerea icoanelor din Creştinism. O carte aşa zis sfândă din Islam a ajuns să fie vâlva naţiunilor, când de fapt oamenii nu au învăţat încă să se respecte unul pe altul, să îşi iubească aproapele, să facă bine celor din jur şi multele din acestea care sunt comune în toate religiile de pe acest glob.

Aşadar, ne întoarcem la locul de unde am pornit. Ne pregătim pentru ceva care să înspăimânte lumea, să pună pe soldaţii americani într-o ultra-vulnerabilitate în cadrul naţiunilor musulmane, sau dăm un semnal la lume că trebuie să existe respect reciproc şi înţelegere? La urma urmelor noi nu vrem să facem ecumenism din toate cărţile sfinte ale religiilor. Vrem să fie toţi la locul lor, să aibă libertatea de exprimare, de închinare, de a sufla un aer curat, fără frica că este ucis de sau din ura unui extremist care e îndoctrinat din pruncie că cei care nu sunt ca el sunt duşmani de moarte ce trebuie stârpiţi.

Dacă stăm să analizăm mai bine, am putea să ne punem întrebarea, oare Coranul nu este cumva o lucrare care a cam plagiat din Biblia creştină? Oare cărţile lui Ellen White nu sunt şi ele tot la fel? Oare Martorii lui Iehova nu au fost odinioară nişte evanghelici care au luat-o pe arătură pentru că unu a avut nu ştiu ce prorocie că vine Isus?

Dacă sunteţi în asentiment cu mine, să facem din ziua de 11 septembrie o zi de comemorare pentru poporul american şi o zi în care să dăm foc la simbolurile religioase care produc instigare, ură şi război. Să ridicăm steagul credinţei noastre - oricare ar fi aceasta - şi să ne plecăm genunchii înaintea Creatorului nostru şi să recunoaştem că tot ce avem este de la El. Şi dacă nu ştiaţi, Alah nu este numele lui Dumnezeu în arabă, ci este un demon din iad. Iată mai jos explicaţia:

"În lumea arabă a veacului al șaptelea, când a trăit Mahomed, oamenii se închinau la mai mult de 360 de zei, câte unul pentru fiecare zi a anului selenar. Unul dintre aceștia era zeul lunii, tovarașul masculin al zeiței soarelui. Zeul lunii era cunoscut sub diferite nume, dintre care unul era Allah, iar acesta era zeul preferat al familiei lui Mahomed.
Iată explicația dată de dr. Robert Morey: Numele arab al tatălui lui Mahomed era, literal, Abd-Allah. Numele unchiului său era, Obied-Allah. Aceste nume ne explică devotamentul personal manifestat de familia păgână a lui Mahomed față de Allah, zeul lunii. Când Mahomed a început să propovăduiască noua sa religie, a ales, în mod firesc, să îl preamărească pe zeul lunii, pe Allah, și să îl declare drept singurul Dumnezeu adevărat.
David Jeremiah, Ce se intampla cu lumea in care traim?, p. 82" (sursa)

Notă: Dacă doriţi o descriere completă despre Islam şi o comparaţie a lui cu Creştinismul, citiţi următoarele articole (lista este incompleta, nu vreau sa va îngreunez mintea cu prea multe, sunt bune însă pentru cunoştinţe generale):

Islamul - wikipedia 

Despre Islam - crestinul.ro

Islamul - o introducere obiectiva

Islam and Christianity - Similarities and Differences



2 comentarii:

  1. Acuma, tu chiar crezi ca islamul are ceva de-a face cu atentatele din 11 septembrie?

    RăspundețiȘtergere
  2. Depinde ce vrei sa spui prin "islam" si prin "atentate".

    Daca te referi la Islam ca o miscare de pregatire a teroristilor, da. Daca te referi la Islam ca o religie, nu prea. Desi orice religie care propaga violenta si / sau ranirea aproapelui, este o religie facuta de oameni.

    In articolul de mai sus, daca ai citit cu atentie, subliniam faptul ca acel pastor a dus lucrurile la extrema si vroia sa dea o lectie Islamului. Nu cred ca tu esti islamist, si nu cred ca iei apararea vreunei parti. Cred totusi ca Dumnezeu ti-a luminat constiinta si viata sa intelegi care este adevarata cale spre mantuire si spre sfintire: Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Islamul este o relige contrafacuta, are prea multe elemente luate din Iudaism sa cred ca este o religie autentica... In acest sens iti recomand sa citesti acest articol scris de mine recent: http://crestinismtrait.blogspot.com/2013/01/daca-istoria-s-intamplat-asa-atunci.html



    Multumesc de comentariu. Fii binecuvantat de Dumnezeu! :)

    RăspundețiȘtergere

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.