Demascăm conducătorii religioşi falşi - ca să nu mergem toţi deodată în iad

Voi ştiţi câţi din conducătorii noştri religioşi sunt născuţi din nou? Câţi din ei trăiesc o viaţă de sfinţenie, umplere continuă cu Duhul Sfânt, revelaţie proaspătă din Cuvântul lui Dumnezeu şi din prezenţa lui Dumnezeu? Dacă poţi să numeri pe degetele de la o mână pe aceştia, înseamnă că avem conducători religioşi falşi şi care nu şi-au luat nici acum în serios responsabilităţile lor spirituale. 

De ce spun aceste lucruri? Pentru că este o realitate prezentă pe care o trăim în secolul 21, şi e unul din motivele pentru care tinerii pleacă din biserică. Însăşi Biblia spune, "voi bate păstorul, şi oile vor fi risipite" (Marcu 14:27, Matei 26:31). Unde există conducători religioşi prin care nu au loc semne, minuni, vindecări, oameni care să se întoarcă la Dumnezeu, acolo nu există decât oameni care predică confortul, "gâdilă-mi urechile pastore", şi mesaje de acest gen. Dacă mesajul predicat şi viaţa trăită de un lider religios nu produce roade şi slavă lui Dumnezeu, ceva este mascat acolo şi trebuieşte demascat, smuls, dezrădăcinat. 

Îmi amintesc ceea ce spunea Dumnezeu lui Ieremia atunci când l-a chemat la lucrarea măreaţă care avea să o facă el pe pământ, şi Ieremia şi-a văzut nevrednicia lui:
"Iată, astăzi te pun peste neamuri şi peste împărăţii, ca să smulgi şi să tai, să dărâmi, şi să nimiceşti, să zideşti şi să sădeşti." (Ieremia 1:10)
Ieremia a fost unul dintre profeţii din Vechiul Testament care a avut de a face cu puterea şi manifestarea slavei lui Dumnezeu. Dumnezei i se descoperă ca un vegheator, ca Unul care veghează să-şi împlinească cuvintele Sale, şi nu doar atât, ci îi arată multe alte lucruri de care alţi profeţi nu au avut parte. Ceea ce m-a surprins pe mine a fost faptul că Dumnezeu a avut o chemare unicat pentru Ieremia, care era şi el o persoană unică înaintea lui Dumnezeu. Mesajul principal din cartea lui Ieremia este că Dumnezeu are un plan cu fiecare în parte, şi acel plan nu este ascuns; dacă îl căutăm El se lasă să fie găsit, şi ne va descoperi încă lucruri la care nici nu ne-am gândit. 

Realitatea zilelor noastre este că noi nu mai vedem precum a văzut Ieremia pentru că ne-am pus ochelari "de cal" pe ochi; noi nu mai căutăm planul şi voia lui Dumnezeu pentru că urmăm planul şi orânduirea unui cult religios şi dictările unei persoane care este într-un rang mai mare decât noi. În Creştinism nu cred că trebuie să existe ranguri de autoritate ca cele care există acum. Toţi formăm trupul, biserica lui Hristos, şi fiecare are un dar şi o chemare de la Dumnezeu, cu care să slujească celorlalţi - nu eului - pentru zidirea şi edificarea tuturor. Când aceste lucruri ne ies din orizont, suntem pe ape tulburi, suntem sub masca inocentei religii care ne produce starea de complacere, odihnă fără eforturi mari, tăcere fără mult efort, stompare continuă, deşi credem că vâslim spre alte ţărmuri, când de fapt noi ne învărtim în acelaşi loc: păcat şi mai mult păcat. 

Liderii religioşi din zilele noastre trebuie să aibă o întâlnire personală şi radicală cu Dumnezeu. Când ei nu au experimentat prezenţa lui Dumnezeu şi se arată nouă, cei din popor, ei nu fac nimic altceva decât să-şi etaleze rolurile de oratori, de tărăgănitori şi de plictisitori. Dumnezeu i-a lăsat şi îi va lăsa aşa în continuare pentru că El nu are nevoie de roboţi, El vrea ca noi să căutăm prezenţa Lui, voia Lui, puterea Lui. Şi când facem lucrurile dintr-un plan prestabilit de noi rezultatele pot fi şi ele prestabilite: ceea ce e produs de om este deşertăciune, ceea ce e produs de Dumnezeu e supranatural! 

Cum să demascăm pe liderii religioşi care sunt falşi? 

Această întrebare mi-a răsunat, şi îmi răsună în continuare în cap, de multă vreme. Pentru unii dintre ei trebuie multă rugăciune, pocăinţă, eliberare şi iar rugăciune. Dacă ei nu vor să se schimbe, singura noastră posibilitate este să batem la uşa lui Dumnezeu şi să implorăm mila Lui în dreptul lor, ca Dumnezeu să aducă o schimbare în viaţa lor. 

Prin propriile puteri nu putem schimba niciodată pe cineva, ceva sau orice din ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Dumnezeu este însă suveran şi El are în control toate lucrurile. Atunci când ne bazăm pe Dumnezeu ca El să intervină în viaţa liderilor religioşi falşi, şi rugăciunile noastre sunt unite, îndreptate, şi concentrate pe Dumnezeu, atunci vom putea vedea minuni, schimbări, transformări. Când doar bârfim, criticăm, judecăm, noi ne canalizăm gândurile noastre spre ceva toxic, negativ, fără efect, care în final va exploda în noi, în jurul nostru, în vieţile celor din jurul nostru. 

Liderii religioşi care nu au o relaţie personală cu Dumnezeu, şi viaţa lor nu emană de prezenţa şi puterea Duhului Sfânt, sunt lideri falşi. După roade îi cunoaştem. Pomul bun face roade bune. Pomul rău face roade rele. E de datoria noastră să-i aducem pe aceştia înaintea lui Dumnezeu: El îi poate sfinţi, curăţa, dezrădăcina, schimba. Înainte de a te gândi că un lider religios fals are nevoie de o schimbare, vezi dacă nu cumva schimbarea trebuie să se producă întâi în tine. Când a avut loc schimbarea în tine, atunci cere-i Lui Dumnezeu să o producă şi în alţii. 

Avem lideri religioşi falşi pentru că congregaţia este o congregaţie de falşi. Toţi arată cu degetul la cel din frunte, dar ei nu se văd niciodată în oglindă cum arată. Fiecare are mentalitatea şi caracterul propriu. Fiecare vede pe liderul religios într-un fel sau altul. A vedea pe cineva în prisma vederii lui Dumnezeu înseamnă a fi asemenea lui Dumnezeu. Dumnezeu este sfânt şi pentru a putea vedea ca El, trebuie să fim sfinţi. Liderii religioşi falşi au nevoie să fie demascaţi prin sfinţenia lui Dumnezeu. Fie ca El să-şi manifeste slava şi sfinţenia în mijlocul nostru aşa încât tot ceea ce este fals, ipocrit, religios, tradiţional, demodat, familiar, uman, să fie schimbat în evlavios, divin, sfânt, prea-sfânt, special! Vrei să ai o întâlnire personală cu Dumnezeu? Caută-L! Vrei ca liderii religioşi să aibă o întâlnire cu Dumnezeu şi să fie schimbaţi? Provoacă-i prin rugăciune să caute prezenţa şi schimbarea care o produce Dumnezeu. El nu foloseşte acelaşi tipar la a doua persoană. Şi trebuie să înţelegem că Dumnezeu nu lucrează mereu în felul cum a lucrat cu altă persoană. Când abandonăm "conserva" mentalităţii noastre cu privire la felul cum va lucra Dumnezeu atunci vom face abia primul pas spre schimbare. Lasă-L pe Dumnezeu să-şi facă treaba Lui şi tu fă bine şi fă-ţi treaba ta! Dacă tu eşti un lider religios fals, te-am demascat deja prin aceastră chemare la schimbare. Sparge masca! Sfinţeşte-te! Îndreaptă relaţia ta cu Dumnezeu şi cu cei din jurul tău! 




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.