Da eu cu cine votez?....

Mâine românii vor merge la vot. Tre să voteze mai multe chestii acolo, nu prea le convine la mulţi de ceea ce se întâmplă, sau de cele propuse.... dar uite că altfel nu se poate.

De ce tre să votăm sau pe cine să votăm, acestea sunt doar două întrebări pe care nu le veţi găsi răspunsul în acest blog. Ce credeaţi, că am intrat şi eu pe brazda amară a politicii?

Zilele trecute am primit pe email o anecdotă care circulă pe email de ceva vreme. Se spunea în ea că politicienii s-au dus cu ceva maşini prin sate să-şi facă propagandă şi au avut un accident. Maşina era răsturnată, sânge pe jos, groaznic. Un ţăran trecea prin zonă, şi-a făcut milă de ei... şi i-a îngropat în apropiere şi a pus un băţ deasupra locului unde i-a înmormântat. După câteva ore apare şi poliţia, legiştii, se face repede o comisie, încep cercetările, reconstituirile, martori, etc. Moşul s-a prezentat şi el ca martor şi a fost întrebat de cercetători, "Domnule, mai trăia careva dintre ei?" "Unu din ei mai răsufla şi zicea ceva, dar îi mai poţi crede pe ăştia?"

Morala şi-o poate trage fiecare. Unii o să râdă cu amar, alţii o să rânjească amar. Las că ştim noi că toţi sunt nişte mincinoşi. Ăla zice că face autostrăzi, şi nu a avut timp până acum să facă nimic. Celălalt spune că el garantează că o să fie bine în ţară.... şi cheltuie sute de milioane de lei pe o campanie publicitara care, după alegeri, va vedea că a fost o risipă de bani. O să îşi dea seama că cu sumele alea de bani puteau să ajute pe mulţi oameni nenorociţi din ţara noastră. Puteau măcar să scadă din preţul alimentelor, al transportului, al... ce vreţi voi, că multe se puteau schimba după părerea noastră a votanţilor.

În ceea ce priveşte votaţii.... ei mereu se întrec unu pe altu. Unu are afişe mai multe şi panouri publicitare mai mari. Altu are culorile cele mai stridente şi mai ţipătoare. Altu se mai bagă prin populaţie şi mai distribuie alimente, calendare, şi alte mărunţişuri pe care scrie că doar pe el să-l votăm. Le dă la oameni pâine să îi amăgească. Apoi o să vadă ei că au ales pe unu care nu e în stare nici să coacă o bucată de aluat. Nu mai are rost să vorbim despre cine ar fi vorba aici.

De când mă ÅŸtiu eu acest fenomen la noi la români se perpetuează de la an la an. Cred că suntem infectaÅ£i cu un flagel ce s-a transmis genetic de la strămoÅŸii noÅŸtri... comuniÅŸti ÅŸi ei. Chiar ÅŸi la biserică am întâlnit ÅŸi am discutat cu persoane care încă îl mai regretă pe tovarăşul mult iubit al poporului din epoca de aur... CeauÅŸescu. Tiparul lor seamănă mult cu poporul Israel, imediat după ieÅŸirea lor din robia egipteană. Le era greu să accepte autoritatea numită de Dumnezeu. El (adică Moise) mereu era plecat la discuÅ£ii cu Creatorul universului. Ei (adică poporul Israel) mereu regretau usturoiul ÅŸi sarmalele din Egipt (adică din robia din care vroiau să iasă). La fel ÅŸi românii. Regretă ceva de care vroiau de mult să scape ÅŸi acum nu mai au ce face.

Adevărul este că ei nu fac nimic (adică românii). Cu mulÅ£i cu care am vorbit spuneau că nici nu ÅŸtie pe cine să voteze. ÃŽntre biserici se tot aud zvonuri ÅŸi mai sare câte unu cu un aÅŸa zis mesaj din partea Domnului ÅŸi le spune el la oameni pe cine să voteze (el, adică cel care are mesajul). Recent am auzit de la cineva că, citez, "Dumnezeu va alege pe preÅŸedinte". Interesant. Vreau să văd ÅŸi eu cum va merge Dumnezeu la vot. Prezicerea respectivă mai spunea că "El (adică Domnul) va alege pe unu care va fi dur cu poporul". Nu înÅ£eleg  nimic acum. Adică El face ceva ce trebuie să facem noi - adică să votăm - ÅŸi tot El pedepseÅŸte - ÅŸi aici poate că o merităm noi cu toÅ£i.

Vremuri mai bune nu vor mai fi de acum, de aceasta scrie şi Scriptura. Mereu spun oamenii că vor fi cutremure, războaie... şi nu ştie să spună exact când, pur şi simplu spun şi ei ce le mai debitează mintea şi ce le mai fată creierii. Parcă îmi vine câteodată să le trag la ăştia câte o chelfăneală bună să se înveţe să nu mai ducă lumea în eroare - şi oroare - prin nişte cuvinte pe care Domnul nu le-a poruncit persoanei respective să le spună.

Unii din bisericile noastre - mă refer la bisericile penticostale acum - au un sistem de vot unicat. Se alege păstorul odată pentru totdeauna. Adică odată ales e bun ales. E bun până la răpire şi cu asta basta! Nimeni nu îndrăzneşte să spună ceva de "cel ales". Respectivul ţine cu dinţii de scaunul şi poziţia la care nici măcar nu a fost chemat de Domnul - sunt mulţi în astfel de cazuri. Sau ţin cu dinţii de poziţia de conducător al bisericii pentru că nu vor să dea locul la cineva din generaţia mai tânără; le strică tradiţiunea, le năruie mentalitatea... o să prostească pe lume.

Tot zilele trecute am făcut o investigaţie, oarecum impulsionat de vorbele unui bun amic din cadrul bisericii. La biserică se propaga mult restaurarea lucrurilor furate (vezi aici articolul descriptiv despre jaful avut loc în biserică) prin achiziţionarea altora. S-a făcut o adunare publică şi în loc să se supună la vot cine e pentru şi cine e contra pentru achiziţionarea produsului N, cei din conducere s-au gândit la un plan mai meschin, mai bine conceput, mai manipulativ. Să le prezentăm TOATE nevoile şi apoi supunem la vot. Normal că majoritatea a răspuns că ar fi pentru. Eu şi cu amicul meu ne-am abţinut. Nu s-a cerut să ridice mâna cine se abţine, doar cine era pentru sau contra. Ce banal!

Totodată, ca să se încurajeze un rezultat bun al acestor aÅŸa zise votări Ã®n masă, unu din conducere a început să muÅŸtruluiască pe toÅ£i cei prezenÅ£i că trebuie să dea partea Domnului. Neapărat! La noi la biserică aceasta nu este deloc partea Domnului pentru că la cutia unde se depun banii cu contribuÅ£ia fiecăruia scrie MINIM 5%, urmat de vreo 5 sau mai multe semne de exclamare. Altă banalitate. E ca ÅŸi când cine a scris asta acolo o cerea. Deci, prin urmare, aceasta nu este partea Domnului, ci partea omului. A omului care administra banii ÅŸi a grupului din care făcea el parte.

Duminica trecută, fiind prin zona plicurilor cu dărniciile, m-am uitat să văd cât a contribuit unul din conducere. Nu contribuise. Era scris acolo ceva foarte banal. O lună NIMIC, o altă lună ceva, iar o lună NIMIC, o altă lună tot ceva. In total erau 3 luni scrise că dăduse ceva. Şi acum suntem în luna noiembrie, adică a 11a lună din an. Mda, am zis eu. Să dea el dacă are bani! Oricum nu s-a votat corect!

Poate că era bine să pună toÅ£i mâna la ochi ÅŸi să ridice mâna dreaptă sus, ÅŸi unu să numere voturile. Apoi puteau să zică că o fost un vot secret. Auzi, ÅŸi până la urmă eu cu cine votez? 




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.