Stupidul fenomen din autobuze

De când mă urc în autobuz dimineața când merg la lucru și până seara când revin acasă, apăi să vă țineți bine, atâtea anomalii și concepte câte am întâlnit că mă ia groaza acum că trebuie să le enumăr pentru cei care nu folosesc autobuzul când merg la lucru.

Unul din cele mai bizare lucruri care se întâmplă pe un autobuz din România este că există în el scaune care sunt cu fața spre șofer, și există scaune care sunt cu spatele la șofer. Vă vând un pont, dacă vreți să stați jos în autobuz, alegeți scaunele care sunt cu spatele la șofer, nu le ocupă prea repede prea mulți. V-ați întrebat vreodată de ce se întâmplă acest fenomen?

Personal nu pot să explic de ce există la unii așa preferințe. Alte mașini nu au scaunele îndreptate decât înainte, unii poate au și un ecran în față. La așa comfort cred că se merită și un preț mai mare, nu? La mașinile care au pasagerii ce circulă cu spatele există cel mai mare risc să se circule fără bilet sau să existe aglomerație și altele de acest gen. Nu pot să pricep acest fenomen. Parcă lumea e fără minte. Le e frică să meargă cu spatele înainte, deși autobuzul îi duce tot unde trebuie? Asta chiar nu mai înțeleg.

De dimineață am avut de a face cu un așa incident. Mi se făcea lehamite când am văzut o femeie ce s-a urcat în autobuz și s-a așezat pe un scaun din fața mea, eu eram pe un scaun care mergea cu spatele la direcția de mers a mașinii, și la fel și scaunul ei. După vreo 3 sau 4 stații de mers se eliberează un scaun din fața ei, care era orientat spre direcția în care mergea mașina... repede și ea să ia locul ăla. Mă tot întrebam, da ce are, o fi mușcat-o persoana aia de lângă ea? Că nu se beșise nimeni în jur să zică că nu era aer... pur și simplu nu am înțeles de ce făcuse acest gest stupid.

Vara e la fel. Afara sunt peste 30 de grade și dacă deschide unu un geam și vine aer și puțină briză, repede sar la tine și urlă, "închide dom'le geamu că e curent!". Și când ies afară din autobuz se plâng că ce mirosuri mai au unii și alții și că nu se poate respira. Sau îi vezi cum își scot o batistă de pânză, cu care și-au mai tras nasul nu știu când, și își șterg sudorile din timpul mersului cu autobuzul. Pe tema asta am avut și eu scandal în autobuz cu unu fără minte. Eu aveam nevoie de aer... iar el o ținea pe a lui, că e curent. Mereu îmi vine replica în minte să le zic la astfel de persoane cam așa: "alo, curent este la priză! pe geam vine doar o briză!"

Culmea e că atunci când ies din mașină nu mai este curent. Sau dacă este aerul condiționat pornit, nu e curent. Sau acasă dacă dau drumu la ventilator, nu este curent! Halal ce mentalitate au unii oameni.

Zilele trecute, dacă nu chiar astăzi de dimineață, în spatele meu era unu care mereu tot își dregea vocea, de parcă era răgușit. Am înțeles că o face o dată. A mai făcut-o încă o dată, apoi din 10 în 10 secunde o făcea. M-am întors înapoi să îi fac observație cu capul, dar nu am reușit să dau ochii cu el. Continua să facă așa și devenea foarte supărător. La stația următoare coborâ și în loc să se apuce de bară să poată să coboare, o băgat un cot în spate la persoana care era pe scaun și repede a fugit afară. M-am uitat pe geam să văd cine era individul.... era un moș fără minte. Ăștia se plâng de tineret că nu au cei șapte ani de acasă, dar ei nu au nici cap pe umeri. Nu-i de mirare că mulți își pierd casele unde spun ei că au crescut... și îi vezi apoi pe străzi sau dormind în parcuri, prin gări sau prin diverse săli de așteptare. Mi se face greață numai când mă gândesc la duhoarea unora ca ei....

Un alt fenomen foarte strident și săritor în ochi care îl văd zilnic este atunci când autobuzul trece pe lângă o biserică, parcă la comandă își fac toți semne cu mâna dreaptă. Eu mă uit uimit să văd care își face semn și care nu. Am văzut persoane care făceau cruce la toate bisericile pe lângă care treceau, nu cred că știau dacă sunt sau nu ortodoxe. Am văzut pe unii cum își fac semnul crucii de ochii lumii. Unii își făceau semnul din prostie, dacă îi întrebai de ce o făcut așa cu mâna... nici nu știau să explice ceea ce au făcut. Am văzut un popă care era în autobuz și când s-a trecut pe lângă biserică el nu s-a crucit. Probabil că el știa ce știa. Oare enoriașii lui (și a altor popi ca el) știu cât de stupid este să faci un semn al blestemului peste trupul tău? Nu scrie oare în Scripturi că crucea este unealta blestemului? Problema e că mulți așa-ziși creștini în loc să îl ia pe Isus Hristos de pe cruce - și evident să aibă o relație personală cu El - au luat crucea pe care a fost răstignit El, și au făcut din ea un idol. La fel ca în vremea lui Moise cu șarpele de aramă...

Nu știu ce am putea face cu privire la cei care fac astfel de lucruri scârboase pe autobuze. Îi suportăm noi cât îi suportăm, dar să mai termine odată cu prostia asta și să își bage mințile în cap odată! Un câine dacă îl iei în mașină și îi spui să stea cuminte ascultă și nu zice nimic, nici nu latră la cei din jur. Oamenii însă dacă l-ai atins puțin pe unu deja sar pe tine că ce te bagi acolo, nu ai putut să vi dincoace, și altele de acest gen.

Încă mă mai gândesc dacă să îmi cumpăr un skate ca să am cu ce merge la lucru, măcar pe el nu o să mai am pe alții care să îmi tot tușească ca nebunii în spate și să nu mai știe că trebuie să se abțină. Sau să nu mai am oameni care să ia locul care are vederea la geam și spre înainte că nu știu ce li s-ar întâmpla.... Problema e că voi avea 4 roti la skate... și voi cădea în categoria vehicolelor, iar aici se aplică legile vehicolelor... așa că tre să suport în continuare comforul din autobuz.... Nu mai zic nimic. M-am cam săturat.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.