De ce vin ape mari peste români?

Ape învolburate, imagine preluată de pe www.shutterstock.comPe departe de a fi cel mai bun profet al vremurilor, vreau să răspund la aceastră întrebare oferind o părere personală, bazat pe ceea ce se întâmplă în ţara noastră în aceste zile.

Pretutindeni la ştiri văd că oamenii îi sapă pe alţii ca ei să aibă mai mult, buzunarele lor să fie mai pline. Din nefericire o spun acum, aceasta a adus groapă peste toţi românii. Cu alte cuvinte, ne-am săpat singuri groapa şi clar şi sigur că apa vine şi stă unde e groapa mai mare.

De câteva zile bune mă tot gândesc ce se întâmplă cu noi de nu merge NIMIC bun în ţara asta. Am ajuns să avem oameni care să ne ia chiar si haina de pe noi pentru că ei au furat ani la rând, şi-au făcut vile şi conturi în bănci şi acum, la final de rundă, se deşteaptă şi ei şi pe cine să pună de fraieri decât pe noi, populaţia... că deh, suntem buni de taxat. Aşa a început povestea cu taxa N şi taxa nu mai ştiu care, prin care s-a dus la destrămarea şi închiderea forţată a multor firme, rezultat care a produs, şi produce în continuare, o stare de eşec total în domeniul investiţiilor, adică descurajarea totală de a mai produce ceva bun în ţara aceasta: măcar de ar fi rămas locuri de muncă decente cu salarii decente şi tot mai spuneam că e bine.

De mâine aflăm că creşte şi TVA-ul. Wow! Ce pot să mai adaug? Oare nu se putea evita acest eşec la noi? Deja suntem înconjuraţi de pretutindeni de oameni care îşi schimbă pulsul doar când aud că de mâine toate vor fi mai scumpe cu 5%. Adică, dacă până acum dădeai 100 de lei pe o bucată de rahat... de mâine vei da doar 105! Unii probabil că vor şi afişa "tarifele promoţionale" în felul tarif vechi şi tarif nou (tehnică de marketing de piaţă concurenţială....). Sau poate vor mai adăuga faptul că facem praf preţurile pentru tine! Ei bine, cam pe acolo am ajuns! Am ajuns să ne facem praf unii pe alţii pe când cei din conducere se lăfăie în banii care vin tot din taxele şi impozitele noastre, şi ei stau toată ziua la taclale, când ar putea să meargă să scoată apa din casele oamenilor nenorociţi care strigă de mai bine de 2-3 săptămâni după îndurare.... şi să le aducă măcar alimente şi să le aline suferinţa că nu mai au unde să locuiască pentru că au toate înghiţite de ape....

De ce vin ape mari peste ţara noastră?

În primul rând cred că Dumnezeu a îngăduit să vină ape mari peste ţara noastră ca să ne deştepte. Dacă nu dai cu apă rece pe faţă nu te poţi deştepta. Se pare că mulţi oameni încă sunt hipnotizaţi în religia lor idioată şi se închină în continuare la oase şi la portrete vopsite şi nu caută faţa Domnului! Zilele trecute auzisem cum o mulţime de români se îmbulzeau să atingă nişte oase care ar fi nu ştiu ce pentru ei. Ce ciudat e că la noi la români se face ciorbă din oase... şi unii au ajuns să facă bani prin plimbarea unor oase. Doar le dai numele Ioan, sau Petru şi deja aduni tot oraşul acolo. Le mai dai şi puţină apă stătută şi le spui că e apă sfinţită şi toţi vin să ea şi zic că apa aia nu se strică. Am ajuns să fim o ţară de chimişti şi vrăjitori idioţi. E un adevăr cam sinistru, dar nu mulţi români vor accepta aceste vorbe. Nu vor accepta faptul că Dumnezeu îi pedepseşte pentru că ei au o religiozitate falsă. (vezi articolul meu despre schimbare aici). România continuă să se închine la ceea ce nu este bun şi aceasta se numeşte idolatrie. Cei care conduc poporul în închinarea greşită şi falsă se numesc vrăjitori, pentru că ei ameţesc minţile şi inimile oamenilor şi le spun ce să facă --- că deh, e tradiţie sfântă, nu?

În al doilea rând cred că Dumnezeu a îngăduit să vină ape mari peste ţara noastră pentru a-i face pe oameni să NU se mai încreadă în puterea lor şi în resursele lor, ci în Făcătorul cerurilor şi al pământului! Dacă a existat o vreme în care oamenii să se încreadă în Domnul aceasta nu este acum! Aceasta este ZILNIC! Noi nu ne încredem în Dumnezeu nici măcar când suntem în necaz! Atunci doar strigăm şi urlăm aiurea la El şi îi dăm noi indicaţii ce să facă şi cum să facă, de parcă noi am fii consilierii Lui. Îmi place mult ceea ce scria odinioară psalmul 20:

"1. Să te asculte Domnul în ziua necazului, să te ocrotească Numele Dumnezeului lui Iacov,
2. să-ţi trimită ajutor din locaşul Său cel sfânt şi să te sprijine din Sion
3. Să-Şi aducă aminte de toate darurile tale de mâncare şi să primească arderile tale de tot! (Oprire)
4. Să-ţi dea ce-ţi doreşte inima şi să-ţi împlinească toate planurile tale
5. Atunci noi ne vom bucura de biruinţa ta şi vom flutura steagul în Numele Dumnezeului nostru. Domnul să-ţi asculte toate dorinţele tale
6. Ştiu de acum că Domnul scapă pe unsul Său şi-i va răspunde din ceruri, din locaşul Lui cel sfânt, prin ajutorul atotputernic al dreptei Lui.
7. Unii se bizuie pe carele lor, alţii pe caii lor; dar noi ne bizuim pe Numele Domnului Dumnezeului nostru.
8. Ei se îndoaie şi cad; dar noi ne ridicăm şi rămânem în picioare.
9. Scapă, Doamne, pe împăratul şi ascultă-ne când Te chemăm!"

Unii se bizuie pe carele lor -- acest lucru reprezintă încrederea omului pe tehnologie. Alţii pe caii lor -- acest lucru reprezintă creaţia lui Dumnezeu, ceea ce astăzi a ajuns să fie materialismul. Dar noi ne bizuim pe Numele Domnului -- aceasta este credinţa adevărată -- să te încrezi în Dumnezeu care este un turn tare în vreme de necaz şi astfel vei fi izbăvit!

Un alt motiv pentru care cred că Dumnezeu îngăduie să vină ape mari peste noi este pentru că noi nu căutăm să fim plăcuţi lui Dumnezeu ci ne îngrijorăm mereu pentru ziua de mâine. În familia mea, spre exemplu, a existat aceste zile pripeala de a merge azi, în ultima clipă, la magazin, să luăm tot ce se poate lua şi cât mai mult, că de mâine toate se vor scumpi. Oare aţi auzit vreodată pe cel credincios să ajungă să cerşească sau pe robul Domnului ajuns să fie de ruşine sau că nu are ce mânca? Dumnezeu ne-a spus că dacă noi căutăm mai întâi -- adica primordial, nu când ne aducem aminte că am citit despre asta în Biblie - Împărăţia Sa şi neprihănirea Sa - adică principiile Sale şi inima Sa -- atunci toate celelalte lucruri ni se vor da pe deasupra! Cu alte cuvinte, Dumnezeu ne spune că dacă noi îl facem pe El Tatăl nostru, El va avea grijă de noi, în calitate de copii ai Lui. Problema e că noi Îl facem pe El aghiotantul nostru şi Îi spunem mereu în şi prin rugăciunile noastre ce să facă şi ce să nu facă. Oare de ce e aşa de greu să înţelegem că atunci când avem nevoie de dragostea Lui de Tată, tot ceea ce trebuie să facem e să ne ridicăm doar mâinile spre El şi să-L strigăm? Oare copiii mici nu fac tot la fel când vor să fie ridicaţi în braţe? O, parcă noi nu am fi trecut pe acolo... şi iată că nici acum nu pricepem de ce trebuie să devenim precum ei la gândire.

Se prea pare că zilele acestea vom auzi tot feluri de coduri la ştiri, fie că e vorba de coduri meteorologice, fie că e vorba de coduri de bare la preţurile schimbate, sau alte tipuri de coduri. Trebuie să înţelegem inima lui Dumnezeu! Ca să putem beneficia de toate binecuvântările Împărăţiei lui Dumnezeu --- şi aici includ şi protecţia împotriva ploilor şi a apelor mari -- cred că noi trebuie să avem codul pin de la centrala lui Dumnezeu, aşa cum am auzit recent pe cineva spunând. Chemăm pe Dumnezeu dar nu ca să îi dăm lui directive, ci Îl chemăm ca să ne ia în braţele Sale. Îl chemăm să se apropie de noi, să-şi arate harul Său peste noi şi să ne facă să ne schimbăm în ceea ce vrea El să fim! AMIN! Domnul să aibă milă de ţara aceasta!





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.