Cu mâna pe Biblie şi inima pe Coran

Mahmoud Ahmadinejad, Preşedintele Iranului, vorbeşte la cea de-a 65-a Adunare Generală a Naţiunilor Unite, ţinută la sediul U.N. din Manhattan. La un anumit punct, Mahmoud Ahmadinejad ţinea Sfântul Coran în mâna dreaptă şi Sfânta Biblie în mâna stângă. (September 23, 2010 - Photo by PacificCoastNews.com)

Zilele trecute am citit într-un ziar articolul care scria despre Mahmoud că ar fi provocat ieşirea din sala Naţiunilor Unite a mai multor personalităţi. O să redau mai jos şi articolul. Vreau totuşi să urmăriţi cu atenţie faptul că în această poză, Preşedintele Iranului ţine 2 cărţi sfinte în mâini şi declară un lucru care a produs şoc la cei care l-au ascultat.

E adevărat.

"Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat în timpul discursului în faţa Adunării Generale a ONU că Statele Unite şi-au orchestrat atacurile de la 11 septembrie 2001. 32 de delegaţii au părăsit imediat sala.

Delegaţia SUA a părăsit imediat plenul Adunării Generale a ONU în semn de protest faţă de afirmaţiile liderului iranian Mahmoud Ahmadinejad, care a susţinut, în timpul discursului său, că "numite segmente din interiorul guvernului american au orchestrat" atacurile de la 11 septembrie 2001, transmite CNN. Alte 32 de delegaţii, inclusiv cea a României, au părăsit,  la rândul lor, sala odată cu reprezentanţii americani.

Ahmadinejad a afirmat caă atacurile teroriste care s-au soldat cu mii de pierderi de vieţi omeneşti au fost organizate pentru a salva "economia americană aflată în cădere" şi "regimul sionist".

"S-a spus că aproximativ 3.000 de oameni au fost ucişi pe 11 septembrie, pentru care suntem cu toţii foarte trişti. Totusi, până în prezent în Afganistan şi Irak, sute de mii de oameni au fost ucişi, milioane au fost răniţi şi strămutaţi, iar conflictul continuă să se dezvolte", a spus el.

"Majoritatea poporului american, precum şi majoritatea naţiunilor şi politicienilor din lume sunt de acord cu acest punct de vedere", a spus Ahmadinejad.
" (sursa)

Părea destul de real ceea ce a spus el acolo. Imaginea însă trăda atitudinea sa interioară. Vroia cumva să spună că religia lui (a cărei carte sfântă o ţinea în dreapta, şi nu în stânga, important de notat acest aspect) îi spunea să dea vina pe alţii, sau să recunoască greşeala altora şi să încerce o reconciliere (atitudinea celeilalte cărţi aflate în stânga sa).

Aici îmi vine în minte versetul din Eclesiastul 10:2, care spune: "Inima înţeleptului este la dreapta lui, iar inima nebunului la stânga lui." Şi pentru că nu doresc să intrăm în confuzie, iată şi o interpretare rapidă a acestui pasaj, găsit pe site-ul Moldova Creştină:

"Concluzia este că în Eclesiastul 10:8 adevărul central care ni se comunică este acela că înţeleptul îşi pune mintea şi înţelepciunea la onoare pe când nebunului îi lipseşte mintea şi nu caută înţelepciunea. Ce valoare are înţelepciunea pentru tine şi cât de mult o cauţi? Ce faci pentru a o dobândi?"

Deci, omul avea ce avea cu Biblia din moment ce o ţinea în partea stângă. Probabil că se lua de "In God we trust" ca să facă de ruşine sistemul american pe care tocmai îl denunţase ca fiind un sistem tip "autogol". Cred că problema este mai mare aici, nu doar una de imagine şi de direcţie, stânga sau dreapta. Adevărul este că omul a făcut ceea ce avea el în inimă şi nu ceea ce avea în mână. Trebuie să ne rugăm şi pentru oamenii ca aceştia. Probabil că voi continua această serie de articole.




3 comentarii:

  1. Nu stiu daca e concludent faptul ca tinea Biblia in mana stanga, pana la urma omul nu are doua maini drepte (e drept, multi au doua maini stangi - ma tem ca si eu :)) ). Numai ca nu cred ca are rost sa tii in mana DELOC o carte sfanta a altei religii, ma refer la momente de astea de tip "solemn".
    Altminteri, nu te mai miri de nimic in ziua de azi... Francmasonerie, grupul Bilderberg, politica de culise plus serviciile secrete ale fiecarui stat, etc - cat la suta din informatia corecta ajunge la omul simplu? Iar dintre multele variante ale unei informatii, de unde sa stii cum s-o alegi pe cea corecta, nu pe alea contrafacute?!
    "Ceva e putred in Danemarca"... cum ar spune Hamlet. "Toata Danemarca!" as spune eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. E clar. Nu stiu care e treaba cu Danemarca. Recent m-am intalnit cu un tip de "culoare" care locuieste in Suedia si sustinea ca sunt multi musulmani care il viziteaza. L-am intrebat daca are cu el un coran sa il putem citi si noi... si nu avea cu el, dar nici nu a vrut sa ne aduca. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Recent imi propunea cineva, care a vizitat acest blog, sa il aduc pe Mahmoud Ahmadinejad la pozitia de pastor al unei biserici evanghelice. M-am gandit la ceea ce spunea. Cred ca se referea la Biblie ca o tine in stanga si la dreapta ca tine "altceva". Va fi primit cu bine de sigur, asa cum orice pastor care nu face ceea ce este biblic / in Romania noastra toate sunt posibile. Probabil ca un sondaj urmator va fi daca sa il alegem pe Mahmoud ca presedinte al pocaitilor sau al pacalitilor. :)

    RăspundețiȘtergere

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.