Bill Wiese – 23 de minute în iad (manuscris complet)

Bill WieseIntroducere

În urmă cu câteva luni Mike Bickle, un cunoscut de-al meu cu care lucrez la Casa Internaţională de Rugăciune, mi-a cerut să vorbesc în Biserică despre Iad. În timp ce studiam acest subiect, am primit de la un prieten Steve Carpenter o casetă. Pe acea casetă era un mesaj din partea lui, Bill Wiese şi a soţiei sale, Anette.

Mesajul lui m-a zguduit din temelii şi mi-a schimbat definitiv felul în care mă raportez la familia mea, la prieteni şi chiar la oamenii pe care nu îi cunosc.

Acest mesaj m-a schimbat pentru totdeauna, fără nici o exagerare, şi vă rog să mă credeţi că nu vorbesc aici în hiperbole. El m-a transformat şi mi-a schimbat definitiv felul în care privesc la cei câţiva ani de viaţă care mi-au mai rămas de trăit pe acest pământ. Dorinţa mea este ca Dumnezeu să facă acelaşi lucru şi cu dumneavoastră.

Nu vă pot spune în cuvinte cât de important este acest mesaj!

Bill este creştin şi el şi-a predat viaţa lui Cristos pe când avea doar 16 ani şi îl cunoaşte pe Domnul Isus de 32 de ani. S-a mutat în California în 1976 unde timp de 10 ani a lucrat cu pastorul Chuck Smith în Costa Mesa, California. Bill lucrează ca agent imobiliar, la fel ca şi soţia lui. În ultimii 15 ani, Bill a făcut parte din congregaţia Eagles Nest şi din conducerea acesteia în diferite perioade, sub conducerea pastorului Dr. Gary Greenwald din Orange County, California

Veţi urmări aşadar o revelaţie despre Iad, dar chiar mai important, veţi auzi o revelaţie despre intimitate cu Isus Cristos şi despre dragostea imensă pe care o EL are pentru întreaga lume.

Bill a fost in Iad. El nu a fost doar un observator întâmplător aşa cum au fost mulţi oameni în astfel de situaţii. El chiar a experimentat chinurile şi ororile Iadului pentru aproximativ o jumătate de oră, fără absolut nici o speranţă că va mai scăpa vreodată de acolo.

Bill şi soţia lui sunt profund devotaţi lui Isus Cristos, Cuvântului lui Dumnezeu şi lucrărilor Duhului Sfânt. Sunt sigur că Bill o să vă placă. Vă rog acum să-i urmăriţi pe Bill şi Anette Wiese.
Introducerea autorilor

Este o onoare pentru mine şi soţia mea să fim aici. Eu şi Anette lucrăm în domeniul afacerilor imobiliare. Nu mărturisim pentru bani, dar ştim sigur că Dumnezeu ne-a spus să mergem şi să spunem întregii lumi despre dragostea Lui pentru oameni şi despre faptul că EL nu doreşte ca cineva să ajungă în acel loc numit Iad. Acesta este motivul pentru care mărturisim.

Pentru început, aş vrea să abordez câteva lucruri la care poate că fiecare dintre dumneavoastră v-aţi putea gândi. Prima întrebare pe care mi-am pus-o eu însumi după această experienţă a fost, cum ştiu eu că totul nu a fost decât un vis, un vis urât pe care l-am avut?

Vreau să precizez aici câteva lucruri.

În primul rând, mi-am părăsit trupul şi mi-am văzut corpul lungit pe podea atunci când m-am reîntors în el, deci ştiu sigur că am trăit o experienţă în afara corpului. Unii creştini ar putea spune că un creştin nu îşi poate părăsi corpul. Asta însă nu este adevărat. În 2 Corinteni 12 cu 2, când Pavel a fost răpit în al 3 lea cer, el spune “…că am fost în trup sau în afara trupului, nu ştiu...”. Deci, dacă nu ştia, înseamnă că lucrul acesta este posibil. Şi în versetul 1 el mai spune că a fost o vedenie. Cred deci că şi experienţa mea se încadrează în domeniul vedeniilor. În Iov 7 cu 14, Iov spune: “...atunci Tu mă înspăimânţi prin vise şi mă îngrozeşti prin vedenii...”. Asta a făcut Dumnezeu şi cu mine, m-a îngrozit prin tot ceea ce am văzut şi am trăit prin această vedenie şi descoperire.

După această experienţă, mi-a trebuit un an de zile să îmi revin şi să redevin iar o persoană normală. Am fost atât de traumatizat de frică din cauza a ceea am văzut în Iad, încât mi-am schimbat complet felul în care gândesc şi vorbesc, şi am învăţat să apreciez cu adevărat de la ce ne-a salvat Dumnezeu, pentru că Iadul este un loc teribil.

Am să o las acum pe soţia mea să vă descrie în câteva cuvinte cum m-a găsit ea în sufragerie întins pe jos, după revenirea mea în trup, pentru că eu nu îmi amintesc această parte.

Mărturia soţiei

Mulţumesc, dragul meu. Iată pe scurt ce s-a întâmplat.

Era ora 3 şi 23 de minute dimineaţa când m-am trezit. Îmi amintesc lucrul acesta pentru că mă uitasem la ceasul nostru digital de pe noptieră. Bill nu era în pat lângă mine şi am auzit ţipete venind dinspre camera de zi. M-am dus numaidecât acolo să văd ce este şi l-am găsit pe soţul meu aşa cum nu îl mai văzusem niciodată înainte. Oricine îl cunoaşte pe Bill ştie că el este de felul lui un om calculat şi calm. Nu este genul de om care să se entuziasmeze sau să se emoţioneze uşor, decât dacă este Dumnezeu la mijloc. Aşadar, l-am găsit pe Bill pe podeaua din sufragerie într-o stare de traumatizare. Era foarte traumatizat. Era acolo intr-o poziţie chircită jos pe podea şi se ţinea cu mâinile de cap, ţipând şi urlând. Nu ştiam ce să fac. Am crezut pentru moment că a avut un atac de inimă şi am început să mă rog. Dar el mă ruga într-una şi îmi spunea disperat:

- Roagă-te, roagă-te ca Dumnezeu să îmi scoată asta din minte! Domnul m-a dus în Iad şi m-a lăsat să văd Iadul. Simt că trupul meu moare şi nu pot să fac faţă la asta!

Am început să mă rog pentru el circa 10, 20 de minute, nu ştiu, după care el a început să se calmeze, dar se afla încă într-o stare de spaimă cumplită. Era ca cineva care a fost în Vietnam şi îşi aducea acum aminte de o scenă de groază trăită acolo, sau ca cineva care a avut un accident oribil de maşină pe care îl retrăia acum. Bill nu se manifesta ca cineva care a avut un vis urât şi care tocmai se trezise din el. Cam atât am vrut să vă spun şi am să îl las acum pe el să vă spună restul.

Mărturia lui Bill

Sunt atât de binecuvântat că am aşa o soţie bună şi pentru asta îi sunt recunoscător lui Dumnezeu. Suntem căsătoriţi de 4 ani, o cunosc de 6, şi aceşti 6 ani au fost cei mai buni ani din viaţa mea. Îi mulţumesc lui Dumnezeu.

După ce-am trecut prin această experienţă, am vrut în primul rând să aflu dacă există undeva în Biblie cineva care să fi experimentat Iadul sau să fi fost în Iad, aşa că am început să cercetez lucrul acesta. L-am ascultat şi pe Chuck Missler, profesor de religie creştină recunoscut în toată ţara, un adevărat savant în domeniu, şi a spus şi el că Iona a fost în Iad.

În Iona 2 cu 2 se spune: ”am strigat din Iad, din locuinţa morţilor”, iar în Iona 2 cu 6 se spune: ”...zăvoarele pământului mă încuiau acolo pe vecie, dar Tu m-ai scos viu de acolo...”. Deci iată că şi cineva din Biblie a experimentat Iadul, Iona.

Am vrut de asemenea să aflu şi să verific, aşa după cum am fost învăţat încă din primele zile la Calvary Chapel, faptul că orice experienţă spirituală prin care am trece, ar trebui să se regăsească în Cuvântul lui Dumnezeu.

Am ştiut că ceea ce eu am experimentat era adevărat pentru că era conform Cuvântului. Am început aşadar să îl studiez şi am găsit în peste 400 de locuri că tot ceea ce am văzut, auzit şi simţit, deci tot ce era în legătură cu Iadul era deja în Biblie. Deci, tot ceea ce vă spun este deja acolo, şi voi face referinţă la Scriptură pe măsură ce am să vă spun experienţa. Nu voi putea cita toate cele 400 de referinţe biblice, dar voi cita cel puţin câteva.

Între timp am mai găsit alte 14 persoane care au experimentat anumite secvenţe din Iad. Cei mai mulţi au avut experienţe în pragul morţii, oameni aflaţi în spital sau care au fost în moarte clinică şi au revenit apoi la viaţă.

1. Începutul experienţei

Am să trec acum direct la experienţa mea. Eu şi soţia mea ne întorceam de la o seară de rugăciune într-o Duminică seara unde participăm întotdeauna cu pastorii noştri. Ne-am întors acasă, ca în oricare altă seară obişnuită. Ne-am culcat şi pe la ora 3 dimineaţa, eu am fost luat din corpul meu.

Nu am ştiut atunci cum am ajuns în acel loc până când m-am reîntors în trup când Domnul mi-a explicat cum, dar m-am trezit dintr-o dată că mă aflam într-o celulă de închisoare. Era ca orice celulă obişnuită de închisoare cu pereţi de piatră jalnici şi respingători şi bare de fier la uşă. Nu ştiam încă unde eram. Tot ce ştiam era că acolo era extrem, extrem de cald. Era atât de cald acolo încât nu îmi venea să cred că mai sunt încă în viaţă în această celulă. Am simţit că ar fi trebuit pur şi simplu să mă dezintegrez datorită căldurii, şi totuşi eram în viaţă. În celulă era şi lumină dar doar pentru puţină vreme şi cred că lumina aceea era de fapt prezenţa Domnului Isus de acolo pentru ca eu să pot vedea priveliştea din jur. Apoi, după circa un minut, totul s-a întunecat.

În Isaia 24 cu 22 se spune: “Ei vor fi strânşi laolaltă şi închişi într-o temniţă.”, iar în Proverbe 7 cu 27: “Ei se vor duce în Iad, în locaşurile morţii...” locaş însemnând cameră sau celulă. Deci o parte din Iad are celule de închisoare şi camere, iar în alte părţi sunt iazuri de foc şi locuri imense unde focul arde continuu. Eu mă aflam într-o celulă de închisoare în acel moment. În Iona 2 cu 6 se spune: ”...zăvoarele pământului mă încuiau acolo pe vecie...”, iar în Iov 17 cu 16: “Ei se vor coborî în Iad la porţile locuinţei morţilor.” Deci tot ce vedeam eu acolo era deja scris în Biblie.

2. Cele patru creaturi demonice

Mă aflam deci în această celulă întunecată unde mai erau alte 4 creaturi cu mine. Nu ştiam atunci că aceste creaturi erau demoni pentru că eu ajunsesem acolo ca suflet nemântuit. Dumnezeu mi-a şters din minte faptul că eu eram creştin. Nu am înţeles atunci de ce eram acolo, dar la întoarcere EL mi-a explicat de ce şi pe parcurs am să revin la asta.

În celulă erau aceste creaturi uriaşe, dar atunci nu mi-am dat seama ce erau şi ele aveau peste 4 m înălţime. Creatura pe care vreau să v-o descriu acum veţi înţelege din ce urmează cum arăta. Este ciudat faptul că şi o altă persoană din cele care au văzut Iadul, văzuse acelaşi demon pe care îl vedeam eu acum.

Nu am ales întâmplător acest demon, era demonul care mă târâse dincolo de barele Iadului. Toţi demonii pe care eu i-am văzut acolo aveau solzi pe ei. Acesta pe care îl descriu acum era uriaş, avea solzi pe tot corpul şi maxilare uriaşe cu dinţii uriaşi ieşiţi în afară şi ochii ieşiţi din orbite. Celălalt nu arăta ca primul, dar avea pe el ca nişte înotătoare foarte ascuţite peste tot şi mâini lungi şi labe disproporţionate. La ei totul era deformat, răsucit şi fără simetrie. Un braţ era mai lung, altul mai scurt, erau nişte creaturi foarte bizare.

Arătau oribil şi îl huleau neîncetat pe Dumnezeu. Tot timpul îl înjurau pe Dumnezeu şi mă întrebam de ce îl blestemau şi îl urau oare pe Dumnezeu aşa de mult? Apoi, aceştia şi-au întors atenţia spre mine şi am simţit că aceiaşi ură pe care o aveau pentru Dumnezeu, o aveau şi pentru mine.

M-am întrebat mirat şi uimit de ce mă urau şi pe mine că doar nu le-am făcut nimic. Dar mă urau cu o ură pe care nu am mai întâlnit-o niciodată aici pe pământ. Era ceva dincolo cu mult de capacitatea omului de a urî. Aceşti demoni mă urau într-un mod absolut şi mi-am dat seama în acele momente şi am ştiut că ei îmi fuseseră daţi ca să mă tortureze.

Vor fi lucruri pe care am să vi le spun, dar care nu ştiu să vă explic cum le ştiam. În Iad, simţurile îţi sunt mult mai ascuţite decât aici pe pământ.

Acolo eşti mult mai conştient de orice decât putem noi să fim în corpul acesta fizic.

Percepeam distanţele, percepeam timpul şi alte lucruri mult mai bine decât le putem noi percepe aici pe pământ. Unul din lucrurile pe care îl ştiam era că aceste creaturi mi-au fost date pentru a mă tortura pe veci în locul acesta.

Şi, cum stăteam întins pe jos, mi-am dat seama că nu aveam nici o putere în trup şi mă întrebam: “de ce oare abia mă mai pot mişca, ce se întâmplă cu mine?”

Eu şi soţia mea ne place să facem multă mişcare, aşa că eram conştient de ce înseamnă să nu mai ai putere. Zăceam acolo neajutorat şi la un moment dat, un demon m-a apucat şi m-a aruncat de perete cum ai da cu o sticlă de perete. Atât de uşor părea că sunt pentru el, sau chiar era el atât de puternic, nu ştiu. M-a aruncat de perete şi fiecare os din corpul meu s-a rupt şi am simţit cum se rupe. Apoi, am început să simt durerea.

Stăteam acolo lungit pe jos şi ceream milă, dar aceste creaturi nu au deloc milă. Sunt absolut fără milă. Una din ele m-a apucat de jos, iar cealaltă cu ghearele-i foarte ascuţite, a sfâşiat carnea de pe mine. Pur şi simplu a smuls carnea fără să îi pese deloc de acest trup pe care Dumnezeu l-a creat cu atâta grijă şi pe care EL l-a făcut atât de frumos.

Şi făceau asta cu o ură imensă faţă de mine!

Mă întrebam atunci cum de mai sunt încă în viaţă după toate aceste chinuri şi de ce trec eu prin toate astea? Nu înţelegeam cum de nu murisem încă. Carnea şi oasele mele atârnau.

Acolo nu era apă sau sânge ci doar carnea ce atârna pentru că doar în sânge este viaţă, dar în Iad nu este viaţă. În Iad nu există nici apă.

În Isaia 14 cu 9 şi 10 se spune: “Iadul se mişcă până în adâncimile lui ca să te primească la sosire şi toţi de acolo îţi vor spune:

- Şi tu ai ajuns fără putere ca şi noi, şi tu ai ajuns acum ca noi?” Pentru că acolo nu mai ai absolut nici o putere. Psalmul 88 cu 4 spune: “ Sunt pus în rândul celor care se coboară în groapă, sunt ca un om care nu mai are putere.”

Noi ştim însă că diavolul are putere. Şi în Biblie se arată că demonizatul care alerga prin cimitir nu l-au putut lega. Chiar şi lanţurile le-a rupt în bucăţi deşi acesta era doar un om, dar el avea puteri demonice. Am înţeles de asemenea că aceşti demoni au o putere de 1,000 de ori mai mare decât cea a omului aşa încât chiar dacă aveam puterea mea naturală, eu tot nu îi puteam doborî. Aici eram la mila lor, dar demonii nu au deloc milă, ei nu cunosc ce înseamnă mila.

Mirosul acestor demoni ca şi mirosul din Iad de altfel era atât de cumplit încât nici nu vi-l pot descrie. Era un miros de carne arsă, de sulf. Era un miros de demoni cum ar fi o gură de canal deschisă, o putoare de carne stricată, de ouă clocite, de lapte stricat şi de tot ce îţi poţi imagina că pute îngrozitor, amplificat de 1,000 de ori şi pus apoi sub nasul tău şi să fii obligat să îl inspiri. Era atât de toxic încât acesta te-ar ucide pe loc dacă ai fi în acest trup, şi sigur ai muri. Mă întrebam cum de mai trăiesc şi nu am murit de mirosul acela îngrozitor.

Dar acolo nu mori ci trebuie să-l înduri!

Apoi blasfemiile, blasfemiile cu care aceşti demoni îl înjură pe Dumnezeu sunt de asemenea descrise în Ezechiel 22 cu 26: “Eu Domnul, sunt pângărit în mijlocul lor.” Cuvântul Lui spune că pângărire înseamnă degradare, limbaj vulgar, obscen şi blasfemiator. Chinurile la care eram supus sunt menţionate şi în Deuteronom 32, 22 la 24: “Focul mâniei Mele va arde până în străfundul Iadului. Vor fi topiţi de foame şi devoraţi de foc şi distrugere. Voi trimite asupra lor dinţii fiarelor sălbatice şi otrava şerpilor.”

Şi într-adevăr dinţii fiarelor de acolo sunt asupra ta. În 2 Samuel 22 cu 6 se spune: “Legăturile Iadului mă înconjuraseră” şi în Mica 3 cu 2 se spune despre filistenii care îi urau pe evrei: “Voi urâţi binele şi iubiţi răul, le jupuiţi carnea şi pielea de pe oase.” Asta le-a făcut filistenii, evreilor aici pe pământ. De unde le-a venit filistenilor această idee? Din Iad, bineînţeles. Asta fac demonii în Iad.

3. În iad nu există milă sau îndurare

Cât priveşte mila sau îndurarea din Iad. Milă nu există decât în Rai. Îndurarea vine numai de la Dumnezeu. Diavolul nu ştie şi nu cunoaşte ce este mila şi el este categoric împotriva ei.

Psalmul 36 cu 5 spune: “Îndurarea Ta Doamne, ajunge până la ceruri.” şi categoric în Iad nu există nici milă şi nici îndurare. Iar Psalmul 74 cu 20 spune: “Locurile întunecoase ale pământului sunt pline de bârlogurile cruzimii.”

Iadul este într-adevăr un loc plin de cruzime, un loc absolut mizerabil şi oribil unde trebuie să înduri toate aceste chinuri şi umilinţe fără încetare.

Dumnezeu l-a făcut pe om ca forma supremă a creaţiei Sale. El ne-a făcut ca cea mai înaltă formă a creaţiei Sale, dar aceşti demoni sunt forma cea mai de jos a creaţiei Lui.

Noi, ca oameni, ne luptăm din greu să avansăm în viaţă. Vrem să devenim mai buni, studiem şi învăţăm ca să facem şi să devenim ceva în viaţă, dar în Iad viaţa ta nu mai depinde de tine ci ea îţi este condusă de demoni, de aceste creaturi fără inteligenţă. Creaturi absolut ignorante care nu ştiu decât să îl urască pe Dumnezeu şi pe tine şi să te tortureze când ajungi pe mâna lor, atâta ştiu. Aici ele îţi conduc viaţa şi tu nu poţi să faci nimic în privinţa aceasta.

În Scriptură se vorbeşte despre asta şi despre umilinţa pe care trebuie să o îndure cei care ajung în Iad.

La un moment dat, în timp ce eram acolo mă întrebam:

- Cum, aceşti demoni îmi vor conduce acum viaţa şi eu nu voi putea să-i opresc sau să fac ceva în această privinţă?

În Isaia 5 cu 14 se spune: “De aceea, Iadul îşi deschide gura şi şi-o lărgeşte peste măsură şi cei mari vor fi smeriţi.”, Isaia 57 cu 9 spune că: “...te vei pleca până în străfundul Iadului”, iar în Ezechiel 32 cu 24 se spune că: “...vei îndura ruşinea în groapă...” şi aşa mai departe.

Era ceva absolut îngrozitor să ştii că aceste creaturi îţi conduc acolo viaţa pentru că aceşti demoni nu au deloc milă de tine.

Stăteam lungit pe jos în celulă şi la un moment dat a început să se întunece.

Întunericul a devenit absolut şi era atât de negru în jur cum nu mai văzusem niciodată, deşi eu am mai umblat prin peşteri şi prin minele de fier din Arizona. Dar în Iad este aşa de întuneric cum nici nu îţi poţi imagina aici pe pământ.

4. Ţipete, urlete şi frică

Am încercat să mă târăsc afară din celula în care eram şi am reuşit cu greu să ies afară din acel loc cu permisiunea lor. Ştiam unde era uşa, aşa că m-am târât spre uşă ca să ies afară din celulă. M-am uitat într-o direcţie şi totul era negru. Am auzit atunci urlete şi ţipete. Erau miliarde şi miliarde de oameni care urlau şi ţipau în acest loc. Am ştiut că erau miliarde şi zgomotul pe care urletele lor îl făceau era înfiorător de mare. Dacă aţi auzit vreodată pe cineva urlând de disperare, aveţi doar o mică idee din ce era acolo. Era atât de insuportabil să îi auzi urlând şi ţipând. Dar când auzi miliarde de oameni ţipând, nu vă puteţi imagina cum vă afectează mintea lucrul acesta. Pur şi simplu nu poţi suporta! Vrei să îţi acoperi urechile să nu îi mai auzi, dar zgomotul este atât de tare şi de penetrant încât nu poţi evita să nu îi auzi.

Şi frica, frica care te copleşeşte acolo este de neimaginat, fiindcă acolo toată atmosfera este dominată de frică. Pentru că în acest loc nu mai există prezenţa lui Dumnezeu, tu trebuie să înduri frica şi chinul în întuneric. Nu vezi nimic în jur din ce vine sau ar putea să vină înspre tine sau împotriva ta.

Scriptura vorbeşte şi ea de întuneric. Psalmul 88 cu 6 spune: “M-ai aruncat în întuneric şi adâncuri”, Apocalipsa 16 cu 10: “...împărăţia fiarei, plină de întuneric...”, iar în Iuda 13: “...negura întunericului pe vecie...”.

În Iad este un întuneric pe care îl simţi, aproape că îl poţi pipăi. Exod 10 cu 21 spune: “…tu poţi pipăi acest întuneric...”.

Frica de acolo este atât de puternică şi de copleşitoare încât nu vă puteţi imagina şi ea te cuprinde cu totul, învăluindu-te. Dacă aţi văzut vreodată un film de groază în care frica îţi iese prin gât într-o secundă, iar tu să iei acest moment amplificat de 1,000 de ori şi apoi să îl menţii acolo. Aceasta este starea permanentă în care eşti acolo, o stare de teroare permanentă.

Eu mai ştiam ceva despre ce înseamnă frica. Când eram tânăr obişnuiam să merg la surfing pe mare. Încă mai merg şi acum uneori. Odată eram mai mulţi tineri în golful Floridei la surfing şi ne-am trezit dintr-o dată înconjuraţi de rechini. Un rechin-tigru de 3 m a venit înspre mine şi mi-a muşcat în două schiul pe care eram, apucându-mă de picior şi trăgându-mă sub apă de piciorul care era acum în gura acestui rechin uriaş. Pe vremea aceea nu eram creştin, asta se întâmplase înainte ca eu să fiu mântuit. Apoi, dintr-o dată rechinul mi-a dat drumul. Ştiu acum că Dumnezeu, a deschis gura rechinului, ca să mă salveze, dar pentru câteva clipe, frica care m-a cuprins în acele momente a fost absolut copleşitoare.

Nu ştiu dacă aţi văzut filmul JAWS (FĂLCI) sau dacă vă mai amintiţi de acest film de groază cu rechini. Ceea ce s-a întâmplat în film, a fost nimic în comparaţie cu ceea ce eu am simţit atunci când am trăit experienţa.

Frica ce m-a cuprins atunci în apă, a fost îngrozitoare. Şi tânărului ce era lângă mine, rechinul i-a smuls piciorul cu totul. L-au tras repede pe plaje, era sânge peste tot, şi el urla şi ţipa de durere, dar nu mai avea piciorul. Aşa că eu ştiu ce este frica, dar frica aceea a fost nimica toată în comparaţie cu frica pe care am simţit-o în Iad.

Frica aceea nu se poate compara cu absolut nimic!

Şi cred totuşi că frica de care am fost cuprins când piciorul îmi era în gura rechinului a fost cea mai teribilă frică pe care o puteam trăi vreodată pe pământ.

Acestea sunt câteva din lucrurile pe care trebuie să le înduri în Iad.

În Isaia 24 cu 17 se spune: “Groaza, groapa şi laţul vin peste tine...”.

Ted Copple, într-una din emisiunile sale “Night Line” de la televizor în urmă cu un an şi jumătate, spunea că a vizitat o închisoare de aici din America unde a petrecut o noapte. Spunea că nu-i venea să creadă ce urlete puternice se auzeau acolo în închisoare încât nu puteai să adormi şi toată lumea urla cât îi ţinea plămânii. A fost şocat de ţipetele şi de urletele ce se auzeau acolo toată noaptea, spunea el la televizor în emisiunea sa.

Deci chiar şi în închisorile de pe pământ oamenii urlă, atunci cu cât mai mult vor face ei asta în Iad.

În Iov 18 cu 14 se spune: “Căile stricate ale omului care îl respinge pe Domnul, îl vor duce spre regele terorilor.” Şi diavolul, este în mod sigur rege al terorii.

5. Afară din celulă

Acum că eram afară din celulă, am privit într-o direcţie. Şi cum mă uitam în acea direcţie, am văzut flăcări de foc la aproximativ 15 km de mine. Am ştiut că erau 15 km, şi acolo era o groapă cu foc lată de circa 5 km. Flăcările luminau până sus, suficient ca să vezi tot tărâmul Iadului. Întunericul era atât de dens încât acesta înghiţea orice urmă de lumină, dar era totuşi suficientă cât să mai vezi până la linia orizontului.

Acolo totul este maro, atmosfera este dezolantă. Nici urmă de iarbă, de frunză verde sau de ceva care să sugereze vreo urmă de viaţă, ci numai pietre şi mizerie şi un cer negru cu mult fum ce se înalţă în sus şi flăcări de foc uriaşe ce se ridică în sus atât cât să poţi vedea ce este acolo.

În Scriptură, în Deuteronom 29 cu 23 se spune: “…întregul ţinut este pucioasă, sare şi pârjol, unde nu va fi nici sămânţă, nici rod şi nici iarbă care să mai crească…”. În Iad nu există nici urmă de viaţă!

Este aşa de ciudat să fii într-o lume în care nu există viaţă, aşa cum ne bucurăm noi de ea aici pe pământ. Aici sunt pomi, e aer proaspăt, este viaţă pretutindeni. Acolo însă nimic din toate acestea. Acolo totul e surd şi fără viaţă.

Despre căldură am mai vorbit. Căldura din Iad este atât de insuportabilă încât nici nu o pot descrie. În Deuteronom 32 cu 22 se spune: “Vei fi înghiţit şi devorat de flăcări mistuitoare...”, în Iuda 7: “Vei suferi focul cel veşnic...”, iar în Psalmi 11 cu 6: “…va ploua cu cărbuni încinşi, foc şi pucioasă…”.

Asta se întâmplă în Iad, acolo este atât de cald! Toate aceste lucruri ar trebui să te omoare, dar acolo nu mori ci trebuie să înduri toate aceste chinuri fără încetare.

Am vrut să am puţină linişte şi să scap de ţipetele şi urletele de acolo, aşa cum ai dori de exemplu să mergi seara acasă după o zi grea de lucru ca să ai puţină linişte interioară.

În Iad însă, trebuie să înduri ţipetele şi chinurile de acolo de care niciodată nu ai cum să scapi. Niciodată!

În Isaia 57 cu 21 se spune: “Cei răi, acolo nu au pace, zice Dumnezeul meu.”

Un alt lucru cumplit în Iad este că acolo eşti dezbrăcat şi gol. Iată încă un lucru pe care trebuie să îl înduri acolo, ruşinea.

Şi în Scriptură se vorbeşte despre ruşine. Ezechiel 32 cu 24 spune: “…ruşinea ce o poartă cu ei în groapă…”, Iov 26 cu 6: “…Iadul este descoperit în faţa Lui şi distrugerile nu au acoperire…”.

Asta înseamnă că Dumnezeu poate să vadă şi în Iad. El poate să observe ce este acolo. În Iad eşti gol, iată încă o umilinţă pe care trebuie s-o înduri acolo.

În Iad nu există deloc apă. Nu este apă sau umiditate în aerul de acolo. Aerul de acolo este atât de uscat încât devii disperat chiar şi după o picătură de apă, după o singură picătură de apă. Cum spune şi Scriptura în Luca 16 cu 23 şi 24 despre bogatul care era în Iad şi care “…şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui Avram, şi a strigat:

- Părinte Avraam, fie-ţi milă de mine şi trimite-l pe Lazăr să-şi moaie degetul în apă şi să-mi răcorească limba căci grozav sunt chinuit în focul acesta. Şi Avraam i-a răspuns:

- Fiule, adu-ţi aminte că ...” şi a continuat apoi să-i vorbească de fraţii lui, dar bogatul a vrut doar ca Avraam să-şi moaie degetul în apă ca să primească o picătură de apă. Asta ar fi fost de mare preţ acolo pentru el.

O singură picătură!

Dar acolo nu vei primi niciodată apă, nici măcar o picătură. Este foarte greu să îţi imaginezi cât de uscată îţi este gura acolo. Dacă vă puteţi imagina un maraton prin deşertul Death Valley de la noi, fără să ai apă, dar să trebuiască să stai acolo zile întregi în mediul acela uscat şi torid. Devii disperat chiar şi după o picătură de apă. Biblia spune în Zaharia 9 cu 11: “…prinşii de război din groapa în care nu este apă.”

Un alt lucru pe care Scriptura mi l-a descoperit (Luca 16 cu 26) este că între Rai şi Iad este o prăpastie uriaşă. Bogatul din Iad l-a văzut pe Avraam deşi el era la mare distanţă. În mod normal cum ar fi putut să-l recunoască el pe Lazăr sau pe Avraam dacă nu i-a văzut niciodată, iar apoi să-i vadă la aşa o depărtare mare, nu ar fi putut să-şi dea seama cine erau.

Dar în Iad şi în lumea spirituală sunt anumite lucruri pe care pur şi simplu le ştii, le cunoşti şi le înţelegi atunci pe loc.

6. Închis din nou şi eliberat

Apoi, unul din demonii de acolo a pus mâna pe mine, m-a tras înapoi în celulă şi a început din nou să mă chinuie. Dar despre asta nu-mi place să vorbesc pentru că nu aş vrea să mai retrăiesc chinul pe care l-am trăit atunci.

Aceştia au vrut să-mi zdrobească craniul, unul din demoni m-a apucat şi a încercat să îmi zdrobească capul. Atunci am urlat şi am implorat milă, dar acolo nu există milă. În acest timp, fiecare din ei m-a apucat de o mâini şi de picioare vrând să îmi smulgă mâinile şi picioarele. Mi-am zis atunci că asta nu mai pot îndura, nu mai pot, este prea mult!

Atunci, dintr-o dată ceva m-a apucat brusc şi m-a scos afară din celulă. Acuma ştiu că a fost Domnul Isus, dar atunci nu ştiam asta. Eu eram acolo ca suflet nemântuit aşa că nu cunoşteam lucrurile acestea. Eu am mers acolo ca şi cum nu l-aş fi acceptat niciodată pe Domnul Isus.

7. Iazul de foc

Apoi, am fost pus lângă focul acela pe care îl văzusem de la distanţa aceea de 15 km. Stăteam lângă groapa cu foc şi mă aflam sub o peşteră, o peşteră uriaşă cu un tunel ce ducea în sus. Dea lungul acestei gropi cu foc, am putut să văd în ea suficient de bine printre flăcări, trupuri şi oameni care ardeau acolo şi care ţipau. Focul de acolo îi ardeau şi ţipau de acolo după îndurare.

Ştiu că nu mi-am dorit să merg acolo. Durerea pe care o înduram deja, era şi aşa prea mult pentru mine. Dar căldura şi focul ce îl vedeam acolo erau şi mai rele. Acei oameni implorau să fie scoşi afară din groapă, numai că la marginea şi de jur împrejurul ei erau aceste creaturi demonice uriaşe, şi pe măsură ce oamenii se târau şi încercau să iasă afară din ea, aceştia erau împinşi înapoi în foc de aceşti demoni care nu le permiteau să iasă afară. Mă gândeam atunci că:

”Locul acesta este atât de oribil, atât de oribil şi de înfiorător!”

Şi acolo toate ţi se întâmplă în acelaşi timp: îţi este sete, îţi este foame şi eşti extenuat.

Şi încă ceva. În Iad, nu poţi să dormi. Ai şi acolo nevoie de somn aşa cum ai şi aici nevoie. Trupul tău are nevoie de odihnă. În Apocalipsa 14 cu 11 se spune: “Şi fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor şi ei nu au odihnă nici ziua, nici noaptea.”

Acolo niciodată nu poţi să dormi. Vă puteţi imagina cum este asta, să nu dormi niciodată! Acum din nou despre apă. În Zaharia 9 cu 11: “…prinşii de război din groapa în care nu este apă.” În Iad nu există apă.

Am ştiut că Iadul este localizat în centrul Pământului. Acolo se află, în centrul Pământului. Am înţeles că acesta era la 6.000 km adâncime sub pământ.

Noi ştim că Pământul are un diametru de circa 13.000 km aşa că jumătatea distanţei ar fi 6.500 km, iar eu am fost în adâncuri la circa 6.000 km. În Efeseni 4 cu 9 se arată că: “...Isus a coborât în părţile de jos ale pământului.” În Numeri 16 cu 32 şi 33 se spune: “Pământul şi-a deschis gura şi i-au înghiţit şi ei au coborât de vii în groapă şi pământul i-a acoperit de tot.”

Acolo se află Iadul acum!

“Mai târziu“ spune Biblia, “Iadul şi moartea vor fi aruncate în iazul cu foc în ceasul întunericului.“ Dar asta se va întâmpla după ziua Judecăţii, acum însă Iadul şi moartea sunt în centrul pământului.

8. Demonii înlănţuiţi

Mă aflam aşadar la marginea acestei gropi uriaşe cu foc şi am văzut aici pe toţi aceşti demoni aliniaţi acolo lângă pereţi. Aceştia erau de toate mărimile şi formele, tot felul de creaturi diforme şi urâte ce se pot imagina, erau deformate şi contorsionate, erau mici şi mari, erau păianjeni uriaşi, şobolani, şerpi şi viermi oribili. Biblia vorbeşte în Isaia 14 cu 11 despre: “…viermii care te vor acoperi acolo…”. Acolo sunt tot felul de creaturi îngrozitoare peste tot şi ele par să fie în lanţuri fixate de pereţi. Şi mă întrebam: “Oare de ce sunt toate legate în lanţuri de acei pereţi?” Nu am înţeles asta. Dar în Scriptură este un pasaj despre lucrul acesta care spune în Iuda 6 că: “Îngerii care nu şi-au păstrat vrednicia ci şi-au părăsit locuinţa, Domnul i-a păstrat puşi în lanţuri veşnice în întuneric pentru Judecata zilei celei mari.” Deci poate că eu asta am văzut, nu ştiu, dar asta părea să fie.

M-am bucurat că aceşti demoni erau legaţi şi că ei nu puteau să ajungă la mine, pentru că ei mă urau foarte mult cu toţii.

Acesta era un alt lucru pe care nu îl înţelegeam, anume că toate aceste creaturi aveau o ură imensă pentru oameni. Aşa că am fost bucuros că erau legate în lanţuri de pereţi.

Am început să urc şi să ies din această groapă, din acest tunel, şi să las în urmă flăcările acelea mistuitoare, şi totul a devenit mai întunecat, dar puteam totuşi să îi văd pe toţi aceşti demoni care erau acolo legaţi de-a lungul acelor ziduri.

Aceştia aveau o putere imensă, şi mă gândeam atunci că cine s-ar putea pune cu aceste creaturi. Nimeni nu se putea lupta cu ele. Şi frica, frica de care eram acolo cuprins era atât de copleşitoare încât simţeam că pur şi simplu nu o mai pot îndura sau tolera.

Lucrul cel mai rău în Iad, mai rău chiar decât chinurile de acolo şi toate celelalte lucruri era că am înţeles că, în primul rând aici pe pământ există viaţă şi oamenii aici, cei mai mulţi dintre ei, idee nu au că această lume a Iadului chiar există cu adevărat. Ei nici măcar nu ştiu că acolo există o lume reală în care sunt miliarde şi miliarde de oameni care suferă şi care imploră pentru a li se da cel puţin o şansă pentru a ieşi afară de acolo, dar ei nu vor avea niciodată şansa de a ieşi de acolo. Şi ei sunt furioşi pe ei înşişi pentru că nu au profitat de ocazia de a-l accepta pe Isus, şi că ei erau acum blocaţi acolo pe vecie.

Acesta este lucrul cel mai îngrozitor în legătură cu Iadul, faptul că nu mai există absolut nici o speranţă că vei mai ieşi vreodată de acolo.

Am înţeles asta când eram acolo. Am apucat puţin din eternitate. Înţelegeam acum ce este eternitatea. Pe pământ, noi nu prea putem înţelege lucrul acesta, dar atunci am înţeles şi am ştiut că voi fi acolo pe vecie, pentru totdeauna şi fără vreo speranţă de a ieşi de acolo vreodată. M-am gândit atunci la soţia mea şi la faptul că nu voi mai putea fi cu ea niciodată. Întotdeauna i-am spus soţiei mele că dacă vom ajunge vreodată să fim separaţi unul de celălalt din cauza unui cutremur sau ceva oribil ”te voi căuta, te voi căuta până când te voi găsi, dacă vom fi separaţi vreodată.”

Dar din Iad nu mai puteam ajunge la ea şi nici nu puteam să o mai văd vreodată. Ea nu ar fi avut cum să ştie unde sunt, şi eu nu aş mai fi putut vorbi vreodată cu ea. Şi gândul acesta de a nu o mai putea vedea sau vorbi cu ea vreodată, m-a deranjat enorm de mult. La fel şi gândul că ea nu ştia unde sunt şi nu ştia nici că eu nu aveam nici o speranţă că mai pot ieşi afară vreodată.

Înţelegeţi? Din Iad nu mai ieşi niciodată, niciodată!

Vedeţi, aici pe pământ există întotdeauna o speranţă. Chiar şi cei din lagărele de concentrare aveau speranţa că vor ieşi odată de acolo, sau că cel puţin prin moarte, vor scăpa de acolo odată.

Noi aici pe pământ, nu am experimentat niciodată o situaţie din care să nu fie absolut nici o speranţă de ieşire. În Isaia 38 cu 18 se spune: “Şi cei ce s-au coborât în groapă nu mai pot spera la adevărul şi la credincioşia Ta.” În Iad nu mai există speranţă! Speranţa şi adevărul este Isus şi numai El.

9. Eliberat din Iad

În timpul acesta urcam prin tunel cuprins de o frică teribilă de demoni şi de faptul că sunt pierdut pe veci acolo, dar apoi dintr-o dată, pur şi simplu dintr-o dată ... s-a arătat Isus..., lăudat să fii tu Doamne! S-a arătat Isus, şi această Lumină strălucitoare, lumina totul în jurul ei. Atunci am putut să-I văd doar conturul. Era conturul unui om şi nu am putut să-I văd faţa, atât Îi era de strălucitoare, dar am putut privi la Lumina aceea şi I-am văzut conturul.

Am căzut atunci în genunchi şi m-am prăbuşit.

Nu puteam face altceva decât să mă închin Lui. Îi eram atât de recunoscător!

Cu doar o secundă înainte eram pierdut pe vecie, şi iată-mă acum dintr-o dată scăpat din acest loc, pentru că eu îl acceptasem deja pe Isus înainte să merg în Iad, dar oamenii aceia nu mai pot ieşi de acolo. Dar, pentru că eu eram deja mântuit, am ştiut şi am înţeles atunci că nu există cale de ieşire din acest loc decât prin Isus. El este singura cale care te poate feri să nu ajungi în acest loc.

În Apocalipsa 1 cu 16 şi 17, când Ioan a văzut cerurile deschise şi pe Isus, spune că: “...faţa Lui strălucea ca Soarele în toată puterea lui, şi când L-am văzut, am căzut la picioarele Lui ca mort.”

Asta s-a întâmplat şi cu mine când L-am văzut pe El, am căzut la picioarele Lui ca mort.

Acum poate că vă gândiţi că într-o astfel de situaţie, ai vrea să Îi pui milioane de întrebări, dar atunci când eşti acolo, nu poţi face altceva decât să I te închini, să Îi slăveşti numele cel Sfânt şi să Îi mulţumeşti de la ce te-a scăpat.

10. Doamne, de ce m-ai trimis aici...?

Când am reuşit să îmi revin suficient cât să pot formula gânduri, m-am gândit şi l-am întrebat pe Domnul Isus, nu cred că L-am întrebat cu voce ci doar în gând şi EL mi-a răspuns în acelaşi fel:

- Doamne, de ce m-ai trimis în locul acesta...? De ce m-ai trimis aici...?

Şi EL mi-a spus:

- Pentru că oamenii nu cred că locul acesta există cu adevărat.

Apoi a continuat:

- Chiar şi unii din oamenii care Îmi slujesc, nu cred că locul acesta este real.

Am fost şocat de această afirmaţie. Am crezut că fiecare creştin crede în realitatea Iadului. Dar nu toţi cred cu adevărat într-un Iad cu foc veşnic.

Atunci L-am întrebat:

- Doamne, de ce mai ales tocmai pe mine…?

Dar EL nu mi-a mai răspuns la această întrebare.

Idee nu am de ce m-a ales tocmai pe mine să merg acolo. Mă consider cel mai nepotrivit om să merg într-un astfel de loc. Eu şi soţia mea urâm chiar şi filmele de groază şi tot ce este rău. Ba mai mult, mie nu-mi place nici măcar anotimpul verii, cu atât mai puţin căldura şi arşiţa.

Acolo totul este dezgustător. Nu există ordine ci doar haos şi dezordine, iar mie îmi place ca totul să fie ordonat şi aranjat. Cum am mai spus, Domnul nu mi-a răspuns de ce m-a ales tocmai pe mine, dar El mi-a spus în schimb:

- Du-te şi spune-le că Eu urăsc acest loc şi că nu este dorinţa Mea ca vreuna din creaţiile Mele să ajungă acolo, nici măcar una singură. Nu am creat Iadul pentru om. Acesta a fost făcut pentru diavol şi îngerii lui. Tu trebuie să mergi şi să le spui! Ţi-am dat gură, du-te şi spune-le!

Şi mă gândeam atunci:

- Dar Doamne, ei nu mă vor crede. Or să creadă că sunt nebun sau că am avut un vis urât.

Voi nu aţi fi gândi la fel? Şi mă gândeam la aceste lucruri. Dar Domnul mi-a zis:

- Nu este treaba ta să îi condamni. Aceasta este treaba Duhului Sfânt. Tu doar du-te şi spune-le! Şi-am spus în gând:

- Da Doamne, în mod sigur trebuie să merg şi să le spun.

Noi nu trebuie să ne facem griji sau să ne fie teamă de ce vor zice oamenii despre noi. Noi trebuie doar să mergem să le spunem şi să îl lăsăm apoi pe Dumnezeu să facă restul. Apoi L-am întrebat:

- Doamne, de ce mă urăsc demonii aşa de mult, de ce mă urăsc creaturile acestea ...? Şi EL mi-a răspuns:

- Pentru că tu eşti făcut după chipul Meu, şi ei Mă urăsc pe Mine.

Ştiţi că diavolul nu poate să-i facă nimic lui Dumnezeu, el nu-l poate propriu-zis răni pe Dumnezeu, dar el poate în schimb să Îi rănească creaţia.

De aceea diavolul îl urăşte pe om, îl înşeală şi vrea să îl ducă în Iad, îi cauzează boli, orice numai să rănească creaţia lui Dumnezeu.

11. Dragostea lui Dumnezeu pentru om

În timpul acesta Dumnezeu m-a inundat cu gândurile Lui. Am fost inundat de tot felul de gânduri. EL m-a lăsat să-I ating o parte a inimii Sale ca să simt cât de mult îl iubeşte EL pe om. Era ceva de necrezut! Am fost pur şi simplu copleşit!

Era atât de greu de suportat dragostea pe care EL o are pentru om, încât tu nu poţi rezista la ea cât timp eşti în acest trup.

Noi ne iubim soţiile şi copiii, ştiţi cât de mult îi iubim cu toţii, dar această dragoste a noastră nu poate fi nici măcar comparată cu dragostea pe care Dumnezeu o are pentru noi.

Dragostea Lui este INFINIT mai mare decât dragostea noastră sau chiar puterea noastră de a iubi. Este aşa cum se spune şi în Efeseni 3 cu 19: “...să cunoşti dragostea lui Cristos întrece orice pricepere sau închipuire.”

Această dragoste întrece atât de mult puterea noastră de înţelegere încât noi nici nu o putem cuprinde cu mintea!

Nu îmi venea să cred cât de mult îl iubeşte El pe om, atât de mult încât ar fi în stare să moară chiar şi pentru o singură persoană numai ca aceasta să nu ajungă în Iad. Şi Îl doare nespus de mult când vede că una din creaţiile Sale se duce în acel loc. Pe EL îl doare cumplit asta!

EL plânge când vede că o persoană se duce acolo.

Mi-a părut atât de rău pentru Domnul Isus! I-am simţit inima. EL mi-a dat voie să Îi ating o parte a inimii Sale. Am simţit şi eu atunci imensa Lui tristeţe când una din creaţiile Sale se ducea în Iad.

12. Trimis ca mesager

Mi-am zis atunci foarte hotărât că trebuie să merg şi să mărturisesc despre asta până la ultima mea suflare şi să spun lumii întregi despre Isus şi despre cât este El de bun.

Vedeţi, noi avem Evangheliile, şi asta este vestea cea bună. Dar această veste, lumea nu o cunoaşte. Trebuie să i se spună şi ei, noi trebuie să ne împărtăşim unii altora cunoştinţele. Oamenii au foarte multă lipsă de cunoştinţă în această privinţă şi Dumnezeu vrea să le împărtăşim şi lor cât este EL de bun şi cât de mult urăşte EL acest loc.

Apoi Isus mi-a spus:

- Spune-le că Voi veni foarte, foarte curând!

Şi a mai repetat încă odată:

- Spune-le că Am să vin foarte, foarte curând!

Acum mă gândesc că de ce oare nu L-am întrebat atunci:

- Ce vrei să zici Doamne...? Ce înseamnă curând la Tine…?

Cred că aşa gândim cu toţii, nu-i aşa? Dar nu L-am întrebat.

Atunci nu te gândeşti să întrebi anumite lucruri. Te gândeşti doar cum să ÎL venerezi din toată inima ta şi îţi vine greu, chiar şi să crezi, că EL este acolo lângă tine.

Pacea lui Dumnezeu care vine peste tine atunci când eşti lângă EL nu se poate explica în cuvinte. Am fost şi eu la biserică la servicii de închinare ca şi voi toţi, dar asta nu se poate nici pe departe compara cu dragostea şi pacea pe care o simţi atunci când eşti în prezenţa Lui.

13. O nouă perspectivă

Când m-am uitat apoi în sus şi i-am văzut pe toţi acei demoni pe perete, care erau atâta de feroce, acum ei arătau ca nişte furnici pe perete. Arătau ca furnicile, deşi erau totuşi mari, dar prin puterea şi prin prezenţa lui Dumnezeu alături de tine, toţi acei demoni arătau acum ca furnicile. Abia puteam să-mi revin, şi mă gândeam: “Doamne, sunt doar nişte furnici.” Şi El mi-a spus:

- Tu trebuie doar să le legi puterea şi să îi alungi afară în Numele Meu.

Mă gândeam atunci ce putere mare a dat EL bisericii.

Toţi aceşti demoni erau fioroşi, dar diavolul nu se poate compara cu Isus. Ei sunt feroce, dar în prezenţa lui Isus ei sunt nimic.

Prinsesem acum curaj când mă uitam la aceste creaturi şi când mi-am dat seama de toate aceste lucruri şi de puterea ce ne-a fost dată, mi-am zis:

- Voi...? Voi aţi fost creaturile care m-aţi torturat şi care aţi vrut să mă rupeţi în bucăţi? Atunci haideţi..., veniţi acum..., acuma să vă văd... !

Cred că trupul sau carnea din trupul meu s-au aprins şi-am prins curaj pentru că am zis atunci:

- Isuse, pune mâna pe ei!

Ne îndreptam spre suprafaţa pământului şi a trebuit să continuam să mergem spre suprafaţă, deoarece eram încă în tunel. Nu mai puteam vedea ce e în jur, dar era ceva ca un vânt, un vânt uriaş în mijlocul căruia eram acum, şi continuam să urcăm pentru a ieşi de acolo. Când am ajuns deasupra Pământului, aduşi de acest vânt uriaş, ne uitam în jos la Pământul ce arăta fantastic. Era uimitor să vezi Pământul din spaţiu. Şi ştiu că Dumnezeu a permis ca eu să văd lucrul acesta. EL putea părăsi tunelul acela prin orice loc ar fi dorit, dar cred că EL cunoştea dorinţa inimii mele din copilărie de a vedea cum arată Pământul văzut din spaţiu. Poate că am văzut prea mult Star Treck la televizor, dar mă gândeam ca şi copil ce bine ar fi să văd Pământul de sus. Dar să îl văd acum cum stătea suspendat de nimic în spaţiu, era ceva fantastic!

Aşa după cum spune şi Biblia în Iov 26 cu 7: “EL atârnă Pământul pe nimic.”

Şi când te uiţi la el, te întrebi că oare ce îl susţine acolo? Ce îl face să se rotească aşa de perfect?

Dumnezeu controlează atât de bine totul!

Puterea lui Dumnezeu care mă inundase şi pe care EL o are este uluitoare. EL are atât de multă putere! Fiecare lucru este sub controlul Său!

Un fir de păr nu îţi cade din cap fără ca EL să ştie. O pasăre nu moare fără ca EL să nu ştie.

Eram inundat de aceste gânduri, şi dându-mi seama că Dumnezeu are atâta putere, am fost copleşit de acest fapt.

Şi Scriptura vorbeşte despre asta în Isaia 40 cu 22 şi spune: “EL şade deasupra cercului Pământului...” şi iată că noi eram acum chiar deasupra cercului Pământului. Mă gândeam atunci că dacă cei dinainte de Cristofor Columb ar fi citit Scriptura, ar fi aflat că Pământul este rotund, nu-i aşa?

Oamenii de atunci au crezut însă că Pământul este plat.

14. Întoarcerea pe Pământ

Acum, pe măsură ce ne apropiam de Pământ, am trecut printr-un scut. Am ştiut atunci că treceam prin scutul protector de căldură ce înconjoară Pământul. Ştiam asta pur şi simplu, şi mă gândeam în acele momente, ştiu că era o prostie, dar mă gândeam: “Cum va putea trece Domnul prin acest scut de căldură...?” Dar noi am trecut prin el fără probleme sau surprize. Cred că Domnul şi-o fi dat ochii peste cap, văzând că ce gândesc eu, dar la asta pot face faţă.

Este un pasaj în Scriptură în Psalmi 47 cu 9 care spune: “...scuturile Pământului sunt ale lui Dumnezeu.” El controlează totul, absolut totul.

15. Privindu-mă din afară

În tot acest timp, nu am mai vrut ca EL să plece, am dorit să mai stau în prezenţa Lui. Dar noi ne îndreptam acum cu mare viteză spre California. Veneam cu o viteză uluitoare şi ne mişcam foarte repede, şi la un moment dat am ajuns deasupra casei mele. Ştiu că puteam să văd prin acoperişul propriei mele case, şi mă vedeam şi pe mine acolo întins pe jos în sufragerie.

Lucrul acesta m-a afectat foarte tare. Pentru că îmi vedeam propriul meu corp întins pe jos, îmi ziceam:

- Nu pot fi eu acela! Eu sunt aici!

Nu mă mai văzusem niciodată în două locuri în acelaşi timp. Şi iată-mă totuşi acolo întins pe jos, dar eu ziceam în sinea mea că nu eram eu acela.

În Scripturi, Pavel spune că trupul acesta este doar o casă provizorie, şi totuşi această privelişte mă afectase extraordinar de mult.

Corpul acesta este doar o casă provizorie. Este nimic, e temporar. Acesta de sus sunt eu cel adevărat şi acest eu va merge în eternitate.

Viaţa aceasta de care ne agăţăm şi ne tot îngrijorăm atâta nu este decât un abur. “Viaţa nu este decât un abur” spune şi Iacov în 4 cu 14.

Şi cât de scurtă este această viaţă! Este foarte scurtă!

100 de ani dacă am trăi este nimic, ei trec ca un abur.

Am înţeles atunci că noi de fapt trebuie să trăim pentru Dumnezeu. Ceea ce facem noi aici pe pământ, contează pentru o veşnicie!

Noi trebuie să mărturisim lumii despre El şi să-i salvăm pe cei pierduţi. Nu ne putem îngrijora de toate lucrurile mărunte ale vieţii pământeşti de care suntem atâta de legaţi şi de care ne agăţăm aşa de mult.

Noi chiar trebuie să mergem să predicăm Evanghelia şi Vestea cea Bună tuturor oamenilor pentru că viaţa aceasta se termină aşa de repede!

Când mi-am văzut trupul întins pe jos, era ca şi cum ai ieşi din maşina ta şi te-ai uita înapoi la ea. Ceea ce vezi atunci, nu eşti tu, ci este maşina ta care te duce pe unde vrei. Aşa mi s-a părut şi atunci, că trupul acesta mă duce încolo şi încoace pe pământ şi că el nu este eu cel adevărat. Şi mă gândeam:

- Doamne, te rog, te rog nu pleca! Vreau să mai stau încă puţin cu Tine!

Dar EL a plecat.

Eram acum deasupra corpului meu şi ceva m-a absorbit brusc în el, era ca şi cum aş fi fost aspirat brusc înapoi în corp prin gură sau prin nas.

16. Sfârşitul experienţei

Imediat după plecarea Lui, frica şi chinurile din Iad mi-au revenit iar în minte.

În Biblie se spune că “dragostea perfectă alungă frica.” În tot acest timp, eu eram în prezenţa acelei dragoste perfecte, dar apoi aceasta a plecat. În momentul în care EL a plecat, dintr-o dată toată frica şi ororile Iadului mi-au revenit iar în minte şi nu mai suportam să îndur din nou toate chinurile acelea. Urlam şi mă aflam într-o stare de agonie, nu mai puteam retrăi totul încă odată. Ştiam că trupul acesta nu era capabil să facă faţă la atâta frică. N-ai cum să faci faţă la această presiune enormă! Corpul nostru nu este suficient de puternic pentru aşa ceva. De aceea am început să mă rog şi doar aşa am reuşit să îmi scot asta din minte. În mod normal, ar trebui să mergi pe la tot felul de consilieri să scapi de o astfel de traumă, dar Dumnezeu m-a scăpat de această traumă instantaneu. Memoria mi-a lăsat-o intactă şi a luat în schimb frica şi trauma aceea cumplită din mintea mea.

Îi eram atât de recunoscător!

Concluzii

După această experienţă, s-au întâmplat aşa de multe lucruri, şi mi-aş fi dorit să avem mai mult timp pentru mai multe detalii, dar Dumnezeu mi-a confirmat că ceea ce mi s-a întâmplat a fost adevărat.

Dacă este cineva acum care nu îl cunoaşte încă pe Domnul Isus, trebuie să îţi pui întrebarea şi să zici:

- Îi cred eu pe oamenii aceştia şi că ceea ce au văzut ei este real?

Dar chiar mai important este ce spune Cuvântul lui Dumnezeu despre Iad. Vrei să rişti şi să spui:

- Nu, nu cred. Nu cred că asta este real.

Atunci, tu trebuie să arunci întreg Cuvântul lui Dumnezeu şi pe noi toţi cei care încercăm să îţi spunem aceste lucruri. Eşti gata să rişti toate acestea pentru întreaga ta eternitate? Asta mi s-ar părea o mare prostie la care nici nu vreau să mă gândesc. După tot ce ai auzit până acuma despre Iad, asta mi s-ar părea curată nebunie.

Nu îl lăsa pe diavol să te înşele!

Creatura aceea uriaşă care va râde la sfârşit, aceea va fi diavolul atunci când vei ajunge în Iad. El va râde pentru că tu ai avut ocazia să îl primeşti pe Domnul Isus şi nu te-ai folosit de ea. Şi odată ajuns acolo, nu mai există cale de întoarcere, în mod cert nu mai există drum de întoarcere şi vei fi pierdut acolo pe vecie.

Ştii, s-ar putea să-ţi spui:

- Eu sunt destul de bun. Sunt o persoană bună şi nu merit să ajung în Iad!

Şi probabil că eşti într-adevăr destul de bun în comparaţie cu cei mai mulţi oameni. Dar tu nu cu ei trebuie să te compari.

Noi trebuie să ne comparăm cu standardele lui Dumnezeu. Şi standardele Sale sunt cu mult mai înalte decât sunt ale noastre.

Cum putem să ajungem în Rai?

EL spune în Cuvântul Său că dacă minţi odată, o singură dată în întreaga ta viaţă, asta te face mincinos. Dacă ai furat un singur obiect în viaţa ta, o agrafă, câteva minute din timpul şefului tău sau orice altceva dacă ai furat doar o singură dată, asta te face hoţ. Dacă eşti furios fără motiv, dacă nu ai iertat pe cineva care ţi-a făcut un rău, dacă ai poftit o femeie, oricare din aceste lucruri dacă le-ai făcut o singură dată doar, fac din tine un păcătos şi deci tu nu poţi ajunge în Rai. Deci, vezi? Noi toţi cădem. Toţi cădem şi nu putem ajunge în Rai prin propriile noastre eforturi.

În Tit 3 cu 5 se spune că: “…nu pentru faptele făcute de noi ne-a salvat EL, ci prin îndurarea Lui.” Aşa că depinde cum le compari. Este, să zicem, ca şi când ai vedea o turmă de oi albe şi frumoase pe fundalul verde al unui deal. Te uiţi la oile acelea cât de frumoase sunt aşa de albe şi apoi te duci la culcare şi peste noapte ninge. Şi când te uiţi în dimineaţa următoare iar la aceleaşi oi, ele arată acum posomorâte, spălăcite şi cenuşii în comparaţie cu zăpada albă.

Noi trebuie deci să ne comparăm cu Dumnezeu deoarece standardul Său este mult mai înalt decât este al nostru, aşa că noi avem nevoie de un Salvator. Noi nu putem ajunge acolo prin propriile noastre eforturi.

Dumnezeu ne-a dat acest ajutor gratuit. EL spune în Ioan 14 cu 6: ”Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.”

EL este Singura Cale care te poate salva de la Iad.

Aşadar, dacă există cineva care nu îl cunoaşte pe Domnul Isus, dacă există cineva care nu i-a cerut niciodată cu adevărat lui Isus să-i fie Domn şi Salvator al vieţii sale, dacă niciodată nu ai ajuns încă la punctul în care să spui cu gura ta şi să Îi ceri lui Isus să vină în viaţa ta, atunci fă-o acum!

Nu îl lăsa pe diavol, creatura aceea, să râdă de tine!

Ridică-te acum şi fă lucrul acesta cât mai ai ocazia pentru că nu ştim cât timp ne-a mai rămas de trăit. N-ai cum să ştii, s-ar putea să mori chiar mâine şi să sfârşeşti în locul acela teribil. Şi daţi-mi voie să vă spun că în locul acela şi numai căldura de acolo ar fi groaznic de îndurat.

Vă mai amintiţi de 11 Septembrie 2001 şi de oamenii care au sărit pe geam în gol din Turnurile Gemene, ţinându-se de mâini în timp ce se aruncau? Ce îngrozitor trebuie să fi fost asta pentru ei.

Dacă te-ai afla la mare înălţime şi te-ai uita în jos, să sari de acolo s-ar părea de neimaginat pentru oricare dintre noi. Dar ei au trebuit atunci să înfrunte căldura aceea teribilă. Ar fi durat poate mai puţin de 5 secunde şi ar fi fost incineraţi de vii la 2.000 ºC.

Oamenii de ştiinţă de azi spun că în centrul Pământului temperatura este de peste 12.000 ºC. Şi tu ar trebui să înduri asta o veşnicie.

Dacă tu eşti gata să treci prin aşa ceva, ar fi curată nebunie.

Acum este momentul să îl accepţi pe Isus!

Rugăciunea pocăinţei

Biblia spune foarte clar că noi toţi suntem păcătoşi, şi că oricine va chema numele Domnului va fi salvat. Isus ne spune în Evanghelia după Matei 10 cu 32 şi 33:

“Dacă Mă vei mărturisi înaintea oamenilor, te voi mărturisi şi Eu înaintea Tatălui Meu Ceresc şi al îngerilor din Cer. Dar dacă nu Mă vei recunoaşte înaintea oamenilor, nici Eu nu te voi recunoaşte înaintea Tatălui.”

Vreau acum să vă cer să faceţi ceva.

Dacă nu aţi spus niciodată până acum în mod public în faţa altor oameni, dacă nu aţi declarat niciodată în mod public că:

Isus Cristos este Salvatorul Meu şi L-am făcut Domn al vieţii mele.” Sau dacă nu sunteţi siguri că Raiul este casa voastră eternă, ştiţi că Isus a atârnat dezbrăcat pe o cruce într-o piaţă publică. EL a atârnat acolo pentru mine şi pentru tine şi a îndurat ruşinea mea şi a ta.

Dacă vei spune această rugăciune din adâncul inimii tale, Dumnezeu îţi va salva sufletul şi îţi va da ocazia în viitorul apropiat să faci acest lucru cunoscut în public şi la alţii. Este decizia cea mai importantă în viaţa oricăruia dintre noi.

Şi după cum spune şi Matei în 16 cu 26:

“Şi ce i-ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar putea oferi un om în schimbul sufletului său?”

Roagă-te şi spune-i acum lui Isus cu voce tare:

“Dumnezeule, eu cred în Tine. Tu eşti Creatorul meu. Sunt un păcătos. Am păcătuit în multe privinţe, cu voia mea, sau fără voia mea. Ştiu că sunt pătat de păcat. Isus, eu cred în Tine! Tu eşti Fiul etern a lui Dumnezeu. Tu eşti Mielul lui Dumnezeu care a luat asupra Lui păcatul acestei lumi şi care ia asupra Lui şi păcatul meu. Eu cred că ai murit pe o cruce vărsându-ţi sângele-Ţi nevinovat, pentru sufletul meu vinovat. Eu cred că ai fost îngropat şi că Ai înviat a treia zi. Isus,Tu eşti veşnic viu. Eu Te numesc acum Domnul meu. Eu Te numesc acum Salvatorul meu. Îţi dau acum viaţa mea. Te voi iubi şi Te voi sluji pentru tot restul zilelor mele. De acum eu sunt al Tău, cu părţile mele bune, cu părţile mele rele, cu părţile mele păcătoase. Toate planurile mele, toate visele mele, şi tot ceea ce am îţi dau acuma Ţie. Facă-se voia Ta cu mine. Cred că acum sunt salvat, nu prin fapte bune, ci prin credinţă, prin încrederea ce o am în Tine, Domnul meu iubit. În numele lui Isus mă rog.” Amin

Biblia spune că nu este mai mare bucurie în cer, decât întoarcerea unui singur păcătos la pocăinţă.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pentru mai multe info, vizitaţi site-ul http://www.soulchoiceministries.org
2 comentarii:

  1. :( Daca asta nu ne face sa ne rugam pentru oamenii nemantuiti, nu stiu ce...:(

    RăspundețiȘtergere
  2. wow ce experinta a avut acest om, si da cred ca asa este marturia lui este reala...

    RăspundețiȘtergere

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.