Şpagă pentru biserică

Curând vom avea la noi în biserică un nou sistem de plată a "serviciilor" religioase. Se practică doar la medic, se practică la poliţie, se practică unde vreţi să mai adăugaţi.

Dacă nu vă vine să credeţi că aşa ceva se întâmplă în biserică, înseamnă că nu aţi fost prin lumea asta mare.

Şi ca să nu fie şocul părea mare, şi să nu divulg vreun nume de om care practică aşa ceva, începem totul încet, domol, şi la final vom da şocul cel mare. Sper să vă cruciţi şi acum şi la final când veţi citi ceea ce vreau să vă împărtăşesc.

Un om se duce la "conducătorul" bisericii şi îi pune într-un plic "ceva" şi îi zice ceva la ureche, aude doar el, persoana care primeşte "ceva"-ul şi, desigur, Dumnezeu. A doua zi, dacă pastorul este penticostal, aude comitetul. Dacă este baptist, aude poate doar secretarul sau secretara lui (care şi vede pe om cum se comportă de parcă ascunde ceva). Dacă e de la altă biserică, nu cred că se află pentru că unii mai ştiu să ţină secretele spovedaniei.

A treia zi însă află comunitatea întreagă şi se dă şi la ştiri asta. Atunci încep să se scrie articole, probabil că şi ceva cărţi, şi uite aşa ajungem să ne batem cu cuvinte de la o singură acţiune făcută de cineva. Cineva devine ţap ispăşitor, restul ruşinea ruşinilor.

Acest lucru se întâmplă în multe biserici. Eu personal am primit "ceva" de la unul din biserică pentru că am făcut "ceva" în biserică. Mi s-a părut ciudat că mă întrebase "cât vrei", deşi eu nu făcusem mare lucru. În unele cazuri a trebuit să strig eu, "ai adus caşcavalul?"

Ceea ce v-am scris mai sus poate să fie un caz real sau imaginar, încerc să creez în mintea voastră un precedent ca să putem judeca cazul dintr-o biserică, din cadrul bisericilor, din cadrul comunităţii, din cadrul lumii noastre.

De câteva zile am aflat cum un pastor (nu ofer nume nici dacă daţi şpagă) ar fi dat bani grei la unu ca să îi facă servicii "bisericeşti". Avea motivaţia cea mai "sfielnică", pentru că el însuşi era cam "pudic" în d-ale lucrării de pe "câmpul Domnului"* (apropo, aţi auzit acest termen în lumea evanghelică şi nu aţi înţeles ce poate să însemne acesta? Dacă da, citiţi explicaţia de la final).

Când am aflat ce a trebuit să facă respectivul, şi că a primit bani pentru aceasta, mi s-a părut că ceva era putred cu acest păstor (mai rău e că se numeşte precum unul care are grijă de oi şi de fapt nu îl putem compara cu un cioban pentru că acela merge şi caută oile pierdute, nu dă bani la alţii să i le găsească). M-am gândit că acel pastor merită să ajungă în iad undeva. Şi ca să nu vă mai ţin în suspans, vă zic ceea ce a făcut: a plătit pe unu să îi aducă enoriaşi la biserica unde predica el, ca mai târziu să o închidă (că dădea prea mulţi bani la "curier" şi acesta aducea doar oameni de la alte biserici... deci nu avea propăşire....).

Am rămas foarte uimit şi în acelaşi timp dezgustat de noua modalitate de "plantare" şi "smulgere" de biserici. Persoana care mi-a relatat acest eveniment îmi spunea că "curierul" a fost plătit regeşte pentru "aducerea" de spectatori la show-ul acestui bădăran. Nu m-aş mira să aflu acum că era homosexual, din moment ce nu credea în lucrarea Duhului Sfânt de convingere a oamenilor, şi nici în Dumnezeu, care produce schimbarea în oameni prin Cuvântul Său. Respectivul credea că eforturile sale şi apologia sa străină aveau să aducă roade. Din nefericire roadele lui au ajuns în iad, căci mulţi din enoriaşii săi de pe acea vreme nu mai vin la biserică şi s-au dus în lume, pentru că această fiară a dezbinat trupul lui Hristos.

Am mai întâlnit un asemenea caz care a fost foarte derutant. Am tras pe cineva tare de limbă să spună toată povestea. Am aflat-o de la un alt misionar (fost misionar, pardon, ca el făcea de fapt afaceri spre detrimentul altora şi îşi umplea el singur buzunarele lui), şi el hrăpăreţ şi vai de capul lui. Un misionar de dinaintea lui nu a mai avut chef de făcut treabă în biserică şi a predat o "ştafetă" şi cred că şi "ceva" la acest hrăpăreţ ca să ţină totul ascuns, şi să nu divulge faptul adevărat - că el plecase şi îşi abandonase turma. Oamenii nu mai ştiau ce să creadă. În urma lui lăsa-se la acest fost misionar hrăpăreţ o casă mare, un jeep şi încă 2 alte maşini. El plătea pe cei care făceau traducere pentru el cu mai puţin decât salariul minim pe economie de la acea vreme, şi nu plătea taxe pentru angajaţi la stat. Asta cred că spune multe. El însă era mereu la restaurante, le predica la ţigani şi dansa ca un idiot în biserică şi mai avea şi tupeul să prorocească. Am aflat că ulterior a fost înlăturat, că era un tip cu faze de schizofrenie creştină şi că neamul lui erau nişte drogaţi - şi la biserică se manifestau ca drogaţii.

Să mai spui ceva de aşa misionari? Mai bine le-ai da o şpagă în cur să plece din ţara noastră să nu ne mai spurce cu toate prostiile lor. Zicea cineva bine, noi nu avem nevoie de misionari, noi avem nevoie de banii misionarilor. Asta s-a întâmplat la o biserică penticostală din Bucureşti care a primit o "şpagă" bună de la unu care a ţinut ceva discurs(uri) acolo. După plecarea lui s-a aflat că acela era homosexual. Era ca şi când Satana fusese acolo şi le-a dat bani la pocăiţi să îşi bată joc de ei. Un fel de teatru "Sodoma şi Gomora" pe scena unei biserici penticostale. Neapărat trebuia să se întâmple la români? E cam strigător la cer asta....

Spre părerea de rău a multora vin acum cu judecata: astfel de oameni vor moşteni cu siguranţă împărăţia iadului, căci au investit în ea fără să-şi dea seama şi au pretins că fac lucrarea Domnului. Spre stupoarea multora voi spune de asemenea că îi anatemizez personal pe cei care au lăsat în paragină lucrarea lui Dumnezeu şi au folosit minciuna şi neadevărul pentru a-şi scoate pielea din "criza spirituală" cu care s-a confruntat biserica lor - şi asta pentru că eu au ţinut cu dinţii de denominaţia lor şi nu au strigat la Domnul după ajutor. Lucrarea fiecăruia va fi dată pe faţă şi focul o va face finală: probabil că se va alege cenuşa de ei şi de ceea ce au făcut ei. Nu m-aş mira să îl aud pe Domnul că le va zice, precum caprelor din Evanghelie, "Plecaţi de la Mine, că nu vă cunosc!"

Diferenţa dintre capre şi oi, din contextul acesta a fost diferenţa dintre ceea ce au făcut şi nu au făcut - Keith Green, mai jos şi melodia lui.


~~~~~~~~~~~~~~~
* Şi explicaţia datorată. "Câmpul Domnului" este o expresie dintre pocăiţi, prin care ei definesc nu ceva de genul legilor fizicii, chimicii, mecanicii sau alte materii din cadrul ştiinţelor acestei lumi. Prin "câmpul Domnului" ei înţeleg area, zona, domeniul, districtul, etc. în care cineva este pus să facă ceva pentru Domnul. Dacă tot este vorba de "câmpul Domnului" acolo trebuie să existe şi câmp magnetic şi câmp negativ. Câmpul magnetic trebuie să fie între om şi Dumnezeu, câmpul negativ între om şi duşman, în cazul nostru "diavolul", pentru a cărui planuri creştinii se roagă des Domnului să îi fie "planurile zădărnicite". Un fel de magnet, să i se transforme polii pe "câmpul" de care discutăm. Acum sper că aţi înţeles aluzia. Dacă auziţi la televizor această expresie, acolo cu siguranţă nu veţi primi această definiţie. În orice caz, deţin copyright acum pe aceasta că se află pe blogul meu, aşa că nu folosiţi fără aprobarea mea scrisă acest material, mai ales această definiţie. Mulţumesc.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.