Un nou business in Biserica din Romania

Faină treaba! Să ai afaceri în biserică şi să nu ştie enoriaşii pentru ce dau bugetele lor...

De mai bine de 2 săptămâni citesc şi în presă, văd şi la ştiri, aud şi de la oameni cum BOR (aka Biseria Ortodoxă Română, sau pentru cei care vor definiţia adevărată: Biserica Credincioşilor cu Numele) face afaceri măreţe cu oase pe care ei le declară a fi sfinte. Foarte interesant că ieri, în timp ce mă uitam la ştiri, vedeam cu oamenii pupau o bucată de sticlă sub care era o statuietă a cuiva. Sfântuliţa, aşa parcă îi ziceau oamenii. O pupau de parcă era aparat de dat bani şi de salarii. Mă uitam clar că nu vedeam nimic acolo decât ceva "bine ornamentat" şi la oameni li se spuneau că sunt "lucruri sfinte". Am ajuns să facem circ şi oamenii să dea bani ca alţi să râdă de ei... ho ho ho, că tot ne apropiem de sărbătorile de iarnă... şi deh, ho ho ho, tre sa facă şi fraierii bani din ceva.

Aşadar, dacă vreţi să vă deschideţi un business prosper, luaţi o cămilă, puneţi pe ea un mort şi spuneţi că e "sfântu aşteaptă" şi că cei care îl ating vor primi de toate. Nu uitaţi să puneţi la piciorul cămilei o găleată mare, mare, în care să lase oamenii mărunţei, cu care să puteţi să vă luaţi apă la cămilă, să plătiţi taxa de publicitate, taxa de afişare obiecte religioase, şi parcarea dacă vreţi. Dacă vreţi să vă scoateţi şi bani de o mâncare, trebuie să daţi ceva pomană la cei ce sărută pe "sfântu aşteaptă" de pe cămilă, astfel vor vedea că sunteţi un binevoitor al bisericii - cam aşa se identifică astăzi cei care reprezintă o biserică care are mai mult de 2000 de ani vechime (ce chestie, mai mult decât Creştinismul în sine... aşa cum spunea un bun prieten de al meu care slujeşte la o biserică din apropiere de Braşov).

Cred că este bine de ştiut că dacă faceţi astfel de business, să vă gândiţi nu doar pe termen lung, ci şi pe termen de turneu. Alegeţi oraşele cele mai aglomerate, evitaţi zona Dobrogei, unde predomină musulmanii (care dacă vor vedea cămila, vor spune că ori e invazie, ori a murit vreun circar, şi oricum nu îi va interesa), şi lăsaţi pe toată lumea să pună mâna pe "sfântu aşteaptă" ca în acest fel să se molipsească toţi.

Anul următor faceţi acelaşi lucru şi porniţi şi spre alte ţări vecine, aşa se va propaga cultul lui "sfântu aşteaptă", rugăciunile la "sfântu aşteaptă" şi vor fi şi rezultate la "sfântu aşteaptă". Să îmi zică cineva dacă nu am zis cum trebuie.

Oare nu scrie Biblia CLAR, negru pe alb următoarele:

"Domnului Dumnezeului tău să te închini şi numai Lui să-I slujeşti." (Matei 4:10)

Dacă noi slujim Unui Dumnezeu care este viu şi adevărat, oare de ce mai avem nevoie de alte mijloace, ustensile, imagini, unelte, etc. pentru a ne apropia de El?

Vă mai dau un pasaj din Ioan 4:21-24, care spune totul:

21. "Femeie", i-a zis Isus, "crede-Mă că vine ceasul când nu vă veţi închina Tatălui, nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim.
22. Voi vă închinaţi la ce nu cunoaşteţi; noi ne închinăm la ce cunoaştem, căci Mântuirea vine de la iudei.
23. Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr; fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl.
24. Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr."

Aşadar, cu business sau fără business bisericesc, gândiţi-vă mai bine înainte de a pupa o mortăciune, care poate că nu este nimic. Acestea şi multe altele au fost pregătite mai dinainte de un departament de marketing bisericesc pentru manipularea populaţiei. Oare de ce pe vremea comunismului se făceau lucrurile în biserică după "cum dirija cineva"? Vi se pare straniu să avem tot mai dese astfel de manifestaţii cu mortăciuni şi că ele ar fi sfinte? Dacă da, tu de ce nu eşti numit sfânt? Doar toţi facem fapte bune, toţi suntem creştini - vorba vine - şi toţi vrem să mergem în Rai. NU?

E bine ca atunci când mergeţi la biserică să nu mai lăsaţi pe oameni să vă citească printre rândurile din Biblie, citiţi voi cu ochii şi cu inima ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu! Vă doresc tuturor pocăinţă deplină şi curăţie în inimă! Doar astfel ne putem închina lui Dumnezeu.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.