Obsesia religiei

Eliberat de religie - imagine de pe louxfamilyblog.comAn de an există ceva anume care se simte în mijlocul omenirii. Eu o numesc obsesie pentru că unii oameni chiar nu pot să iasă de sub această repetiţie de tradiţii, de a face mereu aceleaşi lucruri, totul vechi, totul trecător, totul demoralizant.

Ce poate fi mai dezgustător decât o mâncare ce o savurezi ani la rândul, şi să nu-ţi dai seama, încă, de faptul că mănânci ceva stricat, putred, învechit, şi orice altceva aş mai putea adăuga aici.

Dacă noi considerăm mai important a respecta un ritual, o perioadă din an, o tradiţie, o zi oarecare, aceasta denotă faptul că suntem înglodaţi - în noroi până în gât - cu lucruri care odată au avut o însemnătate, acum sunt doar left-overs. Tradiţia este ceea ce a rămas după ce a plecat slava lui Dumnezeu; este mai uşor de urmat o tradiţie decât prezenţa şi slava lui Dumnezeu. Prezenţa lui Dumnezeu produce sfinţenie, tradiţia produce stagnare. Slava lui Dumnezeu produce curăţie şi schimbare, un ritual produce gâdilarea urechilor, putrezire şi în final moarte.

Oricine ia apărarea unui ritual şi a unei tradiţii nu face nimic altceva decât să se acopere cu o cârpă murdară.

Orcine caută prezenţa şi puterea lui Dumnezeu va fi diferit faţă de ceilalţi şi iubit de Dumnezeu. Şi ce contează acum mai mult: să fi plăcut de Creatorul tău, sau să fi pe placul muritorilor şi a ideilor lor mortale?

Credem ce am fost învăţaţi să credem, acceptam ceea ce ni s-a impus, dar odată vom realiza că suntem fiinţe cu putere de decizie şi putem spune NU spurcăciunii religiei.

Isus Hristos este Mântuitorul meu, nu religia mea!

Cine vrea să slujească unui sistem religios va primi plata sistemului; cine vrea să slujească lui Hristos, va primi răsplata cerului!

Dacă nu realizăm încă ideea că trebuie să ne schimbăm şi să nu mai facem an de an aceleaşi lucruri plictisitoare, nu vom putea să mergem pe o treaptă mai sus şi tot mai sus spre ceea ce este de fapt real, autentic, permanent, vrednic: prezenţa lui Dumnezeu. Când lăsăm la o parte teatrul tradiţiei noastre, cu siguranţă că vom începe să rupem măştile ce le-am folosit atâţia ani la rând, să ne demascăm fricile, grijile şi orice altceva mai ascundeam în spatele lor, şi să devenim vulnerabili în prezenţa lui Dumnezeu. Atunci doar vom transforma interiorul nostru dintr-o obsesie religioasă într-o închinare simplă şi reală faţă de Cel care este singurul ce o merită: Creatorul nostru.

Acest mesaj este adresat tuturor din orice religie, denominaţie, sistem de crezuri existente pe acest pământ. Sunt sigur că cei care vor realiza că trebuie să iasă din rama religiei lor vor realiza faptul că există ceva mai mult şi mai bun care putea fi căutat şi găsit cu mult timp în urmă; din nefericire, stagnarea noastră în conserva religiei ne-a întunecat vederea, speranţa şi credinţa interioară. Când spargem tiparul impus asupra noastră, aşa cum am mai spus anterior, devenim vulnerabili faţă de atmosfera prezenţei lui Dumnezeu - realizăm că există mai mult ce trebuia să cunoaştem, să ştim, să ne însuşim. Exista de mult ceva faţă de care să fim responsabili, să transmitem la cei care vin după noi, şi să îi îndrumăm să meargă mai sus, mai departe, mai profund. Când lăsăm la cei din urma noastră ideea de a călca pe acelaşi greşeli ca cele care le-am făcut noi, ei vor repeta istoria, vor reconstitui tradiţia, şi vor enerva mulţimea de îngeri care ne privesc. Această obsesie trebuie să se încheie aici şi acum! Stop! Există ceva MAI bun! Există ceva MAI special! Există ceva MAI deosebit! Caută-L!!!!




3 comentarii:

  1. Desigur, caposul de serviciu la datorie! (Adica eu). Subscriu la cele spuse de tine, referitor la hegemonia pe care Mantuitorul trebuie sa o aiba in inchinare, in toate cele ce tin de credinta si biserica. Totusi, esti.... aspru, nu pot zice "prea" sau "nu suficient", cu religia. Eu vad religia ca pe o coaja a nucii, care e drept - nu tine de foame, insa apara miezul. Drept ar fi ca miezul si coaja, credinta si religia sa se dezvolte armonios, in CONCORDANTA reciproca, potrivit scripturii. Faptul ca nu s-a intamplat asa, denota doar neghiobia omeneasca, as zice eu, neghiobie bine alimentata si de al' spurcat, e drept. Schisme, razboaie, tot felul de chestii contrare invataturii lui Hristos.... A veni duminica la biserica la ora h, a tine slujba la ora h, inseamna deja religie, sistem religios - chiar daca credinta e in fiecare om (sau nu e, dupa caz). A face slujba tot duminica, ca si acum 10 sau 100 de ani, e o traditie - desigur, bazata pe cele sfinte. Faptul ca oamenii, prelati sau mireni, stramba si schimonosesc religia, traditia si altele... e condamnabil. Nobel a inventat dinamita pentru minerit, daca oamenii au considerat ca e mai folositoare la masacre.... e vinovata dinamita?

    Sper ca nu te superi ca te-am contrazis un pic, nu o fac ca sa fiu Gica Contra... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e vinovata dinamita, cum sa fie? :D


    Am uitat sa spun ca atunci cand ma refer la religie aici ma refer la ceea ce a creat si conceput omul cu privire la divinitate, cand de fapt totul trebuia sa fie o relatie. Simplu, dar omul a complicat-o cu un sistem, cu impuneri, cu spalari de creieri. O sa urmeze zilele astea un articol hot cu o dezvaluire religioasa care o sa iti dea peste cap ceea ce stiai tu despre o anumita biserica. :)


    Mersi de mesaj(e), apreciez si sunt sigur ca ceea ce ai scris tu aici este din inima, nu plagiat, copy/paste din alta parte. Respect asta. Esti un om valoros, Cristi. Tu stii ce este bine si ce ti s-a incredintat tie din partea Creatorului tau. Acum ramane sa vada restul ceea ce faci tu cu ce ti-a dat Tatal.


    Fii binecuvantat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, Laurentiu. Cat despre dezvaluiri legate de o biserica sau alta, probabil ar trebui sa nu ma mai mire nimic. E o harababura generala, peste tot, daca te "fura peisajul", nu-ti mai auzi nici gandurile, daramite sa mai chibzuiesti la ele.

    RăspundețiȘtergere

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.