Preţuieşte-ţi chemarea - determinare la efort maxim

Preţuieşte-ţi chemarea!Fiecare clipă pe care o trăim pe acest pământ este o clipă de har. Şi fiecare har care vine peste noi nu este altceva decât o parte din bunătatea lui Dumnezeu - ne-a îngăduit să mai trăim şi secunda aceasta, şi clipa aceasta, şi ziua aceasta, etc. 

Pentru unii chiar nu este aşa de important să preţuieşti fiecare moment al vieţii. Atunci când ajungem la final şi tragem linia, ne uităm în urmă şi începem cu remuşcările, trebuia să fi făcut aia, trebuia să fi făcut cealaltă, de ce nu am mers pe drumul cutare, de ce am evitat persoana cutare, şi aşa mai departe.

Viaţa pe care o trăim pe acest pământ este viaţa pe care a îngăduit Dumnezeu să o trăim. Fie că acceptăm sau nu acest fapt, viaţa noastră va fi mereu la fel, până nu ne dăm de fapt seama că suntem dependenţi de Creatorul nostru, de Cel care ne susţine, Cel care ne îngăduie din nou, Cel care este şi rămâne în veci neschimbat. 

Pentru a trăi viaţa creştină la maximul ei, este nevoie să ne amintim mereu de câteva lucruri care de cele mai multe ori le scăpăm din vedere. Este normal pentru un creştin să nu aibă apetit pentru lucrurile spirituale, însă viaţa lui, ADN-ul său spiritual are inscripţionat în el o foame după Dumnezeu şi tot ceea ce este supranatural. 

Ceea ce este senzaţional poate fi produs de oameni, dar aceasta este ceva de moment, ceva de "gâdilat" firea, mintea. Ceea ce este supranatural este produs doar de Divin, de Dumnezeu, şi nu poate fi imitat. Punct.

Nu a fost nimeni chemat să trăiască o viaţă de mediocritate, tot aşa cum nici Hristos nu a venit pe pământ fără să facă nimic. Lui i-a păsat de noi, de faptul că eram îndreptaţi cu paşi mari spre pierzare, şi a adus soluţie, rezolvare la problemele şi păcatele noastre. Când realizăm că trebuie să depindem de El şi să trăim viaţa noastră pentru El şi Împărăţia Sa - drept mulţumire a noastră pentru tot ceea ce a făcut El pe crucea din Golgota, unde a plătit pentru păcatele noastre - atunci ne îndreptăm spre ceea ce este bine, corect, real şi adevărat. Isus a spus, "Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa".

Vă prezint mai jos câteva linii călăuzitoare care să ne ajute să trăim viaţa creştină la maxim:

1. Aminteşte-ţi cine eşti în Hristos. Ceea ce suntem în Hristos este partea cea mai esenţială a vieţii noastre creştine. Dumnezeu L-a făcut pe Isus păcat pentru noi, pentru ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos (2 Corinteni 5:21). Aici ar fi multe versete pe care le-am putea menţiona, acesta este unul care mi se pare a fi esenţial vieţii de credinţă. Dacă noi suntem în Hristos neprihănirea lui Dumnezeu înseamnă că viaţa noastră trebuie să fie o viaţă de sfinţenie. Aşa cum Dumnezeu este sfânt, şi noi trebuie să fim sfinţi. Când acceptăm acest argument al vieţii creştine, când Isus este totul pentru noi, vom dori necurmat să fim asemenea Lui, şi nu asemenea lumii. Aminteşte-ţi aşadar cine eşti în Hristos.

2. Comunică zilnic cu Dumnezeu. Aerul este pentru plămânii noştrii tot la fel cum rugăciunea este pentru duhul nostru. Când nu mai avem aer să respirăm ne sufocăm. Tot aşa este şi cu viaţa spirituală. Când noi întrerupem comunicarea cu Dumnezeu - atenţie, am spus comunicare, nu monolog, aşa cum cred unii că este rugăciunea, doar ei să vorbească şi niciodată să nu lase pe Dumnezeu să le răspundă - întrerupem relaţia cu El. Dumnezeu cunoaşte starea ta, dar El doreşte ca tu să vii la El şi să vorbeşti cu El. El se aşteaptă ca atunci când tu ai înţeles să devi dependent de El că nevoia ta esenţială este comunicarea cu El. Când comunici cu Dumnezeu creezi atmosfera ca El să se manifeste în viaţa ta. Aminteşte-ţi aşadar să te rogi lui Dumnezeu şi să asculţi ceea ce vrea să îţi spună şi El, la rândul Său. 

3. Citeşte Cuvântul lui Dumnezeu. Cuvântul lui Dumnezeu este sursa noastră de inspiraţie şi călăuzire în viaţa de credinţă şi pocăinţă. Atunci când citim Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să ne rugăm ca Domnul să ne descopere ceea ce vrea El să facem, să înţelegem, să facem. Cineva spunea că Biblia este singura carte a cărei autor este prezent atunci când o citeşti. Dacă ne dăm seama de acest lucru, ne deschidem urechile să primim ceea ce are El să ne spună. Citirea Cuvântului lui Dumnezeu ne ajută să fim mai aproape de realitatea Împărăţiei lui Dumnezeu. Vom acţiona conform Cuvântului, ne vom ruga conform Cuvântului, vom primi răspuns de la Dumnezeu, vom avea rezultate. 

4. Spune altora despre Mântuitorul. Acesta este cel mai dificil aspect al vieţii de credinţă. Este de fapt esenţa Creştinismului. Dumnezeu nu ne-a mântuit ca noi să trăim în religia "binecuvintează-mă Doamne!", ci să aducem şi pe alţii la Hristos. Unul din modurile de a spune altora despre Isus este prin a trăi viaţa de sfinţenie. Atunci vor vedea oamenii ceea ce suntem şi vor dori şi ei să aibă ceea ce avem noi: bucuria şi pacea care o aduce Hristos atunci când un suflet este smuls din ghearele întunericului, ale păcatului şi a morţii. Când vorbim altora despre Mântuitorul noi trebuie să avem cuvinte alese pentru a produce curiozitate celor care ne ascultă. Dacă nu putem merge la cei nemântuiţi, putem susţine pe cineva care este dedicat lucrării de a evangheliza, misiona pe cei nemântuiţi. Caută o agenţie misionară care susţine misionari şi dedică-te în a susţine lucrarea de extindere a Împărăţiei lui Dumnezeu. 

5. Continuă să stai în prezenţa lui Dumnezeu şi să fi plin de Duhul Sfânt. Aceasta nu este o poruncă, nu este o derogare pentru a fi un creştin autentic, este cheia trăirii unei vieţi de excelenţă spirituală. Firea noastră se luptă contra Duhului lui Dumnezeu. Fiecare vrea să înfăptuiască voia cuiva, şi în cele din urmă vom produce roada care o merităm. Vrem să fim creştini deosebiţi, să se folosească Dumnezeu de noi, să experimentăm vocea şi puterea lui Dumnezeu? Este simplu! Fii plin de Duhul Sfânt! Vrei să fi negat de Dumnezeu, să fii pe placul lumii, să mergi direct spre pierzare şi iad? Iarăşi, foarte simplu! Fii plin de firea ta! Atunci când alimentăm sentimentele şi gândirea toxică vom produce vorbe, acţiuni fapte toxice. Când suntem plini de Duhul lui Dumnezeu vom produce vorbe, fapte, acţiuni pline de prezenţa lui Dumnezeu. Şi la urma urmelor ce creştin este acela care spune ceva şi face altceva? 

Dacă nu ai luat încă decizia să trăieşi viaţa creştină la maxim, ai face bine să reciteşti acest articol cu rugăciunea ca Dumnezeu să îţi schimbe viaţa ta. Dacă vrei să continui să fi un creştin doar de duminică, îţi poruncesc eu şi Cuvântul lui Dumnezeu să te pocăieşti. Viaţa ta este epistola pe care o citesc cei din jurul tău. Şi mediocritatea ta produce boală în jurul tău, la fel cum inima ta schimbată produce în jurul tău mireasma aducătoare de viaţă din Hristos. Ai nevoie de schimbare! Am nevoie de schimbare! Trebuie să înceapă acum, aici, în clipa asta! Ne-am săturat de creştini căldicei! Tu nu?

Sursa imagine din această postare





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.