Unii creştini mai au încă probleme cu doctrina creştină esenţială

Mulţi creştini de astăzi au o oarecare înţelegere cu privire la atitudinile doctrinale importante, în timp ce unii care merg la biserică se luptă - încă - cu adevăruri fundamentale legate de mântuire, Biblie şi natura lui Dumnezeu. 

Un studiu al LifeWay Research cu privire la "Atitudinile Doctrinare", care a fost emis pe 5 aprilie 2013, arată faptul că 81 de procente din cei care merg la biserică sunt de acord că, în privinţa mântuirii, "Atunci când mori, mergi direct în rai pentru că ţi-ai mărturisit păcatele şi l-ai acceptat pe Isus Hristos ca Mântuitor".


Cu toate acestea, 26 de procente dintre cei care frecventează biserica mai cred că, "Dacă o persoană caută cu sinceritate pe Dumnezeu, aceasta poate obţine viaţa veşnică prin alte religii decât prin Creştinism", în timp ce 57 de procente nu sunt de acord cu această părere. 

"Consumatorii din America sunt obişnuiţi să aibă combinaţii fără sfârşit cu privire la alegerile legate de ceea ce vor ei în viaţă", spunea Ed Stetzer, preşedintele LifeWay Research. "Adevărul biblic este radical deoarece acesta învaţă faptul că viaţa veşnică este o relaţie cu Dumnezeu doar prin Isus Hristos".

Printre alte răspunsuri, cu privire la crezurile legate de viaţa de după moarte, au mai fost enunţate şi alte păreri, după cum urmează:

-- "Atunci când mori, o să mergi în rai pentru că ai făcut tot ce ai putut să fi o persoană bună, şi să trăieşti o viaţă bună" (selectat de 7 procente din cei ce frecventează o biserică).

-- "Nu ai cum să ştii ce se va întâmpla după ce mori" (5 procente din acelaşi grup).

-- "Când mori, vei merge în rai pentru că Dumnezeu îi iubeşte pe toţi şi vom fi cu toţi în rai cu El" (4 procente).


-- "Când mori, vei merge în rai pentru că ţi-ai citit Biblia, te-ai implicat în cadrul bisericii şi ai trăit aşa cum doreşte Dumnezeu să trăieşti" (2 procente).

-- "Nu există viaţă după moarte" (1 procent).

Studiul arată de asemenea faptul că cei ce frecventează o biserică susţin cu tărie acurateţea Scripturilor, 82 de procente agreând asupra faptului că "Biblia este cuvântul scris al lui Dumnezeu şi este în totalitate corectă în tot ceea ce învaţă". 10 procente nu au fost de acord şi 8 procente erau nesiguri.

În timp ce majoritatea acelora ce frecventează o biserică (75 procente) privesc cu tărie pe Dumnezeul Bibliei a nu fi acelaşi dumnezeu la care se închină alte religii din lume, 13 procente spun că Dumnezeul Bibliei nu e diferit de dumnezeii sau fiinţele spirituale descrise de alte religii mondiale precum Islamul, Hinduismul şi Budismul. Alte 12 procente nu sunt siguri cu privire la unicitatea Dumnezeului Bibliei.

Studiul arată că aproximativ două treimi (71 procente) sunt de acord cu declaraţia: "Dumnezeu este drept şi păcatul trebuie pedepsit". Cu toate acestea, 13 procente dintre cei ce frecventează o biserică nu sunt de acord şi 16 procente nu sunt siguri cu privire la această declaraţie.

Studiul a revelat faptul că cei ce merg la o biserică au răspuns mai bine la întrebări atunci când ei erau deja implicaţi în activităţi ce includ citirea Bibliei, participarea în grupe de studiu sau Şcoală Duminicală, citirea unei cărţi cu privire la ceea ce se află în Biblie, mărturisirea păcatelor şi cererea iertării lui Dumnezeu, sau dacă sunt într-o clasă pregătitoare pentru noi membrii.

"Dacă bisericile ar fi oprit evaluarea congregaţiei lor în privinţa acestor adevăruri biblice, multe ar fi fost surprinse să descopere cât de mulţi se luptă cu chestiunile de doctrină de bază", a declarat Stetzer.

"Fiecare biserică are un amestec diferit de ucenici maturi şi prunci spirituali, care încă mai au nevoie de o dietă de mesaj Evanghelic de bază", a notat el. "Un proces de ucenicizare trebuie să ajute pe fiecare persoană să facă următorul pas în călătoria sa spirituală. Prea multe persoane care frecventează o biserică sunt blocate la pătrăţelul unu".


Notă: Relatările despre convingerile doctrinare sunt parte a programului LifeWay Research Transformational Discipleship Assessment (Atitudinea Ucenicizare Transformaţională), studiul complet al acestui proiect se poate găsi pe internet la adresa TDA.LifeWay.com. Articol preluat de pe site-ul Prophecy News Watch.


Articolul a fost iniţial publicat pe site-ul BaptistPress pe 5 aprilie 2013, de unde sunt şi fotografiile de mai sus.





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.