Credinţa creştină care te acuză de crimă

Herbert Schaibe (45 ani) şi soţia sa, Cahterine (43 ani), sunt acuzaţi de crimă şi omor prin imprudenţă involuntară în cazul morţii fiului lor Brandon, de 7 ani.Câţi dintre noi nu am auzit de cazuri de crimă dintr-o biserică de pocăiţi? Câte staţii de televiziune sau de radio secular nu au făcut greşeala de a raporta şi biserica din care fac parte cei care au comis crima?

Deşi acest subiect este un alt topic "tabu" între creştini, cred că relatarea cazului persoanelor din acest material o să vă determine la acţiune, dacă nu chiar la scandal.

Cei doi de mai sus sunt nişte pocăiţi care cred în vindecare, din statul Philadelphia; copilul lor se îmbolnăvise aşa de tare încât l-au lăsat să moară... asta pentru că ei credeau că nu e nevoie să mai apeleze la medici. Nu pot să spun că aveau o credinţă în Dumnezeu, dacă nu au avut milă de copilul lor.

Cei doi au fost acuzaţi de crimă şi omor prin imprundeţă involuntară a copilului lor, Brandon Schaible, care împlinise 7 ani. Tribunalul Municipal din Philadelphia a decis să-i condamne pe cei doi, care mai aveau antecedente în acest domeniu. Un alt copil de al lor, Kent Schaible, în vârstă de 2 ani, a murit în anul 2009 de aceiaşi cauză: pneumonie bacterială. Problema primului caz le-a adus o condamnare de 10 ani cu eliberare condiţionată - copiii lor aveau să facă verificările medicale anuale la un medic profesionist dacă aceştia se îmbolnăveau. Doar că ei nu au făcut aceasta.

Cei doi aşa zişi "credincioşi" aparţin bisericii "First Century Gospel Church" (Biserica Evangheliei Primului Secol) din Philadelphia de Nord, a căror membrii cred în vindecare divină. Pastorul bisericii lor de 525 de membrii, Nelson Clark, a mărturisit într-un interviu recent că Herbert Schaible se încredea în Dumnezeu să-i vindece copilul. Tot el a mai spus că, în timp ce Schaible putea informa autorităţile sau un medic profesionist de faptul că fiul său era bolnav, "el a simţit că orice fel de apel era o lipsă de credinţă din partea lor". Oarecum s-a simţit că nu i-ar fi loial lui Dumnezeu, a declarat el.

Detectivul poliţiei, James Crone, a citit manuscrisul ce includea interviul său cu declaraţiile lui Catherine Schaible atunci când copilul a murit. Ea a declarat că în familia ei nimeni nu merge la medic "din cauza crezurilor noastre religioase". "De aceea nu ne-am dus", a menţionat ea poliţiei.

Cei doi părinţi sunt întemniţaţi şi fiecare dintre ei se confruntă cu o posibilă sentinţă de 40 de ani în temniţă, dacă sunt condamnaţi de crimă de gradul trei, şi de încă 10 ani pentru ucidere involuntară.

Ceilalţi şapte copii supravieţuitori ai acestui cuplu au fost puşi într-un centru de îngrijire după moartea lui Brandon.

Notă: Relatările de mai sus sunt preluate din site-ul Charisma News, editate de Ellen Wulfhorst şi Steve Orlofsky. © 2013 Thomson Reuters. Toate drepturile rezervate.

CONCLUZII

Dacă credinţa ta face din tine o persoană extremistă, credinţa ta este... greşită. E logic! Cunoaştem cazuri de creştini care îşi prorocesc unii către alţii lucruri care nu au nimic de a face cu Cuvântul lui Dumnezeu, şi întreţin tradiţii şi învâţături drăceşti, pe care ei, în zelul lor aprins, le consideră sfinte, autentice, reale. Deşi astfel de creştini sărbătoresc Crăciunul pe 25 decembrie, deşi ştiu că această dată este o dată păgână, atunci când le spui acest lucru, te vor crede că eşti de cealaltă extremă.

Cu alte cuvinte, creştinii extremişti sunt o sectă aparte. Nu au conducător, dar au învăţături care nu se găsesc nicăieri pe paginile Bibliei, dar folosesc pagini din Biblie ca să îşi scuze crezurile şi convingerile personale eronate, împământenite şi, de ce nu, învăţături drăceşti. Învăţăturile lor sunt de fapt conducătorul lor. Cine le dispeţuieşte, este dispreţuit de ei. Aţi observat acest lucru în biserica creştină? Dacă da, relataţi folosind comentariile din acest articol.

Ceea ce are nevoie Creştinismul nostru de acum nu este de un separatism extremist, ci de o apropiere în unitate de tronul de milă şi de îndurare al lui Dumnezeu. Dumnezeu aşteaptă ca noi să cădem cu faţa înaintea Lui şi să recunoaştem că suntem neputincioşi, neajutoraţi şi disperaţi. Doar atunci când ne vom admite starea înaintea Lui - şi ne vom schimba - atunci va începe şi El să reverse peste mintea noastră înţelepciune. Atunci vom pricepe care este rolul celorlalţi din jur pe care i-a lăsat Dumnezeu. A crede în Dumnezeu şi a apela la doctor înseamnă a înţelege că Dumnezeu a dat unora o măsură mai mare de înţelepciune, şi că noi putem beneficia de aceasta. Aminteşte-ţi data viitoare când eşti bolnav, există doctori care te pot ajuta, au pregătire, experienţă în acest domeniu. Şi dacă spui şi o rugăciune înaintea Tronului de har şi îndurare al lui Dumnezeu, El poate folosi mâinile acelui medic să te vindece. E chiar atât de simplu! Nu mai fiţi naivi în credinţă; cercetaţi Scriprurile şi rugaţi pe Dumnezeu să vă lumineze El, nu ideologia minţii voastre. care este aşa de vulnerabilă şi atât de uşor manipulabilă de către oameni, demoni şi draci.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.