L-am făcut pe Dumnezeu nepăsător - doar noi l-am alungat...

Doamna Anne Graham, într-un interviu în emisiunea "Early Show" (Spectacolul matinal), a fost întrebată de Jane Clayson, cu privire la atacurile din 11 septembrie 2001 şi i s-a pus o întrebare la care mulţi ar fi dat răspunsuri nesatisfăcătoare:

"Cum a putut Bunul Dumnezeu să lase să se întâmple aşa ceva şi să privească atât de nepăsător aceasta catastrofă de pe pământul Americii?"

Anne Graham, după ce a meditat câteva clipe, a dat un răspuns magistral, a răspuns cu nişte replici foarte logice, profunde şi inspirate, nepregătite dinainte. Dânsa a precizat foarte calm şi explicit, precizând următoarele:

"Şi eu mi-am pus deseori aceasta întrebare şi mi-am găsit următoarele răspunsuri... Cred - nu cred, dar sunt profund convinsă - că Dumnezeu a fost şi rămâne adânc întristat de aceasta, la fel ca şi noi, numai că noi, de ani de zile, Îi spunem şi chiar Îi poruncim să iasă din şcolile noastre, din guvernul şi din vieţile noastre, că ne descurcăm şi singuri, fără ajutorul Lui... Şi, fiind El un adevărat gentleman, cred că pur şi simplu S-a dat, calm, la o parte...

Cum de mai îndrăznim noi oare să-I cerem binecuvântarea, mila şi protecţia Sa, daca Îi cerem să ne lase în pace? (În lumina recentelor evenimente, fiind vorba de atacuri teroriste, atacuri armate în şcoli, etc.)

Cred că totul a început când Madeleine Murray O'Hare (doamna care a cerut ca America să devină o ţară atee şi care a fost ucisă, iar corpul ei a fost găsit recent) a afirmat că nu dorea nici un fel de rugăciuni în şcolile noastre, iar noi am spus O.K. Cererea ei a fost aprobată şi a devenit lege obligatorie în SUA...

Apoi, cineva a spus că mai bine nu am citi Biblia în şcoli (Biblia care spune să nu ucizi, să nu furi şi să-ţi iubeşti aproapele că pe tine însuţi), iar noi am spus O.K..

Apoi, dr. Benjamin Spock a spus că nu ar trebui să ne plesnim copiii atunci când se poartă urât, pentru ca aceasta le-ar afecta mica lor personalitate şi stima de sine (fiul dr. Spock s-a sinucis). Iar noi am spus că un expert trebuie să ştie ce vorbeşte, aşa că am spus O.K.

Apoi, altcineva a spus că profesorii şi diriginţii nu ar trebui să îi disciplineze pe copii atunci când greşesc. Iar conducătorii de şcoli au spus că nici un membru al personalului să nu atingă vreun elev atunci când se poartă urât, pentru că şcolile nu au nevoie de publicitate proastă şi în nici un caz de procese. (Totuşi, există o mare diferenţă între a disciplina şi a atinge, a bate, a plesni, a lovi, a umili, etc.). Iar noi am spus O.K.

Apoi, cine ştie ce membru inteligent al consiliului de conducere al vreunei şcoli a spus că, băieţii fiind băieţi, vor face dragoste oricum, deci ar trebui să le dăm fiilor noştri prezervative. Aşa, ei vor putea să se distreze cât vor, iar noi nu vom trebui să le spunem părinţilor că le-au primit de la şcoală. Iar noi am spus O.K.

Apoi, unii dintre aleşii noştri de vârf au spus că nu contează ceea ce fac în viaţa lor privată atât timp cât îşi fac treaba la slujbă. De acord, a spus fiecare din noi, mie nu-mi pasă de ceea ce face altcineva, inclusiv preşedintele, în viaţa sa privată, atât timp cât am o slujbă şi economia merge bine.

Apoi, nişte libertini au cerut să tipărim cât mai multe reviste cu femei goale, în semn de respect şi apreciere a frumuseţii feminine... Iar noi am spus O.K.

Apoi, altcineva a împins acea apreciere un pas mai departe, publicând fotografii cu copii goi, şi încă mai departe, afişându-le pe Internet. Iar noi am spus O.K., au dreptul la liberă exprimare.

Apoi, industria show-business-ului a spus: hai să facem show-uri TV şi filme care să promoveze îndepărtarea de Dumnezeu, violenţa şi sexul ilicit, să înregistrăm melodii care să încurajeze violurile, drogurile, crimele, sinuciderea şi temele satanice. Iar noi am spus că nu este decât entertainment - amuzament, nu are efecte adverse şi oricum nu o ia nimeni în serios, aşa ca totul a mers înainte.

Iar acum ne întrebăm speriaţi de ce copiii noştri nu au conştiinţă, de ce nu disting binele de rău, de ce nu îi deranjează să ucidă pe străini, pe colegii de clasă sau pe ei înşişi. Probabil că, dacă ne-am gândi mai mult, ne-am da seama de ce.

Cred că totul se reduce la faptul că ceea ce vei semăna, aceea vei şi culege.

Noi Îi spunem lui Dumnezeu: Dragă Doamne, de ce nu ai salvat-o pe acea fetiţa ucisă în clasă? Iar Dumnezeu răspunde: Dragul meu, Eu am fost alungat din şcoli, nu puteam fi acolo. Cum puteam Eu fi acolo, când voi mi-aţi spus să plec din şcoli?

E ciudat cum oamenii Îl dispreţuiesc pe Dumnezeu, şi apoi se întreabă cu naivitate de ce totul merge tot mai prost. Este ciudat cum de credem tot ceea ce scriu ziarele, dar noi ne îndoim de ceea ce spune Biblia.

E ciudat cum de toţi oamenii vor sa meargă în ceruri, deşi nu cred, nu gândesc, şi nu spun sau nu fac nimic din ceea ce scrie în Biblie.

Este ciudat cum de unii pot spune: da, eu cred în Dumnezeu şi de fapt să îl urmează pe Satana, care, se ştie că, la rândul lui, crede şi el în Dumnezeu...

E ciudat cum ne repezim să judecăm, dar nu ne place să fim judecaţi. E ciudat cum de se pot trimite mii de glume prin e-mail şi ele se răspândesc precum focul sălbatic, dar când începi să trimiţi mesaje privindu-L pe Dumnezeu, oamenii se gândesc de doua ori înainte de a le trimite şi altora.

E ciudat cum de tot ceea ce este vulgar, crud şi obscen trece liber prin cyberspaţiu, dar orice discuţie publică despre Dumnezeu este împiedicată la şcoală şi la locul de muncă.

Este, în sfârşit, ciudat cum poate fi cineva atât de înflăcărat de dragoste pentru Hristos fiind în acelaşi timp un creştin invizibil în timpul săptămânii." (Interlocutoarea a mai venit şi cu alte argumente, dar ne oprim aici).

Acum e rândul vostru. Ce aveţi de adăugat?

Notă: Material primit de pe email de la o cunoştinţă. Fotografia este de pe google images.
4 comentarii:

 1. Dumnezeu, ca un Tata bun cum poate lasa sa-i fie ucis Fiul cu bestialitate?
  Cum poate "bunul" Dumnezeu sa pedepseasca vesnic in iad?
  samd...

  Dar de ce a ingaduit Dumnezeu ca Adam sa pacatuiasca si nu a intervenit? Sau de ce l-a mai facut pe om daca stia din capul locului ce are sa se intample si ce lume o sa fie?

  Sa spunem lucrurilor si altfel: daca Dumnezeu ar eradica boala, suferinta, foametea, samd si ne-ar da totul de-a gata, ce fel de lume ne imaginam ca ar fi? Ar umbla oamenii laudand pe Dumnezeu pentru toate astea? Ar umple bisericile si s-ar lasa de rele? Sau nu? Si atunci?

  Incercam sa-L punem pe Dumnezeu in tot felul de situatii asemeni noua: mai poate Dumnezeu sa doarma vazand atata necaz in lumea asta? Mai are pofta de mancare? O postii Dumnezeu ca toate astea sa inceteze?

  Daca in legatura cu atentatele de la 11 septembrie oamenii il chestioneaza pe Dumnezeu cum de a permis asa ceva, ce mai spunem de potopul pe care El insusi l-a trimis pe pamant in timpul lui Noe? (Gen 7:4) Stirbeste asta din bunatatea lui Dumnezeu? E un episod nasol din CV-ul Lui?


  Cred ca nu e just sa-l explicam pe Dumnezeu cu argumente umaniste, asa cum ne-ar aranja pe noi sau asa cum ar vrea lumea sa auda. Viata vesnica e ca omul sa ajunga sa-L cunoasca pe Dumnezeu asa cum este El si unii ar vrea sa le dam raspunsul in doua vorbe?  Dar fecioara Maria ce pazea pe 11 septembrie? Sutele si miile de "sfinti" la care se inchina toti ce hram poarta? Dar Alah? Pardon, Alah cica e "direct implicat" in atentate.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mă bucur că ai postat articolul ăsta, eu am senzaţia că bisericile creştine, din toate cele trei mari ramuri confesionale, sunt cam moi, cam prea blajine şi binevoitoare faţă de modernism şi "noi deschideri". Mi-amintesc de spusele răposatului George Pruteanu (ăla cu "Doar o vorbă să-ţi mai spun"), vorbe pline de humor, dar şi de necaz: "Dom'le, în trecut homosexualitatea era condamnată; astăzi e tolerată şi pe alocuri, privită ca ceva firesc. Mă tem ca mâine să nu devină obligatorie." Şi m-am bucurat niţel văzând azi la ştiri că Biserica Ortodoxă a Moldovei (adică de la Chişinău) a excomunicat parlamentarii de acolo, ca reacţie la nu ştiu ce concesii ar vrea ei să facă pentru relaţiile între persoane de acelaşi sex. Sigur, Moldova e un stat mic şi prăpădit, iar "civilizaţii" or să zică "ia uite, domnule, ce încuiaţi în ţărişoara aia! Ce retrograzi!" Poate însă că prin alte locuri e lumea prea descuiată, nu că sunt ei prea încuiaţi.
  În ce mă priveşte, am nişte prieteni din tinereţile mele zbuciumate, cetăţeni din generaţia mea, care ar vrea să se scoată religie, cruci, rugăciuni, toate cele de prin şcoli, parlament, în fine, de peste tot. Inclusiv din finanţarea de la buget - nu m-am informat, mea culpa, dar parcă de la bugetul de stat se duce o anumită sumă pt. susţinerea cultelor mai importante. Astfel de oameni, mari ctitori de ţară modernă şi foarte deschisă la minte (atât de deschisă, că bate vântul şi se face curent), uită însă un mic amănunt: că imensa majoritate a contribuabililor la respectivul buget sunt credincioşi ai unei confesiuni, fie ea creştină, musulmană sau ce o mai fi prin România. După părerea mea de om prea puţin instruit, ateii sunt o minoritate obraznică, din ce în ce mai obraznică, aidoma altor minorităţi de ideologie (deci nu etnice, ca să nu fie vreo confuzie).
  Mă întreb, ca să închei odată, că am scris cam mult: nu cumva s-a diluat prea mult ceea ce ţine de viaţa religioasă a omului? Nu confundăm toleranţa cu ignoranţa? De ce trebuie să ni se impună tot soiul de aiureli, culmea, de la nişte minorităţi "atotştiutoare"?

  RăspundețiȘtergere
 3. @Robby, ceea ce face Dumnezeu e treaba Lui si unele lucruri nu le vom cunoaste de ce au fost asa decat in vesnicie.


  Faptul ca Dumnezeu a lasat anumite lucruri sa se intample este pentru ca El ne-a dat libertatea de a alege intre bine si rau. Si daca El intervenea la Adam, atunci Adam avea sa fie "robotul" lui Dumnezeu.


  Dumnezeu, in planul Sau maret, a ingaduit chiar si clipa care a trecut ca sa ii aducem multumire si recunostinta ca avem viata. Cei care nu inteleg lucrul acesta sufera consecintele.


  Bunatatea lui Dumnezeu este egala cu dreptatea Sa. Cand facem balanta acestor doua lucruri sa fie mai mare intr-o parte sau in alta, ajungem la extreme.


  Trebuie sa intrebam pe Dumnezeu ceea ce nu putem afla de la oameni. Si atunci cand nu primim raspuns de la Dumnezeu inseamna ca nu ne-am apropiat prea mult de El. Tie iti vorbeste Dumnezeu personal atunci cand il intrebi anumite lucruri care se intampla in lumea aceasta? Daca da, care a fost ultimul sau mesaj? Astept raspuns si multumesc de comentarii. :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Probabil ca unora le place stilul de viata depravat si considera ca e stil religios de viata. Si de aia adopta in constitutie, in legi, mentalitatea lor pervertita. Mai avem de lucru la spalarea mintilor...

  RăspundețiȘtergere

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.