Scopul vieţii noastre - laudă lui Dumnezeu

Pentru că în cer nu vor mai fi predici, nici lecţii biblice, nici altele de acest gen, mă simt oarecum obligat să vă readuc aminte de faptul că noi vom petrece veşnicia în închinare şi laudă. Fie lui Dumnezeu - dacă am decis ca viaţa noastră să i-o predăm Lui în totalitate - fie altui dumnezeu - care nu poate fi altul decât Satan.

Să ştii dar în ziua aceasta şi pune-ţi în inimă că numai Domnul este Dumnezeu, sus în cer şi jos pe pământ, şi că nu este alt Dumnezeu afară de El. (Deuteronom 4:39) Până nu vom realiza pe deplin acest adevăr simplu din Cuvântul lui Dumnezeu, viaţa noastră va fi mereu un haos, un stress, o alergare fără scop.

Aşadar, este destul de simplu şi voi reda în acest scurt articol care este scopul vieţii noastre:

1. Am fost creaţi de Dumnezeu pentru a avea o relaţie cu El.

2. Omul a păcătuit şi a început să se depărteze de Dumnezeu.

3. Dumnezeu a găsit modalitatea de a ne împăca cu Sine - trimite pe Fiul Său să moară pentru noi şi astfel ne răscumpără.

4. Cei care cred în El primesc mântuire. Omul este readus la relaţia şi părtăşia cu Creatorul Său.

5. În final va fi o judecată: fiecare îşi va primi răsplata; apoi va fi un timp de celebrare înaintea tronului lui Dumnezeu - unde vor participa doar cei care au primit pe Isus şi care au acceptat prin cedinţa în El mântuirea şi iertarea de păcate.

6. În concluzie, trebuie să ne pregătim de pe acum să îl lăudăm pe Dumnezeu pentru ceea ce a făcut pentru noi. Mai jos sunt 7 cuvinte evreieşi despre laudă, urmate de 2 videoclipuri ale lui Jeff Deyo, un lider şi instructor de închinare de la care am învâţat aşa de multe (vă recomand să vă abonaţi la canalul lui de youtube sau la site-ul lui pentru a afla mai multe detalii şi informaţii despre institutul de închinare la care activează el).

7 cuvinte evreieşti pentru laudă

1. Barak = a îngenunchia, a te închina, a binecuvânta - Psalm 72:15

2. Yadah = o expresie plină de mulţumire cu mâinile tale, a face să răsune mâinile tale - Psalm 67:5

3. Towdah = mulţumiri şi laudă pentru ceea ce va face Dumnezeu, o jertfă de laudă, o procesiune de închinători - Psalm 100

4. Zamar = a lăuda pe Dumnezeu cu instrumentele tale, un limbaj de închinare înaintea lui Dumnezeu - Psalm 108:1

5. Shebak = a striga, a poruncii, a triumfa - Psalm 63:3

6. Hallal = a străluci, a te lăuda, a celebra, a fi gălăgios (precum dansul lui David), extravagant în închinarea mea - 2 Sam. 6; Psalm 35:18

7. Tehila = un cântec spiritual, un cântec spontan către Domnul - Psalm 40:3; 2 Cronici 20:22

Mai jos aveţi explicat (în limba engleză) cele 7 cuvinte pe larg. Sper să fie o binecuvântare pentru voi, aşa cum au fost şi pentru mine.




Concluzii

Am fost creaţi pentru a aduce închinare şi laudă lui Dumnezeu. Dumnezeu locuieşte în mijlocul laudelor copiilor Săi şi este locul, atmosfera unde El se manifestă. În ceruri vom petrece veşnicia în laudă şi închinare lui Dumnezeu. E bine să ne pregătim de pe aici de ceea ce urmează acolo. :)

Aştept comentariile voastre dacă aveţi şi alte lucruri de adăugat la cele scrise mai sus.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.