Studiu uimitor: Interesul personal în Dumnezeu creşte atunci când apar dezastre naturale

Un nou studiu al LifeWay Research arată faptul că mai mult de jumătate (57 procente) dintre americani devin mai interesaţi în Dumnezeu atunci când are loc un dezastru natural.

Circa o treime (31 procente) au declarat că interesul lor în Dumnezeu nu creşte după astfel de catastrofe - au descoperit cei de la organizaţia de cercetare cu sediul în Nashville, Statele Unite ale Americii; cu toate acestea 12 procente dintre cei intervievaţi erau nesiguri. Studiul, care a fost efectuat la doar câteva zile după puternica tornadă EF5 care a devastat oraşul Moore din statul Oklahoma pe 20 mai 2013, a revelat faptul că americanii erau divizaţi cu privire la felul cum se simt ei faţă de Dumnezeu, "când are loc suferinţa care pare nedreaptă".

O treime (33 procente) din cei 1.040 de adulţi americani ce au fost chestionaţi au spus că o astfel de suferinţă îi determină să-şi pună mai mult încrederea în Dumnezeu. Un sfert (25 procente) au spus că îi face confuzi cu privire la Dumnezeu şi 16 procente au spus că ei nu se gândesc deloc la Dumnezeu în astfel de perioade. Suferinţa care pare nedreaptă îi face pe alţi 11 procente să se mire dacă lui Dumnezeu îi pasă, şapte procente se îndoiesc de existenţa lui Dumnezeu, cinci procente devin înfuriaţi faţă de Dumnezeu şi trei procente Îl batjocoresc.
"Dezastrele, în speciale dezastrele naturale, ne dezorientează pe toţi", a spus Ed Stetzer, preşedintele LifeWay Research, într-un articol legat de acest studiu. "În timp ce unii le numesc 'acte ale lui Dumnezeu', alţi se întreabă de ce un Dumnezeu bun şi iubitor ar face aşa ceva. Adevărul e că Dumnezeu nu ne oferă toate răspunsurile. Însă noi, în calitate de creştini, credem că Dumnezeu se dă pe Sine nouă - şi acesta e motivul pentru care avem credinţă. Credinţa este a te încrede în Dumnezeu atunci când nu ai toate răspunsurile. Însă dezastrele testează această credinţă - unii oameni se apropie de Dumnezeu, alţii se depărtează".
Mai mult de o treime (34 procente) dintre americani cred că rugăciunea poate abate dezastrele naturale, în tip ce 51 de procente nu sunt de acord şi 32 de procente refuză categoric acest argument.

Atunci când vine vorba de susţinere / ajutorare a victimelor, aproape 60 de procente dintre oameni donează la diferite grupări de ajutorare ce se implică imediat după dezastrele naturale, în timp ce 32 de procente nu. Mai mult de o jumătate (56 procente) dintre americani se încred în organizaţiile bazate pe credinţă decât pe organizaţiile seculare atunci când se referă la donaţiile lor.

Furtuna distructivă, care a lovit oraşul Moore acum o săptămână şi jumătate în urmă, a produs decesul a 24 de persoane. Eqecat, o companie ce se ocupă de evaluările de după dezastre, se aşteaptă ca pierderile din urma proprietăţilor asigurate, distruse de furtuna mortală, să fie între 2 şi 5 miliarde de dolari americani.

Notă: Articol apărut iniţial pe site-ul ChristianPost, repostat de site-ul Prophecy News Watch, de unde a fost preluată şi imaginea. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.