Cum să dezvolţi o intimitate riguroasă cu Dumnezeu - lecţie de la un om experimentat

IStock ImagesPoţi să ai o slujire / lucrare prosperă fără să ai o relaţie riguroasă cu Dumnezeu, însă va fi temporară.

Oricine poate juca teatru când e vorba de biserică, însă atunci când ne gândim la distanţe mai mari de timp, un slujitor adevărat are nevoie de o viaţă devoţională pasională şi de o apropiere continuă de Isus. Uneori chiar şi pastorii tind să permită lucrurilor din slujirea lor şi necesitatea studiului pentru pregătirea de predică - pentru cei care fac acest lucru, de sigur - să înlocuiască o umblare reală, personală cu Isus. Dumnezeu vrea ceva mai bun pentru tine!

În acest articol veţi descoperii trei caracteristici ale unei umblări riguroase cu Isus:

1. Timp. E nevoie de timp să poţi cunoaşte pe cineva. Îl cunosc pe Isus Hristos mult mai bine decât acum cinci sau zece sau 20 de ani în urmă. Pur şi simplu e nevoie de timp. Atunci când petreci timp cu Isus, aceasta nu te face mai religios - te face mai natural; de fapt, Dumnezeu nu vrea ca tu să fi religios, El vrea ca tu să fi tu.

Nu poţi dezvolta o relaţie intimă cu orcine dintr-o mulţime. Soţia mea îmi spune lucrul acesta mereu. Bucuria mea favorită este să salut pe oameni la intrarea din biserică şi să vorbesc cu 100 de oameni diferiţi. Între timp, soţia mea ar petrece timp cu unii şi alţii, şi să petreacă o oră cu ei. Ea spune mereu, "Nu poţi să-i cunoşti pe oameni într-o mulţime". Poţi ştii despre ei, însă îi cunoşti prin a petrece timp cu ei. Acelaşi lucru este adevărat cu privire la Dumnezeu.

2. Discuţie. Relaţiile necesită comunicarea. Acesta este un alt lucru pe care iubita mea soţie m-a învăţat! Căsniciile mor atunci când unul din parteneri se opreşte din discuţie. Nu poţi avea o relaţie fără comunicare; în acelaşi fel îl cunoşti pe Dumnezeu, prin a vorbi cu el, prin comunicare.

Dacă m-ai auzit vorbind cu Domnul zilnic, aceasta nu înseamnă că sunt un pastor vorbăreţ. Dar eu vorbesc cu Dumnezeu tot timpul. În mod constant rostesc lucruri în mintea mea către Dumnezeu, tot timpul. Nici măcar nu este real din punct de vedere spiritual. Pot să merg să comand un taco la Taco Bell şi să spun, "Doamne, mă bucur să primesc acest lucru. Mi-e foame!" Dacă vrei să-ţi pierzi bucuria, doar vorbeşte cu Dumnezeu pe ton solemn, sobru, tot timpul.

Ioan 16 vorbeşte despre comunicarea noastră cu Isus atunci când spune, "Până acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu: cereţi, şi veţi căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină." Multă rugăciune, multă bucurie. Puţină rugăciune, puţină bucurie. Fără rugăciune, fără bucurie. Cu cât comunici mai continuu cu Dumnezeu, cu atât mai profundă va deveni intimitatea ta cu El.

E nevoie de timp, e nevoie de comunicare, şi e nevoie de...

3. Încredere. Relaţiile sunt construite pe încredere. Soţia mea şi cu mine avem o relaţie bună pentru că eu am încredere în ea. Nu agreem în toate, însă am încredere în ea în mod implicit. Relaţiile sunt zidite pe încredere. Imediat după ce ne-am căsătorit, aveam nişte reguli mici - cum să-ţi împătureşti prosoapele, cum să scoţi pasta de dinţi din tub de jos în sus, etc. Ştiţi câte reguli avem acum în căminul nostru? Fermoaru'! Cu cât e mai mare relaţia, de atât mai puţine reguli vei avea nevoie.

Dumnezeu vrea să înveţi să te încrezi în El. Aşa că El permite să vină în viaţa ta tot felul de probleme. Apoi El îşi poate demonstra caracterul Său demn de încredere. Pavel spune, "Ambiţia mea numărul unul în viaţă este..." să încep biserici? Nu. Să capăt răsplăţi în ceruri? Nu. Să câştig pe oameni pentru Hristos? Nu. El spune, "Scopul meu priordial în viaţă este să-L cunosc pe Hristos". El spune aceasta la finalul vieţii lui. Dar nu-L cunoştea pe Dumnezeu? De sigur că îl cunoştea. Însă el vrea să-L cunoască mai bine; el nu a încetat niciodată să înseteze după Dumnezeu.

Foamea ta după Dumnezeu va apărea în feluri diferite, depinde de personalitatea ta. Oamenii mistici flămânzesc după Dumnezeu într-un mod mistic. Oamenii practici flămânzesc după Dumnezeu într-un mod practic. Oamenii gălăgioşi flămânzesc după Dumnezeu într-un mod gălăgios. Oamenii emoţionali flămânzesc după Dumnezeu într-un mod emoţional. Nu vorbesc acum despre cum faci tu aceasta. Doar însetează / flămânzeşte după Dumnezeu. Să ai întotdeauna o ambiţie numărul unu în viaţă: "Vreau să-L cunosc mai mult pe Dumnezeu".

Rick WarrenNotă: Articolul de mai sus a for preluat din site-ul Ministry Today (de unde este şi fotografia din articol) şi a fost scris de Rick Warren (foto alăturat). Rick Warren este pastorul fondator al bisericii Saddleback Church din Lake Forest, California, una din cele mai mari şi mai influente biserici din America. Rick este autorul best-seller-ului New Yorkez The Purpose Driven Life (Viaţa Condusă de Scopuri). Cartea sa The Purpose Driven Church (Biserica Condusă de Scopuri) a fost numită una din cele 100 de cărţi creştine care a schimbat secolul 20. El este şi fondatorul comunităţii de pastori pe internet Pastors.com unde puteţi găsi mai multe resurse. Articol tradus şi folosit cu permisiunea în scris din partea autorului. Folosiţi doar cu menţionarea acestei note și citați sursa, adică acest blog. Mulțumesc.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.