8 aşteptări pentru o căsnicie extraordinară

iMOM, programul organizaţiei Family First pentru mămici, a postat de curând aceste 8 aşteptări pentru o căsnicie extraordinară pe site-ul iMOM.com. Îmi plac atât de mult, încât vreau să le împărtăşesc cu voi. Le-am adaptat, ca să se aplice atât soţilor cât şi soţiilor.

În căsnicie, a şti ce să aştepţi înseamnă să câştigi pe jumătate războiul. Deci, există anumite lucruri pe care ar trebui să le aşteptaţi în căsnicie. Acum, unele s-ar putea să sune negativ, dar nu aşa sunt intenţionate să fie. Trebuie doar să fim pregătiţi pentru provocările care foarte probabil vor apărea. Atunci când o vor face, nu înseamnă sfârşitul lumii, sau al căsniciei tale.

1. Aşteaptă-te să existe conflict. Conflicte vor apărea, şi e în regulă, dacă abordezi conflictul într-un mod matur, plin de dragoste.

2. Aşteaptă-te la amânări. Planificarea viitorului este un lucru minunat de făcut în cuplu, dar nu uitaţi că lucrurile nu se întâmplă întotdeauna după programul nostru – nici copiii, nici creşterile salariale, nici problemele de sănătate, nici baby-sitter-ul!

3. Aşteaptă-te la dezamăgiri. Pune asta la categoria „nu sunteţi decât nişte oameni, amândoi.” Partenerul tău nu va putea avea răspuns la toate problemele tale. Partenerul tău nu îţi va putea citi gândurile şi nici nu-ţi va putea anticipa toate nevoile. Fii pregătit să ierţi.

4. Aşteaptă-te la supărare. Ceea ce ni se părea la un moment dat atrăgător, acum este supărător. Fii pregătit ca unul sau altul dintre obiceiurile partenerului tău, pe care le-ai găsit atât de adorabile în perioada când vă curtaţi, să devină supărătoare. Dar nu uita un lucru, există lucruri pe care le faci tu, la rândul tău, şi care, foarte probabil, sunt supărătoare pentru partenerul tău. Mai lasă de la tine, şi concentrează-te pe calităţile celuilalt. Dacă nu poţi trece nicicum cu vederea un anumit aspect, încearcă să vorbeşti despre asta cu dragoste.

5. Aşteaptă-te să ai impresia că tu te străduieşti mai mult. S-ar putea să te simţi ca şi când tu speli mai multe vase, tu speli mai multe rufe, petreci mai multe ceasuri citindu-le copiilor, tu prestezi mai multă muncă în grădină, scoţi de mai multe ori gunoiul. Înţelegi ce vreau să spun. Când începi să te vezi martir, stai puţin deoparte şi evaluează situaţia. Apoi, în loc să-ţi ataci partenerul şi să-i pretinzi ajutorul, aşează-te, calmează-te şi exprimă-ţi dorinţa de a face lucrul bine, şi cere ajutor.

6. Aşteaptă-te să nu fi de acord cu unele dintre deciziile partenerului tău. Doar pentru faptul că sunteţi „una” în căsnicie nu înseamnă că veţi fi de acord întotdeauna în toate privinţele. Şi, ghici ce? E în regulă. Respectă dreptul partenerului tău de a avea o părere diferită de a ta. Nu ucide automat ideile celuilalt. Există mai mult de o variantă de a face un lucru.

7. Aşteaptă-te să nu te simţi atras de partenerul tău. Poate că ţie n-o să ţi se întâmple niciodată una ca asta. Dar dacă, la un anumit moment dat, nu mai eşti chiar la fel de îndrăgostit de partenerul tău, roagă-te să ai o inimă plină de dragoste.  De asemenea, priveşte dincolo de fizic, sau de lipsa de chimie, şi îndrăgosteşte-te de toate aspectele bune din partenerul tău.

8. Aşteaptă-te să rămâi cu partenerul tău până la sfârşit. Aceasta este o reţea de siguranţă mentală. Chiar şi atunci când eşti furios sau extrem de dezamăgit de partenerul tău, nu te vei gândi să pleci. Nu poţi, ştii? Eşti legat de partenerul tău până la capăt. Aşteptarea aceasta te ajută totodată să-ţi dai seama de faptul că ai putea la fel de bine să lucrezi la căsnicia ta, să o faci să fie cât se poate de bună, pentru că eşti implicat în povestea asta pe distanţă lungă.

Notă: Material adaptat şi tradus de unul din fanii paginii de facebook a cărţii "Divorţul şi Recăsătorirea în Lumina Bibliei" articolul a aparut iniţial pe blogul lui Mark Merrill – preşedintele Family First. Pentru mai multe detalii vizitaţi blogul său la www.markmerrill.com

Cartea "Divorţul şi Recăsătorirea în Lumina Bibliei" poate fi comandată de pe următoarele site-uri:

www.amazon.com respectiv www.createspace.com




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.