Cu-o frumoasă iluzie reală la plimbare

Nu conduc nici o maşină - momentan - însă atunci când vine vorba să mă urc într-un vehicul, şi trebuie să ajung la o oarecare destinaţie, nu m-aş urca în orice "căruţă".

Zic "căruţă" pentru că e normal să ai nişte cai înainte, şi nu după car (cine ştie limba engleză, în acest articol nu folosesc neologisme, ci scriu pur româneşte). E chiar logic să ştii că te-ai urcat în acel autovehicul şi că nu îţi necheză motorul sau să auzi că... te calcă pe picior atunci când vorbeşti urăt de el. Sau către el. Înţelegeţi acum, nu?

Ieri am descărcat din Google Play o aplicaţie de simulare de avioane, şi am stat puţin până să mi se instaleze, ca mai apoi să văd în faţa mea 3 butoane, o frână şi un alt buton care nu l-am înţeles. Am început să dau viteză, să mă ridic de la sol, să plutesc puţin, şi apoi să revin la sol brusc, într-o prăbuşire de toată frumuseţea. A fost aşa de simplu să ating acest "destin"... Era şi logic să ajung la aşa tragic final când nu ştiam ce buton trebuia să apăs, şi nu aveam nici măcar pic de experienţă. Şi dacă stau să mă gândesc, poate că era mai uşor o aplicaţie de simulare de maşini. O maşină am mai condus când am făcut şcoala de şoferi, şi a fost distractiv! Yeah!

Mi-aş fi ales o maşină delicată, o Toyota Corolla - apropo, am aflat că este cea mai vândută maşină din toate timpurile, ştiaţi chestia asta? - cu o cutie de viteză automată (ca să nu mai tot "învârt în mămăligă", cum zic cei care nu sunt obişnuiţi cu cutiile de viteză europene, manuale, adică eu...), să pornească maşina prin comandă vocală (poate vor introduce cei de la Toyota această caracteristică maşinii, pe lângă uimitoarea deschidere a uşii sau pornirea fără cheie!!! - conceptul Smart Entry and Push Start, ca să folosim termenii Corrolei, doar nu degeaba este frumoasa de care vă vorbesc în această postare).

Dacă stau bine să mă gândesc, la şcoala auto era o probă care la unii era "de foc", parcarea laterală cu spatele... Unii o reuşesc după câteva încercări. Alţii o reuşesc "ca desenată", cum spunea fostul meu instructor auto. Ceea ce ai uitat din orele de şofat îţi va aduce aminte piesa din poza de mai sus, asta pentru că am aflat nu doar că are un sistem inteligent de parcare, cameră video pentru marşalier (adică are şi cai în spatele maşinii să te ajute să nu calci "pe bătătură" la careva, exact ce nu îmi place mie să fac cuiva pentru că ştiu efectele secundare...), şi chiar senzori de parcare faţă şi spate. Asemenea caracteristici dacă le aveam acum 10-20 de ani în urmă la hârbul de maşină cu care am făcut eu şcoala de şoferi, cu siguranţă că lua oricine carnetul din prima. Poate propun pe facebook o nouă petiţie de semnat: să se introducă la toate şcolile auto măcar o Toyota Corrola, de data asta o să solicit una cu cutie manuală, fără cruise control, şi restul caracteristicilor le poate avea. Ar fi destul să înveţe oricine să transforme un vis sau iluzie într-o fumuseţe de maşină. Adică treci întâi testul de pe o aplicaţie, apoi te poţi înscrie şi la testul "real".Şi chestia cu mămăliga aş oferi-o bonus la final, la un blid de gulaş poate, undeva în Ungaria, ca să vedem cât de bine ştie să ducă frumuseţea asta din centrul ţării şi până acolo... am auzit că e bun gulaşul... ce să mai adaug acum?

Mă tot gândesc acum dacă nu cumva fiica mea îmi va cere la majoratul ei să îi fac cadou o astfel de maşină. Aş face bine să pun mâna pe una curând, să învăţ şi eu să plutesc, nu să conduc, oarecum să o fac invidioasă pe fiica-mea, şi pe toate fetele din clasa ei, că le-ar prinde bine o astfel de piesă cândva.

În orice caz, merită să încerc, chiar dacă o fac pe o aplicaţie de simulare, sau să intru să o văd în următorul parc auto de la Toyota din oraşul meu. Asta pentru că nu am văzut încă reprezentanţa auto Toyota din Braşov, pentru că nu am maşină momentan...

Iată mai jos şi câteva fotografii cu acest nou model de Corolla Toyota:


Apropo, dacă blogul meu tot se referă la Creştinismul zilelor noastre, cred că puteţi merge la biserică cu o astfel de maşină fără să creaţi prea mult tam-tam în jur şi nici prea multă invidie. Toyota Corolla, după mine, se asortează bine cu orice enoriaş care spune că este un administrator bun al finanţelor sale, de acord?

Note: Această postare a fost scrisă pentru SuperBlog 2013. Fotografiile din această postare nu sunt proprietatea mea, ci a www.toyota.ro, unde puteţi găsi multe alte informaţii legate despre această maşină superbă.

Vă recomand şi pagina lor de Facebook: https://www.facebook.com/ToyotaRomania





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.