10 lucruri pe care o soţie doreşte să le audă de la soţul ei

1. „Mulţumesc pentru tot ce faci pentru familia noastră.” Da, munceşti din greu. S-ar putea să simţi uneori chiar că povara ta este de un milion de ori mai grea decât cea a soţiei tale. Dar şi soţia ta munceşte din greu… şi un mulţumesc frumos face mult.

2. "Eşti o mamă şi o soţie minunată." Dacă chiar doreşti să-i faci ziua frumoasă, mergi mai departe decât un simplu „mulţumesc” şi laud-o pentru faptul că face lucrurile în mod minunat.

3. "Lasă-mă să fac eu asta în locul tău." Soţia ta îşi dă seama că eşti epuizat când vii acasă de la lucru. Probabil şi ea este la fel. Aşa că oferă-te să o ajuţi. Începe prin a face ceva uşor, cum ar fi să strângi după ce luaţi cina. Sau, dacă chiar vrei să o impresionezi, spală rufe sau ceva ce nu faci în mod normal.

4. "Te iubesc atât de mult." Ai observat cuvintele de după „te iubesc”? A-i spune soţiei tale că o iubeşti este un început impresionant, dar a-i spune de ce o iubeşti, cât de mult o iubeşti sau că o vei iubi pentru totdeauna, îi va topi inima.

5. "Eşti frumoasă." Nu contează ce vârstă are, ce dimensiuni sau de cât timp sunteţi căsătoriţi, unei femei îi place să audă  că o consideri atrăgătoare. Şi nu spune doar „arăţi bine.” Foloseşte adjective precum „minunat, extraordinar, fantastic.”

6. "Lasă că văd eu de copii." Dacă deja îi supraveghezi pe copii în mod obişnuit, felicitări! Dacă nu, gândeşte-te la un lucru. Când te oferi să ai tu grijă de copii, soţia ta îşi reîncarcă bateriile. O soţie cu bateriile reîncărcate este de obicei mai răbdătoare, mai amabilă şi mai afectuoasă.

7. "Haide să ieşim în oraş deseară." Ocupă-te de următoarea seară când urmează să ieşiţi în oraş. Asta îi arată soţiei tale că te bucuri să petreci timp cu ea.

8. "Îmi pare rău că ai avut o zi atât de grea / frustrantă / dezamăgitoare." Cuvintele acestea îi vor spune soţiei tale că eşti conştient de ce se întâmplă în viaţa ei.

9. "M-aş însura pe loc din nou cu tine." Într-o singură propoziţie îi transmiţi soţiei tale că preţuieşti viaţa voastră împreună şi că îi eşti dedicat.

10. "Cum ţi-aş putea fi un soţ mai bun?" Atunci când va auzi soţia ta cuvintele acestea, fie va izbucni în lacrimi, fie va zâmbi ca un copil într-un magazin de bomboane, sau, dacă este complet şocată, va începe să râdă în hohote. Înainte să-i pui întrebarea aceasta, fii pregătit să şi auzi ceea ce va dori ea să-ţi spună, fără să devii defensiv.

Notă: Material adaptat şi tradus de unul din fanii paginii de facebook a cărţii "Divorţul şi Recăsătorirea în Lumina Bibliei" articolul a aparut iniţial pe blogul lui Mark Merrill – preşedintele Family First. Pentru mai multe detalii vizitaţi blogul său la www.markmerrill.com

Cartea "Divorţul şi Recăsătorirea în Lumina Bibliei" poate fi comandată de pe următoarele site-uri:

www.amazon.com respectiv www.createspace.com



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.