Ce-ar fi sărbătorile fără cadouri? - O tentativă de a scoate bucuria din inima unor copii nevinovaţi

O organizaţie de necredincioşi ameninţă, prin intermediul unor acţiuni legale, ceva ce nişte şcoli publice au decis să facă pentru copiii săraci: un eveniment de caritate din partea creştinilor evanghelici prin care se trimit jucării de Crăciun acestor copii nevinovaţi şi neajutoraţi.

American Humanist Association (Asociaţia Umanistă Americană - prescurtat aici cu AHA), o organizaţie de avocatură cu 20.000 de membrii în toată America, au trimis scrisori în aceste săptămâni la două şcoli elementare publice, după ce părinţii s-au plâns de faptul că ai lor copii erau solicitaţi să strângă jucării şi bani pentru Operation Christmas Child (Operaţiunea Copilul de Crăciun).

Operation Christmas Child este un proiect al Samaritan's Purse, o organizaţie evanghelică de ajutorare fondată de Franklin Graham (foto dreapta), fiul lui Billy Graham. Misiunea sa declarată este "de a urma exemplul lui Hristos prin a ajuta pe cei ce sunt în nevoie şi prin a proclama speranţa Evangheliei".

Jucăriile colectate prin Operation Christmas Child vin însoţite de o invitaţie, pentru cei care le primesc, de a accepta Creştinismul. Încă din anul fondării, 1993, Operation Christmas Child a trimis 100 milioane de cutii de jucării la copiii săraci din toată lumea.

Conform organizaţiei umaniste, şcoala East Point Academy din West Columbia, S.C., a organizat o strângere de jucării şi de fonduri la un garaj, pentru acest scop de caritate în ultimii trei ani. O a doua şcoală, SkyView Academy din Highlands Ranch, Colorado, a participat pentru "câţiva ani" şi a admis că a făcut 500 de cutii de jucării în 2012.

Ambele şcoli au primit scrisori de la AHA informându-le că acţiunile lor sunt neconstituţionale. În aceiaşi zi când au primit scrisoarea, cei de la East Point Academy au spus că îşi rup legăturile cu organizaţia de caritate "dintr-o abundenţă de atenţie deoarece nu dorim să cheltuim resursele financiare ale şcolii într-un proces de tribunal".

Monica Millier, consilierul legal pentru Centrul Legal Umanist Appignani al AHA, a declarat faptul că şcolile violează garanţia Primului Amendament al separării bisericii de stat şi de interzicerea sa, împotriva ideii ca guvernul să susţină religia.

"Există totodată o problemă din lipsa de transparenţă", a declarat ea. "Unul dintre părinţi nu era conştient de natura creştină (a Opreation Christmas Child) şi acesta şi-a lăsat copiii să participe pentru că a presupus că şcoala nu ar promova religia".

În scrisoarea sa către şcoli, AHA a descris jucăriile drept "mită", şi Miller a spus că elevilor din şcoli li s-au promis stimulente pentru participare (în această acţiune de strângere de jucării), precum petreceri cu pizza şi zile în care pot purta orice doresc ei la şcoală.

Kelly Wells, un purtător de cuvânt al organizaţiei DeMoss Group, o firmă de relaţii publice care reprezintă Samaritan's Purse, a spus într-un email că organizaţia este conştientă că şcolile publice participă în strângerea anuală de jucării, dar nu ştie câţi sunt implicaţi.

"Proiectul este foarte clar în materialul său de marketing şi pe site scrie că misiunea sa este de a demonstra dragostea lui Dumnezeu într-un fel tangibil pentru copiii nevoiaşi din jurul lumii", a scris Wells. "Prin urmare, scopul Operation Christmas Child este acela de a genera participarea în şi prin bisericile locale, precum şi a grupurilor cu o gândire similară... De sigur, orice persoană sau grup este binevenit să participe în împachetarea cutiilor de papuci din care se fac cadouri, dacă aşa doresc".

Cei de la AHA nu au primit nici un răspuns de la şcoala din Colorado, şi Miller a declarat că asociaţia va intenta un proces legal dacă şcoala nu îşi încheie participarea sa.

Notă: Fotografia de la începutul acestei postări este realizată de Mike Wells, toate drepturile rezervate. Ea reprezintă mâna unui copil flămând din Uganda, ţinută de mâna unui  misionar. Articolul prezent este o adaptare dintr-un material apărut pe site-ul CharismaNews pe 15 noiembrie 2013.

Ai primit vreodată un cadoul făcut de organizaţia Samaritan's Purse? Dacă da, lasă un comentariu mai jos.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.