A murit "Profetul Judecăţii de Apoi" - Harold Camping se stinge din viaţă la 92 de ani

Harold Camping (foto stânga), care a fost cunoscut şi sub numele de "profetul judecăţii de apoi" pentru că a prezis în mod fals revenirea Domnului în ocazii multiple, a murit duminică 15 decembrie 2013. El avea 92 de ani.

Conform cu Associated Press, managerul de marketing din cadrul reţelei lui de radio Family Radio Network, Nina Romero, a declarat că Harold Camping a decedat în casa lui, duminică, şi că anterior ar fi fost spitalizat după ce a suferit în urma unei căzături (de la credinţă, cred...).

Staţiile de radio Family Stations Inc. ale lui Harold Camping, au cheltuit mai mult de 5 milioane de dolari pe panouri imense de reclamă în 2011 - anul în care Judecata de Apoi a fost prezisă că se va întâmpla. Camping a declarat că a fost "consternat" când nu a avut loc răpirea pe 21 mai 2011, însă a oferit repede următoarea sa prezicere profetică: 21 mai a fost Ziua Judecăţii de Apoi, într-un sens spiritual, şi că acea judecată va continua până pe 21 octombrie din acelaşi an.

Camping a admis eventual că a fost eronat când a indicat că Dumnezeu s-a oprit din a mai mântui pe oameni după 21 mai, incident pe care el l-a descris anterior ca fiind o Zi de Judecată spirituală. Mărturisirea lui Camping a pus capăt controversatelor sale preziceri cu privire la sfârşitul lumii, care au făcut să fie titlurile principale pentru ultimele două decade. Camping a prezis sfârşitul lumii în 1992, insistând apoi că răpirea va avea loc pe 6 septembrie 1994. Când acest lucru nu s-a întâmplat, Camping a spus că Isus se va întoarce pe 21 mai 2011. Într-un final, el a spus că lumea se va încheia pe 21 octombrie 2011.

Mai târziu Camping a scris o scrisoare adepţilor săi, "Da, recunoaştem smerit că am greşit cu privire la vreme; cu toate acestea, deşi am fost eronaţi, Dumnezeu încă mai foloseşte avertizarea despre 21 mai într-un fel măreţ. În lunile ce au urmat după data de 21 mai, Biblia a ieşit, într-un anumit fel, de sub umbre şi acum este discutată de toţi oamenii care niciodată înainte nu au mai acordat atenţie Bibliei. Aflăm despre acest lucru, de exemplu, din recentele articole de la National Geographic cu privire la versiunea King James a Bibliei şi la apostoli. A se citi şi a se discuta despre Biblie nu poate fi niciodată un lucru rău, chiar dacă autenticitatea Bibliei este pusă sub semnul întrebării sau este ridiculizată. Atenţia lumii a fost îndreptată de acum asupra Bibliei".

Notă: Această postare este o adaptare / traducere după un articol scris de Jennifer LeClaire, apărut iniţial în CharismaNews pe 17 decembrie 2013, de unde este preluată şi imaginea. Dacă folosiţi acest material în altă parte, rog să păstraţi toate link-urile şi nota de la final. Mulţumesc.





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.