Alte 10 lucruri pe care soţiile doresc să le audă de la soţii lor

Cu ceva timp în urmă am postat articolul scris de Mark Merrill intitulat "10 lucruri pe care o soţie doreşte să le audă de la soţul ei", şi am primit câteva reacţii la această postare. Aşa că m-am gândit să continui seria mesajelor despre Căsnicia Creştină, şi să împărtăşesc cu voi astăzi încă alte 10 lucruri pe care soţiile doresc să le audă de la soţii lor.

Iată mai jos lista cu aceste puncte cheie:

1. "Sunt cel mai mare fan al tău." Fiecare vrea ca cineva să sărbătorască victoriile lor şi să-i încurajeze în luptele lor. Asigură-te că soţia ta ştie că vei fi întotdeauna acolo pentru ea ca să o încurajezi.

2. "Sunt mulţumitor pentru lucrurile mici pe care le faci tu." Dacă soţia ta îţi face cafea în fiecare dimineaţă, apreciază acest mic act de bunătate cu mulţumirea ta. Nu scăpa din vedere să notezi chestiunile mici prin care ea îşi arată dragostea ei faţă de tine în fiecare zi.

3. "Hai să mergem împreună la o plimbărică." Arată soţiei tale că este importantă prin a pune priorităţi pe zile, în aşa fel încât să pui deoparte timp să fii cu ea.

4. "Mi-e dor de tine când nu suntem împreună." Aminteşte-i soţiei tale că ea este în mod constant în mintea ta, fie că eşti la muncă, în maşină sau în altă parte. Nu lua cu uşurătate prezenţa ei.

5. "Sunt aici pentru tine." Nu vei înţelege totdeauna toate lucrurile prin care trece soţia ta. Însă poţi asculta şi să fii alături de ea prin a o lăsa să plângă pe umărul tău atunci când viaţa devine dură.

6. "Întotdeauna mă vei avea de partea ta." Indiferent de ceea ce aruncă viaţa spre tine - provocările de părinte, decizii financiare dificile, sau tragedii familiale - fă-o pe soţia ta să ştie că păşeşti alături de ea, şi că o vei purta pe braţe, dacă va trebui să faci şi acest lucru.

7. "Vreau să fiu bărbatul pe care-l meriţi." Realizează faptul că vor exista vremuri când vei eşua faţă de soţia ta. Atunci când se va întâmpla aceasta, cere-ţi iertare, învaţă din acele greşeli, şi fă-o să ştie că tu vrei să fii un soţ mai bun.

8. "Tu îi iubeşti pe ceilalţi atât de bine." Asigură-te că soţia ta ştie că tu vezi felul cum reacţionează ea cu prietenii şi familia ei. Apoi, fii o voce de încurajare pentru ea în aceste relaţii.

9. "Te iubesc tot mai mult în fiecare zi." Nu o lăsa niciodată pe soţia ta să uite că este minunată, frumoasă, şi că-ţi taie răsuflarea. Arată-i că vei continua romantismul cu ea pentru tot restul vieţii tale.

10. "Cum te pot sluji astăzi?" Soţia ta trebuie să ştie că vrei să o susţii şi să o slujeşti în tot ceea ce face ea. Prin a pune această întrebare îi vei transmite cât de mult îţi pasă de ea.

Care sunt alte lucruri pe care soţiile doresc să le audă de la soţii lor? Vă rog să le împărtăşiţi mai jos.

Note: Fotografia din această postare este preluată de pe site-ul aderyn.com, toate drepturile rezervate.

Articolul prezent este o adaptare dintr-un material publicat pe blogul lui Mark Merrill (foto dreapta). Mark este fondatorul organizaţiei non-profit Family First şi poate fi citit / urmărit la adresa www.markmerrill.com sau pe Twitter la @MarkMerrill. Tradus şi folosit cu permisiunea în scris din partea autorului. Dacă folosiţi acest material în alt site/blog, vă rog să menţionaţi sursa şi să păstraţi toate link-urile din această postare. Mulţumesc.



2 comentarii:

  1. Din păcate ,puţini sunt cei care spun măcar o dată unul din subpunctele enumerate mai sus...

    RăspundețiȘtergere
  2. Trist... dar adevarat.


    Cineva mi-a scris recent un mesaj ca primul articol despre 10 lucruri pe care doreste sa le auda o sotie de la sotul ei ar fi niste "prostii", ca el nu crede in asa ceva. Ma tot gandesc ce fel de familie are el, ce fel de sclava si "iepuroaica" poate sa fie nevasta-sa, ca ma gandesc ca are o groaza de prunci cu ea, si nu stie respectivul ce inseamna sa fi responsabil pentru actiunile tale si pentru familia ta, fie ca e formata din 2 persoane, sau 2 persoane si copii. Si in primul rand sa respecti pe sotia ta ca persoana care iti este daruita ca dar din partea lui Dumnezeu, deci DE PRETUIT si de VALORIFICAT, nu de maltratat, etc.

    RăspundețiȘtergere

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.