3 feluri prin care să-ţi faci soţia să se simtă în siguranţă

Chestia asta e parte a trăirii noastre de zi cu zi. Nu suntem siguri că alarma de la ceas ne va deştepta la timp, nu suntem siguri dacă avem destul combustibil să ajungem la lucru, nu suntem siguri că copiii şi-au terminat de făcut temele, şi nu suntem siguri că am închis uşa de la intrare.

Şi nu suntem siguri că ne mai putem păstra slujba noastră încă o lună, nu suntem siguri că vom avea destui bani să plătim chiria, nu suntem siguri dacă ai noştri copii vor face alegerile corecte atunci când noi nu suntem în preajma lor. Şi lista poate continua la nesfârşit.

Când vine vorba despre siguranţa soţiei, în cadrul căsniciei noastre nu ar trebui să existe nici o nesiguranţă. Ea trebuie să fie capabilă să poată conta pe tine ca soţ al ei. Iată mai jos câteva feluri prin care o poţi ajuta pe soţia ta să se simtă în siguranţă.

1. Financiar. Ţine de tine să o faci pe soţia ta să se simtă în siguranţă prin munca din greu, prin a sta departe de datoriile excesive, prin a oferii stabilitate financiară, şi prin a planifica înţelept un buget - şi să te ţii de el.

2. Copiii. Sunt zile în care soţia ta va vrea să se ducă la un film cu prietenele ei, sau să facă vreun comision prin oraş. Oferă-i libertatea de a face aceste lucruri prin a ştii cum să te îngrijeşti de copii atunci când ea nu este acolo. Fii activ în a învăţa cum să-i hrăneşti, cum să-i băieşti, şi să-i pui la culcare ca să ai toate lucrurile în ordine atunci când soţia ta este plecată. Ea trebuie să aibă încredere în tine pentru a avea acel simţ de securitate, în timp ce ea este plecată.

3. Relaţional. De prea multe ori nesiguranţa relaţională este rădăcina incertitudinii soţiei tale. Asigură-te că soţia ta este pe deplin confidentă asupra faptului că tu nu vei urmării niciodată o aventură cu o altă femeie. Educă-ţi ochii să nu se uite la alte femei, online sau offline, aşa încât soţia ta să ştie că tu ai ochi doar pentru ea.

Soţia ta are nevoie de siguranţă în a ştii că tu eşti în echipa ei, că tu eşti un bărbat de integritate şi un bărbat pe care ea se poate baza, în care să aibă încredere. Ea trebuie să ştie că tu eşti dedicat ei pentru toată viaţa.

Care sunt câteva feluri prin care tu a-i face-o pe soţia ta să se simtă în siguranţă? Lasă un comentariu mai jos pentru a transmite şi altora din experienţele tale.

Notă: Articolul prezent este o adaptare dintr-un material scris de Mark Merrill pe blogul său, markerrill.com, apărut pe site-ul CharismaMag, de unde este şi fotografia din această postare. Mark Merrill (foto dreapta) este preşedintele organizaţiei Family First. Dacă folosiţi acest material în altă parte, vă rog să păstraţi toate link-urile din această postare și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.