Artiştii au intrat în vizorul homosexualilor

Alianţa de Apărare a Libertăţii (sau Alliance Defending Freedom) a făcut un recurs în dreptul artistului de patiserie din Lakewood, Colorado, SUA, care a refuzat să-şi folosească talentele sale creative pentru a promova şi susţine o ceremonie de căsătorie dintre două persoane de acelaşi sex. În luna decembrie (2013), Judecătoria Administrativă din Colorado a decis că artistul de patiserie Jack Phillips (foto stânga) trebuie să creeze torturi pentru ceremoniile de nuntă dintre homosexuali şi apoi trebuie să dovedească faptul că s-a conformat cu ordinul de vorbire constrâns.

"America a fost fondată pe libertatea fundamentală a tuturor cetăţenilor care trăiesc şi muncesc fără teama de a fi pedepsiţi de guvern", a declarat consilierul principal Nicolle Martin, unul din cei aproape 2.300 de acovaţi aliaţi cu Alianţa de Apărare a Libertăţii. "Jack pur şi simplu a exercitat libertatea mult preţuită de a nu vorbi prin a refuza să promoveze o perspectivă falsă a căsătoriei prin munca sa creativă. Este ruşinos faptul că guvernul îşi întoarce puştile spre Jack şi-l ameninţă cu o potenţială sentinţă în puşcărie dacă el nu spune şi face ceea ce revendică guvernul."

În iulie 2012, Charlie Craig şi David Mullins i-au cerut lui Phillips, proprietarul cofetăriei Masterpiece Cakeshop, să facă un tort de nuntă pentru a celebra ceremonia celor doi homosexuali. Într-un schimb care a durat circa 30 de secunde, Phillips i-a refuzat în mod politicos, explicând faptul că el le-ar face cu bucurie orice alt tip ce prăjitură/tort pe care-l doreau, însă el nu putea să le facă un tort care să promoveze căsătoria a două persoane de acelaşi sex datorită credinţei lui. Craig şi Mullins, de acum reprezentaţi de Uniunea Libertăţilor Civile Americane (sau American Civil Liberties Union), au părăsit imediat patiseria şi au depus ulterior o plângere la Divizia de Drepturi Civile din Colorado (un fel de Oficiu de Protecţie a Consumatorilor).

Rezumatul procesului Alianţei de Apărare a Liberătăţii care a fost întocmit în acest caz explică faptul că "guvernul şi reclamanţii caută să impună un nou sistem de crez(uri) asupra lui Jack, un sistem care este în contradicţie fundamentală cu conştiinţa şi libertatea sa. Reclamanţii şi guvernul doresc din partea acestui Tribunal să comande lui Jack Phillips să înceteze şi să se abţină din a-şi susţine părerile cu privire la căsătorie cu care ei nu sunt de acord, şi să-şi conformeze conştiinţa sa cu definiţia lor despre căsătorie."

În plus, acesta declară că "Guvernul încearcă în mod neconstituţional să-l forţeze pe Jack să violeze crezurile susţinute sincer de Jack, şi să-l constrângă să rostească un mesaj care este contrar cu crezurile sale actuale".

"Fiecare artist trebuie să fie liber să creeze o muncă/lucrare ce eprimă ceea ce crede el/ea şi să nu fie forţat să exprime păreri contrare", adaugă consilierul senior Kristen Waggoner. "A-i forţa pe americani să promoveze idei împotriva voinţei lor subminează libertatea noastră de exprimare protejată constituţional, precum şi dreptul nostru de a trăi liberi. Dacă guvernul poate să ne ia libertăţile Primului Amendament, nu mai este nimic altceva care să ne poată lua".

NOTĂ: Materialul prezent este o traducere a unei postări apărute iniţial pe 8 ianuarie 2014 în site-ul Charisma News, de unde a fost preluată şi imaginea. Dacă citaţi în altă parte această postare, rog să păstraţi toate link-urile de mai sus.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.