'Da, mâncăm iarbă şi suntem mândrii de asta!', spun enoriaşii care au fost convişi de predicatorul 'făcător de minuni'

Unii oameni chiar cred în prostie. În ciuda afrontului crescut cu privire la pastorul "făcător de minuni" din Africa de Sud, care şi-a convins membrii bisericii... să mănânce iarbă, cei care au urmat porunca sa spun că iarba le-a dat tărie şi vindecare.

"Da, mâncăm iarbă şi suntem mândrii de asta pentru că demonstrează faptul că, cu puterea lui Dumnezeu, putem face orice", a declarat Rosemary Phetha într-un raport Times Live, o studentă de 21 de ani şi membră a bisericii pastorului Lesego Daniel, "Rabboni Centre Ministries" din Africa de Sud. Phetha a spus că ea se confrunta de mai bine de un an cu o durere în gât, care s-a vindecat după ce Daniel "a transformat-o într-o oaie şi a instruit-o să mănânce iarbă".

Un alt membru, Doreen Kgatie, în vârstă de 27 de ani, care a suferit un atac de cord cu circa doi ani în urmă, şi care a lăsat-o într-o incapacitate de a umbla, a spus că iarba a făcut-o să meargă din nou. "Nu puteam să mai merg, dar de îndată ce am început să mănânc iarbă, aşa cum a poruncit pastorul, am început să capăt putere şi după aproximativ o oră am putut să merg din nou", a spus Kgatie.

Pastorul Daniel, poreclit drept "omul miracol", a atras oameni din toată zona Africii de Sud către biserica sa de 1.000 de membrii prin declanşarea de "farmece" cum ar fi să poruncească oamenilor să doarmă şi să se trezească la porunca lui. (Pastorul Lesego Daniel, cu microfonul în mână, din poza alăturată, calcă peste membrii la care le-a poruncit să doarmă în biserica sa.)

"Dormiţi!" a urlat el la şase oameni din biserica sa, în timp ce aceştia au căzut într-un somn adânc. Apoi a spus altor membrii din biserică să-i pălmuiască şi să calce peste trupurilor membrilor adormiţi ca să dovedească profunzimea somnului lor.

Apoi el le spune simplu, "treziţi-vă!" şi ochii lor se deschid din nou.

"Îi puteţi lăsa aşa pentru şase luni. Ce-mi place chestia asta, nu vreau să mă plictisesc," se lăuda el. "Puteţi chiar să faceţi şi pe cei de la poliţie să adoarmă atunci când vin să vă aresteze," a adăugat el.

În timp ce Daniel a atras fani noi la pagina sa de Facebook, mulţi alţii criticau slujirea lui de acolo spunând că aceasta nu este nimic altceva decât o bătaie de joc la adresa lui Dumnezeu.

"Lumea se apropie de sfârşit, atunci când bisericile de acest gen îi duc în rătăcire pe oameni prin a mânca iarbă în numele lui Isus! Cât de proşti pot să fie unii oameni?? Sau poate că toate acestea sunt o împlinire a profeţiei despre profeţiile şi predicatorii care duc în eroare pe oameni şi îi fac să fie în acelaşi timp deliranţi!!! Să vezi oameni că mănâncă iarbă e un crez atât de stupid!" a scris Tholumusa Madela. (Fotografia de mai jos arată reacţia membrilor acestor biserici după ce au mâncat iarbă...)

"Pe bune? Asta e nebunie... a părut în ştirile de azi din Belgia... Wow, oamenii ăştia sunt chiar nebuni? Cum poţi să calci peste oameni şi să-i laşi să mănânce iarbă?" a întrebat Ani Ta.

Alţii, totuşi, au fost puţin mai măsuraţi cu privire la întrebările lor.

"Nu te poţi lupta cu un om la care nu ştii ce i-a spus Dumnezeu, dar explicaţi vă rog mâncatul de iarbă. Eu nu critic pe omul lui Dumnezeu, vreau doar să aflu cine a determinat mişcarea cu mâncatul ierbii?? Să nu criticăm, să înţelegem mai întâi motivul", a scris Mandla Champ Lepitla.

NOTĂ: Această postare este o traducere / adaptare a unui articol scris de Leonardo Blair, reporter la The Christian Post pe 10 ianuarie 2014. Fotografiile din această postare au fost preluate din articolul sursă, dacă citaţi acest material în altă parte, vă rog să păstraţi şi această notă de final precum şi toate link-urile din această postare. Mulţumesc.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.