World Vision îşi pierde viziunea...

În cei 64 de ani de existenţă a sa, organizaţia World Vision a fost exact ceea ce arată şi sigla lor din fotografia alăturată: o perspectivă a Împărăţiei lui Dumnezeu asupra unui glob în nevoi. Luni (24 martie 2014) organizaţia s-a depărtat de una dintre cele mai mari moşteniri din slujirea creştină, schimbând o viziune de a câştiga lumea cu o viziune a lumii despre căsnicie.

Într-un anunţ care continuă să şocheze şi să îngrozască pe susţinătorii organizaţiei, Preşedintele Richard Stearns (foto alăturat, sursă imagine) a închis capitolul a şase decade de mărturie incredibilă, producând o tăietură adâncă şi ireparabilă în inima misiunii creştine.

Organizaţia de miliarde de dolari, care a slujit la mai mult de 100 de milioane de oameni, în cuvintele sale, a declarat că "nu va mai cere celor 1.100 de angajaţi ai săi să îşi restrângă activitatea sexuală faţă de căsnicia dintre un bărbat şi o femeie". Stearns, care a făcut această decizie public luni, predinde că această depărtare teologică radicală nu a fost rezultatul unui proces sau a unor presiuni din afară. Mai degrabă, argumentează el, aceasta este "o schimbare foarte îngustă de politică" - o descriere pe care creştinii ordotocşi ar pune-o sub semnul provocării.

Pentru a înmuia această lovitură, World Vision a explicat că ea încă va cere de la membrii săi abstinenţa dinaintea căsătoriei şi fidelitatea din cadrul acesteie. "Aceasta nu este o aprobare a căsniciei dintre persoanele de acelaşi sex", a spus Stearns în apărarea noii politici. "Noi am decis că nu vom intra în această dezbatere. Aceasta nu este nici o respingere a mariajului tradiţional, pe care-l afirmăm şi-l susţinem. Nu ne ascundem acum de vreun fel de presiune. Nu suntem pe vreo pantă alunecoasă. ... Aceasta nu înseamnă că ne compromitem."

Stearns este înşelat. Aceasta nu este o neutralitate - este o rebeliune deschisă. Dacă avem de gând să-l urmăm pe Hristos, trebuie să-L urmăm în fiecare aspect, inclusiv proiectul biblic pentru familie. Şi deşi există câteva zone din Scriptură care sunt deschise faţă de diferite interpretări, aceasta nu este una dintre ele.

"Copiii", scrie Trevin Wax din cadrul Gospel Coalition, "sunt cei care suferă de pe urma organizaţiilor precum World Vision, sub masca neutralităţii, care adoptă politici ce pun în raclă o falsă definiţie a căsniciei în însăşi declaraţia care spune că nu se va lua nici o poziţie. Copiii sunt cei care suferă atunci când Preşedintele Obama (pe drept) plânge creşterea agresivă a copiilor fără tată din comunitatea africano-americană, în timp ce, în mod simultan, ţine campanii pentru legii despre căsătorie care vor face pe taţi să fie în totalitate inutili. Copiii sunt cei care suferă şi mor atunci când 'libertatea sexuală' înseamnă dreptul unei mame de a lua viaţa pruncului ei nenăscut. Sexul este dumnezeul nostru. Copiii sunt jertfa noastră."

În comunitatea credinţei, liderii încă se mai luptă să găsească cuvinte pentru divorţul foarte public al World Vision de adevărul biblic. Franklin Graham, care a fost alături de mine într-un show la radio pe 25 martie 2014, a fost complet luat prin surprindere. (interviul cu Franklin Graham în limba engleză îl puteţi asculta mai jos)



"World Vision susţine faptul că decizia lor este bazată pe unificarea bisericii - pe care eu o găsesc a fi ofensivă, de parcă susţinerea păcatului şi a comportamentului păcătos poate unii biserica", a spus el.

Mă bucur pentru pastorii care au rămas adevăraţi faţă de Scriptură, dar să fim oneşti: Pastorii şi amvoanele sunt cei care au pavat calea pentru această erezie cu tăcerea lor. Şi, în cele din urmă, tăcerea lor nu duce la ceva drept şi îngust, ci la poarta cea largă şi mare a distrugerii. Prin a alege această cale, World Vision a fuzionat cu cultura la care susţinătorilor ei le-a fost dat să slujească.

Familia noastră a susţinut lucrarea World Vision, dar nu putem şi nu vom suţine o organizaţie care înalţă aprobarea lumii mai presus de autoritatea Cuvântului lui Dumnezeu. În final, atunci când creştinii tânjesc după lauda omului mai presus decât slava lui Dumnezeu, nici ei nu mai câştigă nimic. Biserica ar trebui să continue să susţină ajutorarea creştină şi acţiunile umanitare, însă doar prin acele organizaţii care rămân adevărate faţă de Cuvântul lui Dumnezeu.

Notă: Articolul prezent este o traducere / adaptare după un articol scris de Tony Perkins (foto alăturat) pe 26 martie 2014 în Charisma News. Tony Perkins este preşedintele organizaţiei Family Research Council. Pentru mai multe detalii accesaţi site-ul lor: www.frc.org.

Vă recomand să citiţi şi raportul scris de Debbie Smith pe 28 martie 2014 în site-ul Prophecy News Watch, care include detalii mai amănunţite legate de deciziile luate de World Vision.

Dacă citaţi acest material în altă parte, vă rog să păstraţi nota de final şi toate link-urile din acest articol. Mulţumesc.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.