Cum a făcut World Vision mutarea greşită... pe care acum o regretă

The World Vision headquarters are located in Federal Way, Wash.Când vina vorba de politica socială, există aşa de multe păreri diferite - atât în interiorul cât şi în exteriorul lumii religioase. Când iei o postură în privinţa unui subiect - mai ales unul diviziv - să te aştepţi atunci la oameni să te trăncănească în această privinţă. Problema se amestecă atunci când eşti o organizaţie mai mare ce reprezintă o mulţime diferită de oameni. Şi se complică în mod exponenţial atunci când eşti o organizaţie de caritate şi depinzi de bunăvoinţa donaţiilor.

World Vision, o organizaţie creştină de caritate masivă şi populară pe plan internaţional, conduce operaţii de dezvoltare economică şi de ajutorare în situaţii de urgenţă pe tot globul. Ei au un buget anual de circa 1 miliard de dolari americani.

Fondată şi încă aliniată îndeaproape cu şi de creştinii evanghelici, grupul a surprins - şi în multe cazuri a şi înfuriat - pe suporterii săi prin a anunţa că vor începe să angajeze (în mod deschis, nu pe ascuns) indivizi care se află în căsnicii între persoane de acelaşi sex, trebuie doar ca să se declare că s-au mărturisit a fi creştini.

Acest anunţ i-a prins pe mulţi suporteri cu "garda complet jos", din moment ce uniunile dintre persoanele de acelaşi sex nu sunt chiar populare în cadrul lumii evanghelice. Şi poţi paria că World Vision a auzit despre aceasta atunci când şi-au anunţat decizia lor. După un baraj de două zile de răspunsuri înfuriate, conform cu Associated Press raportat de The Guardian, organizaţia de caritate şi-a inversat domeniul.

Un citat din declaraţia emisă de World Vision includea următoarele: "Am ascultat de ce ne-aţi spus şi vrem să vă mulţumim şi să vă cerem umili iertare."

Doar că nu poţi întoarce o aeronavă invers atât de rapid - sau să eviţi pulsaţiile consecinţelor create de evenimentele de faţă.

Acum toată lumea este tulburată. Suporterii care se opun căsătoriilor dintre persoane de acelaşi sex poate că sărbătoresc victoria, însă ei cu siguranţă că nu vor mai privi World Vision în acelaşi mod. Dacă vor continua să doneze, o vor face cu mai puţin entuziasm şi cu îndoieli legate de ceea ce crede "de fapt" conducerea.

Oamenii care cred că World Vision s-a aliniat, într-un final, cu ceea ce cred ei legat de felul cum să trateze oamenii, au fost prinşi în off-side, au promis ceva care a fost retractat imediat. World Vision poate că nu a fost pe radarul lor. Acum ei fac legătura acestei organizaţii de caritate cu sentimente negative - şi World Vision va trebui să deschidă o secţiune de relaţii publice de criză pentru oamenii din ambele părţi ale dezbaterii curente.

Prin a face anunţul fără să considere şi să planifice asupra felului cum să trateze această lovitură pe la spate, World Vision şi-a înstrăinat constituentele sale centrale şi pe oamenii agravaţi, care de altfel nu le-ar fi păsat într-un fel sau altul. Dacă ai de gând să faci ceva care va supăra/enerva pe o mulţime de suporteri, ai face bine să fi serios în această privinţă.

Notă: Articolul de mai sus este o traducere/adaptare a unui material apărut pe 3 aprilie 2014 în Charisma News, scris de Ronn Torossian (foto alăturat), care este unul dintre cei mai prolifici şi respectaţi experţi în domeniul relaţiilor publice. El este autorul best-seller al cărţiilor For Immediate Release: Shape Minds, Build Brands (Puntru publicare imediată: Minţile ascuţite crează brand-uri) şi Deliver Results With Game-Changing Public Relations (Oferă rezultate cu Relaţii Publice ce schimbă scorul) şi este autor de editoriale la Huffington Post, Newsmax, Wired magazine şi altele.

Fotografia din partea de sus a acestei postări reprezintă sediul central al World Vision localizat pe Federal Way, Washington (preluată din site-ul sursă, Charisma News). Dacă citaţi acest material în altă parte, vă rog să păstraţi toate link-urile şi nota de la final.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.