Seria "Un Om numit Isus" - Partea 3 - A urât păcatul, dar a arătat dragoste faţă de păcătoşii răniţi

Serie de mesaje alcătuite şi adaptate de Nick Laurenţiu Nica

Partea 3 - A urât păcatul, dar a arătat dragoste faţă de păcătoşii răniţi

Ioan 8:1-11

„Isus S-a dus la Muntele Măslinilor. Dar dis-de-dimineață a venit din nou în Templu; și tot norodul a venit la El. El a șezut jos și-i învăța. Atunci cărturarii și fariseii I-au adus o femeie prinsă în preacurvie. Au pus-o în mijlocul noroduluiși au zis lui Isus: „Învățătorule, femeia aceasta a fost prinsă chiar când săvârșea preacurvia.Moise, în Lege, ne-a poruncit să ucidem cu pietre pe astfel de femei: Tu, dar, ce zici?” Spuneau lucrul acesta ca să-L ispitească și să-L poată învinui. Dar Isus S-a plecat în jos și scria cu degetul pe pământ. Fiindcă ei nu încetau să-L întrebe, El S-a ridicat în sus și le-a zis: „Cine dintre voi este fără păcat să arunce cel dintâi cu piatra în ea.” Apoi S-a plecat iarăși și scria cu degetul pe pământ. Când au auzit ei cuvintele acestea, s-au simțit mustrați de cugetul lor și au ieșit afară, unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni, până la cei din urmă. Și Isus a rămas singur cu femeia, care stătea în mijloc. Atunci S-a ridicat în sus; și, când n-a mai văzut pe nimeni decât pe femeie, Isus i-a zis: „Femeie, unde sunt pârâșii tăi? Nimeni nu te-a osândit?” „Nimeni, Doamne”, I-a răspuns ea. Și Isus i-a zis: „Nici Eu nu te osândesc. Du-te, și să nu mai păcătuiești.”

1. Isus a chemat pe oameni la Sine (Matei 11:28; 16:24; Ioan 14.6)

-  Veniţi la Mine: să vă dau odihnă (nu cheamă pe oameni la El pentru bani sau pentru a-şi construi palate, cum auzim de mulţi lideri religioşi astăzi)

-  Dacă vrea cineva să mă urmeze (nu a folosit manipularea ca tehnică de atragere a mulţimilor, cine a vrut să vină după El era binevenit, cine nu, la fel).

-  Eu sunt calea, adevărul şi viaţa, nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine (a arătat şi modalitatea de a ajunge spre Tatăl nostru, Creatorul tuturor lucrurilor – prin Isus Hristos, singura cale prin care oamenii pot fi mântuiţi)

2. Oamenii au venit la Isus

-  Magii: să se închine (Matei 2:1-12)

-  Fariseii… Să-L ispitească (Ioan 8:3-6)

-  Bolnavii, să capete vindecare (Marcu 1:40-42…)

3. Oamenii au plecat de la Isus

-  Unii dezamăgiţi (exemplul cu tânărul bogat, Matei 19:16-22)

-  Alţii vindecaţi (exemplu Marcu 1:40-45, etc.)

-  Alţii transformaţi (exemplu Ioan 8:1-11)

Concluzii:

a. Isus a venit ca să moară pentru păcat

b. El a trăit o viaţă fără păcat pentru ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El

c. El era dragostea întrupată

DE CE?

Dragostea acoperă o mulţime de păcate (1 Petru 4:8).

Aşa că, „Du-te, şi să nu mai păcătuieşti!”


"Un Om numit Isus"
Notă: Materialul de mai sus şi seriile următoare sunt preluate din cartea electronică cu acelaşi nume, "Un Om numit Isus" scrisă de Nick Laurenţiu Nica. Cartea în format electronic (PDF) este disponibilă aici.

Înapoi la curprins | Partea 4 - Şi-a făcut timp să se roage




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.