Seria "Un Om numit Isus"

Serie de mesaje alcătuite şi adaptate de Nick Laurenţiu Nica

Prefaţă

Orice persoană de pe această planetă are un nume. Orice persoană de pe această planetă are un început. Orice persoană de pe această planetă este unică. Nu există copii identice, după cum nu există zece bancnote de 1 dolar care să fie toate la fel, şi să fie autentice totodată.

Pentru cei care nu cunosc termenul de autentic, şi cum se poate verifica veridicitatea unei bancnote, calea cea mai simplă este de a studia originalul. Există mai multe modalităţi de falsificare a unei bancnote, însă doar un singur tipar care este autentic: cel produs de bancă.

Viaţa de creştin pentru mulţi oameni de pe această planetă este precum o bancnotă. Ei cred că imită pe cineva, ceva, cumva, şi uită de fapt tiparul unic, singur, de netăgăduit: persoana şi lucrarea lui Isus Hristos.

Seria (pentru cei care citesc pe acest blog) / Cartea (pentru cei care citesc din versiunea cărţii electronice, detalii la final) de faţă îşi propune să identifice, pentru cei care umblă cu „falsuri ieftine”, ceea ce reprezintă de fapt caracterul şi natura persoanei lui Isus Hristos, aşa cum găsim desprins de pe paginile Noului Testament.

De ce tocmai Isus Hristos?

Pentru că El este modelul Creştinismului autentic. Orice persoană care se aseamănă cu Hristos este un creştin autentic. Cine nu se aseamănă cu Hristos este orice altceva, dar nu creştin.
Lucrarea de faţă este o serie de mesaje alcătuite şi adaptate de mine personal şi pot fi distribuite, folosite, copiate, printate, predicate, citate, fără a cere acordul în scris de la autor. Singura rugăminte este ca atunci când citaţi pe un site sau în altă scriere, lucrare, etc., să oferiţi numele complet al acestei lucrări, numele autorului şi data publicării sale (iar dacă citaţi din acest blog, să oferiţi sursa la această postare la finalul articolului, oriunde îl copiaţi). Deoarece această carte nu conţine nici un cod ISBN pentru a putea fi identificată în anumit fel, atunci când se citează această lucrare a se menţiona astfel: „Reproducere din cartea electronică ‚Un Om numit Isus’ scrisă şi publicată de Nick Laurenţiu Nica în august 2013”. Respectaţi munca autorului atunci când faceţi acest lucru. Mulţumesc.

Toate citatele biblice din această carte electronică sunt din versiunea Dumitru Cornilescu Revizuită şi conţine diacriticele actuale ale limbii române. Cuvintele lui Isus apar cu litere roşii să fie mai uşor de urmărit.

Dacă nu aveţi deja o Biblie în format electronic, vă recomand din toată inima aplicaţia YouVersion.com, disponibilă pentru iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone, Windows 8, HP Palm, Java, Symbian, Kindle Fire, şi este disponibil şi online, unde puteţi găsi foarte multe versiuni ale Bibliei în diferite limbi.

"Un Om numit Isus"Notă: Materialul de mai sus şi seriile următoare sunt preluate din cartea electronică cu acelaşi nume, "Un Om numit Isus" scrisă de Nick Laurenţiu Nica. Cartea în format electronic (PDF) este disponibilă aici.

Cuprins

Introducere 
Partea 1 – A arătat milă 
Partea 2 – A îndrăznit să vorbească adevărul despre păcat şi ipocrizie 
Partea 3 – A urât păcatul, dar a arătat dragoste faţă de păcătoşii răniţi 
Partea 4 – Şi-a făcut timp să se roage 
Partea 5 – A refuzat să cedeze în faţa ispitei – se alimenta cu putere din Cuvântul lui Dumnezeu 
Partea 6 – A vorbit despre cinstea lui Dumnezeu 
Partea 7 – A mers conform dedicărilor Sale 
Partea 8 – A slujit altora cu umilinţă 
Partea 9 – A avut priorităţile Sale corecte 
Partea 10 – A fost iertător
Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.