Alin Blaine vs. Dean Saxton

Dean Saxton si Alin BlaineAm urmărit recent, cu stupoare - ce-i drept - pe un predicator care mi se părea mie că îl copie pe Alin Blaine (cu numele lui real "Alin Loloş"), sau că Alin să se fi inspirat de la el (respectivul se numeşte Dean Saxton, nu ştiu daca este numele lui real, sau numele lui de "scenă")?

Dean Saxton, care are un stil aparte de predicare publică în faţa mulţimilor, foloseşte tricouri inscripţionate, pancarte scrise de el, o Biblie şi o staţie portabilă de amplificare. Mesajul său este un mesaj radical pentru femeile uşuratice, cărora le spune că pantalonii lor mulaţi sunt un semn că ele merită să fie violate.

Dean Saxton este de fapt un predicator de campus universitar, care a intrat în atenţia multora încă din august anul trecut pentru că predica la Universitatea din Arizona cu un semn mare pe care scria "MERIŢI VIOL" (în fotografia din partea de sus a acestei postări el poartă un tricou pe care este inscripţionat un deget indicator şi textul "You Whore", adică "Tu Curvă").

Saxton crede că femeile îmbrăcate fără sfială invită de fapt pe alÅ£ii să le violeze ÅŸi sunt parÅ£ial responsabile pentru violul lor.

Site-ul Vice.com a făcut un profil al lui Saxton, în timp ce acesta se pregătea să protesteze la spectacolul despre Brava Miss World, un documentar despre domniÅŸoara Israel Linor Abargil, care a fost înjunghiată ÅŸi violată cu ÅŸase săptămâni înainte de câştigarea coroanei de la concursul Miss World din 1998.

Mai jos este un material produs de Vice.com (în limba engleză, posibil să nu mai fie disponibil prea mult timp pe internet) şi conţine interviul celor de la Vice cu Saxton. AVERTISMENT! Videoclipul de mai jos conţine limbaj obscen!


În opinia mea, Dean Saxton este un predicator radical, care predică un mesaj legat strict de felul cum sunt oamenii, de felul cum au îmbrăţişat ei stilul de viaţă actual şi aduce asupra lor condamnare şi chemarea la pocăinţă din partea lui Dumnezeu.

Mulţi dintre cei care-l caracterizează în videoclipul de mai sus spun că el este un "ţăcănit", deşi conducerea Universităţii din Arizona, unde activează şi el ca student, crede că ceea ce face el este ceva autentic şi că nimeni nu ar putea face ceea ce face Dean daca nu ar crede 100% în mesajul pe care îl rosteşte fără să fie intimidat de cei din jur.

Revenind la "eroul" românilor, Alain Blaine, actualul Alin Loloş (în partea dreaptă a colajului din fotografia acestei postări) are aproximativ o abordare similară ca a lui Dean Saxton, predică în public printre oamenii grăbiţi cu o staţie portabilă de amplificare şi are un mesaj direct, străpunzător, şi cheamă pe oameni la pocăinţă.

Cu ceva timp în urmă am avut ocazia să mă întâlnesc personal cu el, deşi nu îl cunoşteam cine este şi cu ce se ocupa, pentru că nu urmăream şi nu am urmărit niciodată show-urile din viaţa lui de dinaintea pocăinţei. După ce am terminat conversaţia, el m-a întrebat dacă nu cumva îl "recunosc", şi i-am spus direct, fără sfială, că nu. Apoi mi-a scos de la el din haină o carte de vizită pe care mi-a "înfipt-o" în piept, parcă arunca o carte de joc (mai jos sunt 2 fotografii cu faţa şi verso-ul acestei cărţi de vizită, îmi cer scuze, fotografia nu este foarte calitativă...)

carte de vizita - fata carte de vizita - verso


Alin LaloÅŸ - imagine de pe maiexistaosansa.blogspot.com
Am reuşit - ce-i drept, după ce Alin plecase de la mine, în biroul unde ne întâlnisem - să caut pe internet numele lui şi să aflu că el fusese un iluzionist şi că s-ar fi pocăit.

Apoi a început să apară pe internet pretutindeni vestea că el se pocăise şi l-am văzut în câteva ipostaze predicând pe stradă, apoi nişte "poliţişti" vin să-i dea amendă pentru că... cineva a fost tulburat de mesajul său (video mai jos, nu ştiu cât timp va mai fi disponibil pe youtube).

Alin Loloş nu predică în campusuri universitare. El are însă mesajul Evangheliei şi îl predică însoţit de mărturia vieţii sale transformate. Vă invit să urmăriţi mai jos un scurt interviu cu el, prin care el îşi spune câteva detalii despre viaţa lui.


Şi mai jos un material cu el predicând în public, pentru a putea vedea stilul său similar cu cel al lui Saxton:



Comparând pe cei doi predicatori de stradă, pot trage doar câteva concluzii directe:

- există oameni care s-au întors la Dumnezeu şi le pasă de cei care merg cu paşi grăbiţi şi mari spre pierzare, spre iad şi spre moarte veşnică

- există oameni care nu se ruşinează de Evanghelia lui Isus Hristos şi o predică în mediul şi în mijlocul oamenilor păcătoşi

- există oameni care au pus mai presus onoarea lui Dumnezeu decât onoarea lor, şi orice ar zice cei din jurul lor, ei nu se lasă intimidaţi sau să se supere când sunt ofensaţi de cei cărora le predică

- există oameni care au luat în serios chemarea lui Dumnezeu şi aruncă o mână şi o chemare deschisă către cei pierduţi.

Şi pentru că concluziile de mai sus nu pot fi lansate doar, şi această postare să fie doar o analiză în paralel a doi predicatori stradali ai secolului 21 - indiferent de cultura şi ţara în care activează ei - este drept ca să lansez şi o serie de întrebări care să ne lase pe gânduri:

1. Dacă oamenii merg spre iad şi prin stilul lor de viaţă păcătos vedem lucrul acesta, de ce nu îi chemăm la pocăinţă?

2. Dacă noi suntem creştini autentici, cum se face că ne e ruşine să mergem la cei de pe stradă să le spunem să se împace cu Creatorul lor, să se împace cu Dumnezeu?

3. Dacă noi nu avem o chemare de a fi predicatori stradali, de ce nu intrăm în cămăruţa noastră şi să ne rugăm ca Dumnezeu să scoată astfel de oameni care să-i cheme pe cei pierduţi la mântuire?

4. Dacă tot stăm şi suntem pe internet, de ce nu avem o atitudine de respect şi să spunem o rugăciune pentru Dean Saxton şi Alin Loloş în loc să-i criticăm, clevetim sau să-i vorbim de rău?

5. Dacă avem suflare de viaţă şi credem în Dumnezeu, de ce nu mergem şi la ceilalţi din jurul nostru care nu au o Biblie, să le ducem Vestea Bună că există eliberare de păcat prin Isus Hristos?

Sper ca aceste rânduri să vă motiveze la o acţiune - oricare acţiune. Dacă rămânem între zidurile reci ale bisericilor nostre... cu siguranţă că curvele, beţivii şi imoralii din societatea noastră nu vor avea cum să afle că ei merită iadul DAR că există o cale de scăpare: prin ISUS HRISTOS!

Surse de informare: CharismaNews, HuffingtonPost, Youtube. Dacă citaţi acest material în altă parte, vă rog să păstraţi toate linkurile de mai sus şi să oferiţi sursa de unde aţi citat. Colajul din partea de sus a acestei postări a fost făcut de mine cu fotografii de pe google images.




3 comentarii:

  1. Buna @Faith Him si multumesc de comentariu!


    Nu am exagerat cu nimic mai sus pentru ca nu vad motiv sa o fac. Cei care stiu ce scriu si cum scriu eu si-au dat sigur seama ca acest articol este doar o prezentare de personaje, concluziile le trag cei care citesc. ;)


    Nu am spus ca Alin e eroul nimanui, cel putin din intalnirea personala care am avut-o eu cu el... mi s-a parut ca era putin cam increzut si ca trebuie sa se smereasca si sa lase pe Duhul Sfant sa il cizeleze in caracter, atitudine, vorbire, predicare, rugaciune si viata sa in general. Dupa ce va interveni Duhul Sfant cu focul Sau in el - cat si in amaratul de Dean Saxton - cu siguranta ca predicarea va fi transformatoare, nu "show" cum cred unii. Daca intelegi si ai experimentat vreodata acest foc, stii sigur despre ceea ce vorbesc.


    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de lamuriri draga frate.
    Sa speram ca de cand ai avut intalnirea cu Alin, s-au produs schimbari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca s-ar fi produs schimbari tu nu ai mai fi scris nici un comentariu la aceasta postare, si nu ai fi folosit un pseudonim in loc de numele real.

    Numai Dumnezeu poate schima viata si caracterul unei persoane. Punct.

    RăspundețiȘtergere

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.