Dacă numele tău este Noe, ai pune lumea pe jar (Video la final)

În zilele de astăzi, în special după lansarea filmului renumit Noah (coperta în foto alăturat, sursa), se pare că numele şi persoana lui "Noe" din Sfânta Scriptură produce mai multe valuri de popularitate decât orice altă persoană din Biblie, sau de pe planeta Pământ. Mulţi şi-au pus nume copiilor, inspiraţi fiind de diferite persoane din Biblie, dar nu am auzit până în prezent să fie fost cineva care să fi dat numele copilului său "Noe". Poate că există, dar nu în România.

În primul rând, mă gândesc că există (încă sper şi cred lucrul acesta) oameni care atunci când îşi dau nume la copiii lor, o fac pentru un motiv. Numele respectiv înseamnă ceva pentru ei, pentru viitorul copiilor lor, sau pentru ei ca părinţi.

Dacă nu ar însemna nimic numele respectiv, înseamnă că au dat numele... "la plezneală". Citeam zilele trecute de maternităţi care au respins anumite nume de la părinţii copiilor născuţi... pe motiv că numele respective erau nişte nume... de bătaie de joc. Cum ai putea să dai copilului tău nume de maşină, de brand de cine ştie ce produse şi aşa mai departe?

În al doilea rând, cred că dacă vreun părinte şi-ar da numele copilului său "Noe", cred că mulţi s-ar pune să afle mai multe despre acest nume. Cel puţin după apariţia filmului Noah, care a fost regizat de un ateu (ce tare, nu?) lumea a început să pună mâna pe Biblie şi să citească povestirea despre Noe. Măcar atât a putut să facă filmul, chiar dacă nu este făcut după cele câteva capitole din Geneza.

Îmi amintesc că personajul principal din acest film a trimis un mesaj pe twitter la Papă, şi l-a invitat să urmărească acest film. Probabil a vrut să-i spună, "dacă tu te numeşti Papă, ar trebui să chemi pe oamenii nelegiuiţi la pocăinţă, la salvare, la eliberarea de tot ceea ce a adus modernismul acestei lumi, şi să-i îmbarci pe oameni în realitate, în credinţa autentică şi salvatoare". Papa nu a dat curs acestei invitaţii, după cum nu a dat curs urmăririi altor filme care vorbesc şi relatează de cruzimea şi moralitatea şi etica multor prelaţi catolici, de fapt numele de catolic a ajuns să fie astăzi sinonim cu pedofil, adulter, molestator şi altele de acest gen.

În al treilea rând cred că numele lui Noe pentru noi astăzi este un nume de răsunet pentru că mulţi se cred atei şi că "povestea lui Noe" este o invenţie a creştinilor ca să aibă cu ce să-i sperie. Au avut loc în ultimele deceneii sute peste sute de dezbateri pe această temă. Ateii se plâng că nu ar fi putut încăpea pe arca lui Noe atâtea specii de animale, creştinii le tot dau în cap la atei că a fost posibil. Într-un final... fiecare crede ce vrea.

În al patrulea rând cred că numele şi persoana lui Noe este pentru noi astăzi un tipar, model pentru omul care îi cheamă pe cei pierduţi la mântuire. Cred că toţi ar trebui să avem chemarea lui Noe, să-i scoatem pe oameni din mocirla păcatului, a idolatriei, a religiei false şi a nenorocirii în care s-au afundat, şi să-i aducem pe oameni la adevăr. Nu văd rostul construirii unei noi corăbii astăzi, deşi mulţi aşa zişi creştini îi cheamă pe alţi creştini şi necreştini cu ei în arcă. Probabil vor să înfiinţeze o nouă religie... religia lui Noe. Sper totuşi ca ei să nu aibă finalul vieţii lui Noe, ci să cheme pe oameni la adevăr, sfinţenie, separare şi adevăr.

Ce alte puncte ai mai adăuga tu la cele de mai sus? Lasă un comenariu mai jos.

Vă invit să urmăriţi prezentarea video de mai jos legat de viaţa şi mesajul final al lui Noe pentru lumea de atunci, comparat cu lumea de acum:





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.