Este Joel Osteen un ucenic al lui Hristos?

Este Joel Osteen un ucenic al lui Isus Hristos?

Luaţi în considerare următoarele aspecte: El nu a a avut niciodată pregătire la seminar, nu foloseşte niciodată Scriptura decât poate la finalul mesajelor sale şi el niciodată nu vorbeşte despre păcat sau pocăinţă, în schimb el vorbeşte despre familii, cum să faci să ai copii de succes, gândire pozitivă, rostirea unui miracol şi un mesaj de simte-te bine care înalţă persoana în sine şi niciodată pe Hristos. Mai jos aveţi un extras dintr-un show al lui Larry King unde a participat Joel Osteen cu câţiva ani în urmă:

Larry King: Ai fost ordinat / hirotonit?

Joel Osteen: Am fost ordinat / hirotonit de biserica de aici, Lakewood, sub slujirea tatălui meu.

Larry King: Deci nu ai mers la seminar?

Joel Osteen: Nu, domnule, nu am mers.

Larry King: Păi şi te pot face predicator?

Joel Osteen: Dap.

Wow! Joel Osteen nu a frecventat vreodată o şcoală biblică, sau vreun curs, sau să aibă vreo învăţătură din Biblie şi el nu a predat niciodată la vreo clasă de şcoală duminicală. Nu e de mirare că el e lipsit de orice indiciu cu privire la teologia biblică.

Larry King: Dacă e să crezi tu trebuie să crezi în Hristos? Ceilalţi sunt greşiti, nu-i aşa?

Joel Osteen: Ei bine, nu cred că ceea ce cred eu e ceea ce consideră alţii a fi greşit. Eu cred că asta învaţă BIblia şi din credinţa creştină aceasta este ceea ce cred eu. Dar eu cred că numai Dumnezeu va judeca inima unei persoane. Am petrecut mult timp cu tatăl meu în India. Nu ştiu toate lucrurile legate de religia lor. Însă ştiu că ei îl iubesc pe Dumnezeu. Doar că eu nu ştiu asta.

Chiar! Păi şi atunci cum rămâne cu Faptele Apostolilor 4:12, care spune că "În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi." (accentuarea îmi aparţine)

Întrebarea mea către Joel Osteen este, unde spune în Biblie că creştinii au un "drept la victorie totală" asupra durerii fizice, a problemelor financiare şi a altor probleme? Oare a trecut complet cu vederea de cartea lui Iov sau de încercările şi necazurile pe care le-au suferit creştinii primului secol sub conducerea romanilor? Nu cred că Joel Osteen a citit vreodată Biblia.

El are o lucrare la televizor, o biserică masivă, 43 milioane de dolari pe an din zeciuieli şi alte 36 milioane de dolari din donaţiile trimise pe poştă. Iată ce mai zice interviul cu el:

Larry King: Dacă eşti evreu sau musulan, nu îl accepţi deloc pe Hristos?

Joel Osteen: Ştii ceva, eu sunt foarte atent cu privire la a spune cine va merge şi cine nu va merge în rai. Nu ştiu...

Larry King: Deci dacă e să crezi trebuie să crezi în Hristos? Sunt ceilalţi greşiţi sau nu?

Joel Osteen: Bun, eu nu ştiu dacă ei sunt greşiti. Eu cred că aceasta învaţă Biblia şi din credinţa creştină aceasta e ceea ce cred eu. Dar cred că doar Dumnezeu va judeca inima unei persoane. Am petrecut mult timp cu tatăl meu în India. Nu ştiu toate lucrurile cu privire la religia lor, dar ştiu că ei îl iubesc pe Dumnezeu. Şi eu nu ştiu. Am văzut sinceritatea lor. Deci nu am cum să ştiu.

Dap, ai dreptate cu privire la aceasta domnule Osteel... nu ÅŸtii! Dacă l-am putea intervieva pe Isus El ar spune ÅŸi a spus următoarele în Ioan 14:6 "Eu sunt Calea, Adevărul ÅŸi ViaÅ£a. NImeni nu vine la Tatăl decât prin Mine".

Să-i dăm voie lui Pavel să termine aceasta cu ceea ce spune el în Galateni 1:6-10 pentru a oferii fiecăruia o mustrare aspră dacă predică altceva decât ceea ce este în Biblie: "Mă mir că treceţi aşa de repede de la Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos la o altă Evanghelie. Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sunt unii oameni care vă tulbură şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos. Dar, chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema! Cum am mai spus, o spun şi acum: dacă vă propovăduieşte cineva o Evanghelie deosebită de aceea pe care aţi primit-o, să fie anatema! Caut eu oare, în clipa aceasta, să capăt bunăvoinţa oamenilor sau bunăvoinţa lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aş mai căuta să plac oamenilor, n-aş fi robul lui Hristos." Pavel ne îndeamnă să "nu luaţi deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiţi-le." (Efeseni 5:1). Şi aceasta e ceea ce fac eu, prieteni!

NOTÄ‚: Articol preluat din blogul Christian Apologetics, scris de Jack Wellman. Tradus ÅŸi folosit cu permisiunea în scris din partea autorului. Jack Wellman (foto alăturat) este un autor creÅŸtin, freelancer ÅŸi pastor al bisericii Mulvane Brethren Church din Mulvane, Kansas. Jack a absolvit seminarul Southern California Seminary ÅŸi a scris cărÅ£i de natură teologică precum: “Teaching Children The Gospel/How to Raise Godly Children“ (ÃŽnvaţă pe copii Evanghelia / Cum să creÅŸti copii evlavioÅŸi), “Do Babies Go To Heaven?/Why Does God Allow Suffering?“ (BebeluÅŸii merg în Rai? / De ce permite Dumnezeu suferinÅ£a?), ÅŸi  “Blind Chance or Intelligent Design?, Empirical Methodologies & the Bible“ (Åžansă oarbă sau Plan Inteligent? Metodologii empirice ÅŸi Biblia). Jack este tată ÅŸi bunic ÅŸi este licenÅ£iat în istorie, educaÅ£ie ÅŸi ÅŸtiinţă. Pentru mai multe articole de Jack Wellman ÅŸi alÅ£i autori, vizitaÅ£i site-ul whatchristianswanttoknow.com

Imaginea din această postare este preluată de pe acelaşi blog, via ABCNews.com 2014. Dacă citaţi acest articol în altă parte, vă rog să păstraţi notele de la final. Mulţumesc.






Iata mai jos un interviu recent al lui Joel Osteen cu Larry King - pentru cei care inteleg limba engleza. Este de subliniat ceea ce spune Larry King, ca Billy Graham cheama pe oameni la pocainta, iar Joel Osteen NU. Urmariti raspunsul lui la "provocarea" lui Larry King. (la momentul postării acestui articol, videoclipul de mai jos era disponibil pe youtube, se pare ca cineva l-a sters ca il ofensa pe ... nu È™tiu cine. Am lasat asa ca să se vadă cum muÈ™amalizează unii lucrurile!)

Un comentariu:

  1. Joel Osteen are respect mai mare pentru Papa, care este catolic, decat fata de crucea lui Hristos, care ne indeamna pe toti la pocainta: http://youtu.be/49ItTjxe0ZQ

    RăspundețiȘtergere

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.