Transpiraţia cre(ş)tină prin ochii altor creştini spălaţi

Nu aruncati gunoi pe jos! - poza de pe www.connectedisolation.comE greu să nu aruncăm un gunoi pe jos... şi să-l ţinem în mână până găsim un coş/tomberon de gunoi, nu? Nu ştiu ce poate fi aşa de greu. Treaba e că cei care aruncă gunoiul pe jos sunt tot cei care "militează" contra celor care aruncă gunoiul oriunde altundeva - în afară de coşul de gunoi. Tot ei se plâng de cei care fac mizerie în faţa casei lor, a maşinii lor, a uşii lor... şi ei fac la fel la alţii. Asta este unul din semnele că acea persoană - sau acel grup de persoane - are o educaţie care este ştirbă. Ştirbă pentru că nu produce zâmbete plăcute nimănui. :-(

Ieri eram pe autobuz spre casă şi am văzut pe un membru al unei biserici evanghelice din oraşul nostru cum a aruncat, în 2 părţi, ambalajul de la o îngheţată amărâtă. Prima bucată a scăpat-o pe jos în autobuz, el stătea în faţă, în dreapta şoferului. Atunci când eu am urcat în autobuz nu am putut să nu simt mirosul neplăcut şi greu de respirat de la acest "creştin" asudat. Nu, nu asudase că ar fi lucrat, pentru că l-am urmărit de multă vreme, şi nu lucrează nimic. Probabil că este singur şi este pensionar, sau este boschetar. Părul îl avea dat pe spate, în blugi purta în buzunarul din spate un portmoneu negru, care oricine şi oricând l-ar fi putut sustrage. Dar era acolo de design, nu ca să-şi cumpere cele necesare.

Mirosul neplăcut de transpiraţie de la el era însă nescuzabil. În mod garantat că el nu a folosit niciodată în viaţa lui un odorizant, că dacă avea să se lege cineva de el că "pute a hoit", el avea să zică de săpunul lui de acasă, de apa de la chiuveta lui plină de calcar şi rugină, şi probabil multele fire de păr pe care nimeni nu le curăţă din jur... :-(

A doua bucată a pungii de la îngheţata lui a aruncat-o într-o altă staţie. Chiar l-am făcut să vadă că m-am uitat după bucata lui de gunoi aruncată pe strată, în acea staţie. Am crezut că se va simţi şi o va ridica, sau că se va duce la gunoi să ducă acea pungă. Nu a schiţat nici o mişcare în acest sens. Mie mi se făcea greaţă de 3 ori deja din pricina lui. Cu greu am reuşit să deschid geamul de la autobuz să las puţin aer să aerisească acea parte din autobuz care era pregnată de mirosul lui insuportabil.

La o altă staţie s-a urcat o domniţă care arăta sau afişa un piept mare, şi l-am văzut pe "creştinul" nostru cum se făcea că se uită prin autobuz, dar de fapt el se holba la sânii acelei femei. M-am uitat la el tot timpul până ce am coborât. Nu s-a putut abţine să se uite în altă parte. Cred că femeia aceea a fost complet violată de ochii şi mintea lui. Acum eram îngreţoşat de 5 ori. :-(

La penultima staţie m-am ridicat de pe scaun şi m-am apropiat de uşă, să mă pregătesc de coborâre. Deşi stăteam cu nasul în crăpătura uşii de autobuz, putoarea de transpiraţie venea spre mine şi cu greu am rezistat ultimele 5 minute din autobuz până să cobor la staţia mea. Îmi ţineam respiraţia în reprize, mai respiram în mână şi număram metrii până la staţie. Cu greu a ajuns autobuzul şi apoi am ţâşnit primul din autobuz, ca să iau o gură de aer "diferit".

Privind în urmă, la această experienţă, am tendinţa acum să cred că putoarea de transpiraţie de la acest cre(ş)tin emana din putoarea păcatului său interior. Lenea şi lipsa unei activităţi care să producă resurse financiare pentru căminul său... nu producea nimic altceva în jurul lui decât dezgust. Mă întreb ce trecea prin mintea acelei femei atunci când s-a simţit privită de acest cre(ş)tin. Mă întreb dacă ea era mai creştină decât el că era îngrijită şi pieptănată şi nu mirosea a gunoi ca el. Mă întreb dacă ea nu ar fi avut acasă oare altă rochie cu care să nu-şi fi afişat acestui dobitoc pieptul ei... Am folosit termenul de dobitoc pentru că numai dobitoacele nu acceptă educaţia, schimbarea şi ascultarea. O fi având el "cei şapte ani de acasă", dar la vreo 8 dintre ei (da, am scris corect, 8 ani!) cred că a rămas corigent. Păcat că în lumea de astăzi alţi creştini văd cât de curvari şi de necuraţi sunt alţi creştini, şi la biserică ei se văd a fi aşa de sfinţi şi se dau a fi aşa de sfinţi, iar în timpul săptămânii ei sunt boschetari, drogaţi, alcoolici, afemeiaţi, cheltuitori, făcători de mizerie şi guralivi. Şi purtători de mirosuri care îţi produce vomă, am uitat să adaug. Dacă am învăţa cu toţi să ducem gunoiul la gunoi şi să nu-l mai aruncăm pe stradă să ne vadă alţii, poate că oamenii ar vedea că noi suntem altfel decât ei. Poate atunci ei se vor întreba, de ce acest om nu îşi întoarce capul după femeile cu decolteul mare din autobuz, de ce duce gunoiul lui sau a altora la coşul de gunoi şi de ce nu înjură atunci când cineva îl jigneşte. Poate ar trebui să ne privim în oglindă, să ne mai mirosim şi să ne analizăm să vedem ce fel de educaţie am băgat în noi şi cum acţionăm noi în necunoscut.

Data viitoare când mergeţi cu autobuzul şi daţi de un om nespălat şi care pute a transpiraţie, întrebaţi-l dacă de la lucru vine şi dacă a lucrat ceva, ce anume a lucrat. Dacă la această întrebare vă va răspunde negativ, sudoarea acestui om nu este o sudoare care să ducă la câştigarea pâinii, ci este sudoarea lenevirii - astfel de oameni trebuie duşi la cel mai apropiat jet de la o maşină de pompieri, sau la o spălătorie auto cu jet, şi acolo să fie spumaţi, pulverizaţi şi spălaţi profund. Apoi poţi să-i laşi să vină în lume să stea în autobuz sau oriunde altundeva unde sunt alţi oameni.

Îmi amintesc de un slogan care l-am văzut cu mulţi ani de zile într-o staţie de metrou:

"Dacă circuli pe metrou fără bilet, vei fi amendat. 
Dacă circuli pe metrou fără deodorant, îi amendezi pe toţi din jurul tău!"

Să nu mai spunem de cei care nu se spală pe mâini după ce folosesc toaleta... sau după ce umblă cu murdării pe mâini. Ce lungă ar fi lista acum... vă las să citiţi câteva păreri legate de întrebarea "de ce nu se spală românii" de pe un forum. Nu am reuşit să găsesc un articol sursă din evz, dar o să-l găsiţi sigur pe alte site-uri. Nu am vrut să-l citez aici că făceam din cre(ş)tinul nostru de mai sus nu doar dobitoc, dar şi demn de condamnat. Nu aruncaţi putorile în autobuze - aruncaţi-le la gunoi! Acolo e locul lor! (probabil că poza din această postare o să vă facă să vă amintiţi mai bine de asta pe viitor). Oare la biserica unde merge el s-a învăţat vreodată - sau se învaţă vreodată - igiena personală? Biblia este plină de îndemnuri despre îngrijirea şi iubirea corpului nostru. Se pare că mulţi îşi bat joc de ei - şi implicit de noi care avem nasurile mai mult sau mai puţin sensibile - şi atrag asupra lor ruşine. Probabil că educaţia lor creştină trebuie să includă şi educaţia igienei personale.

Voi ce părere aveţi?





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.