Putin este sub influenţa Satanei, declară un cler ucrainian de vârf

Preşedintele Vladimir Putin a căzut sub blestemul Satanei şi va confrunta pedeapsa veşnică dacă nu se pocăieşte, a declarat un cleric ucrainian de vârf pe 6 septembrie 2014 într-o declaraţie neobişnuit de înţepătoare care blama pe faţă pe liderul rus pentru războiul din Ucraina.

Patriarhul Filaret (cel care a făcut declaraţia de mai sus) conduce Patriarhia din Kiev, o ramură a Bisericii Ortodoxe care s-a desprins de Moscova în 1992, după căderea Uniunii Sovietice şi după declararea unei Ucraine independente. Biserica sa, o rivală a Patriarhatului Moscovei care este îndeaproape relaţionată cu Putin, susţine cu tărie naţiunea ucraineană şi lupta guvernului de la Kiev de a înfrânge separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei.

"Cu mare regret trebuie să spun acum public că printre conducătorii acestei lumi... a apărut un Cain nou, nu după numele său, ci după faptele sale", a declarat Patriarhul Filaret, invocând caracterul biblic care şi-a ucis fratele, Abel.

"În calitatea de prim fraticid din istorie, Cain, aceste fapte arată că domnitorul menţionat anterior a căzut sub acţiunea Satanei", a spus el într-o declaraţie publicată pe site-ul patraiarhatului în ucraineană, rusă şi engleză.

Declaraţia intitulată "Noul Cain" a fost emisă în prima zi de încetare a focului dintre forţele ucrainiene şi rebelii pro-ruşi. Cel puţin 2.600 de oameni au murit în lupta din estul Ucrainei, încă de la începutul ei în aprilie.

Putin este un creştin botezat ortodox şi a făurit legături apropiate cu Biserica Ortodoxă Rusă, văzând-o ca un aliat de valoare în lupta sa cu ceea ce el vede a fi o lume Răsăriteană decadentă.

Filaret, care a preluat recent patraiarhatul Kievului, a spus că Putin a alimentat în mod voit conflictul din Ucraina prin a trimite mercenari, trupe şi arme peste graniţă şi a răspândit minciuni prin intermediul mass-mediei ruse cu privire la ceea ce se întâmpla în realitate.

Putin neagă faptul că ar fi trimis trupe ruseşti în Ucraina sau că i-ar fi înarmat pe separatişti, în ciuda a ceea ce Kievul şi susţinătorii Răsăriteni spun că ar fi de fapt o evidenţă copleşitoare a contrariului.

"Acest lider minte în mod cinic, afirmând că ţara sa nu este o parte a conflictului din Ucraina, deşi el a făcut totul pentru a instiga conflictul şi a-l menţine viu în continuare", a declarat Filaret.

"El se numeşte pe sine un frate al poporului ucrainian, dar de fapt, conform faptelor sale, el a devenit de fapt noul Cain, vărsând sângele fraţilor şi încâlcind lumea întreagă cu minciuni", a spus Filaret.

Filaret i-a îndemnat pe credincioşii ortodocşi să se roage ca Putin "să-şi vină în fire". Altfel, a adăugat patriarhul, el va confrunta "un final ruşinos şi damnaţiune eternă în iad".

Notă: Materialul de mai sus este un reportaj efectuat de Gareth Jones, editat de Andrew Heavens. © 2014 Thomson Reuters. Toate drepturile rezervate. Fotografia şi materialul de mai sus a fost preluat din materialul sursă. Dacă folosiţi acest material pe alt site, rog să citaţi sursa şi să lăsaţi şi această notă la final. Mulţumesc. 




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.