George Clooney şi legământul căsniciei

George Clooney şi Amal Alamuddin la nunta lor din 29 septembrie 2014 - sursă foto: www.famously.comLunea aceasta, George Clooney s-a căsătorit cu Amal Alamuddin în cadrul unei ceremonii civile din Veneţia, Italia. Cuplul a avut parte de o ceremonie privată în sâmbăta anterioară, la care au luat parte familia şi prietenii apropiaţi, incluzând pe Matt Damon şi Bill Murray.

Ori de câte ori se căsătoresc celebrităţile, ne vine în cap mariajul altor celebrităţi. Britney Spears şi Jason Alexander poate că au depăşit recordul pentru cel mai scurt mariaj dintre celebrităţi, care a durat în total 55 de ore. Kim Kardashian şi Kris Humphries au fost căsătoriţi pentru 72 de zile; urmările divorţului lor a durat de şapte ori mai mult. Dennis Rodman şi Carmen Electra au fost căsătoriţi pentru nouă zile. Jennifer Lopez şi Ojani Noa au fost căsătoriţi pentru 11 luni; ea s-a căsătorit ulterior cu Cris Judd, încă căsnicia lor a durat doar şase luni.

Căsătoriile dintre celebrităţi sunt reflecţii ale culturii care îi fac pe aceştia celebrităţi. Conform cu The Economist, căsătoria americană tipică durează opt ani. Există şi excepţii de la regula aceasta aparentă: Mark Harmon şi Pam Dawber au fost căsătoriţi pentru 27 de ani; Tom Hanks şi Rita Wilson au fost căsătoriţi pentru 26 de ani, după cum au fost şi Michael J. Fox şi Tracy Pollan. Paul Newman şi Joanne Woodward au fost căsătoriţi pentru 50 de ani.

Dumnezeu foloseşte adesea căsătoria ca o metaforă pentru a descrie relaţia Sa cu poporul Său (vezi cartea lui Osea, Efeseni 5:32; Apocalipsa 19:7-10). Iată şi un motiv pentru aceasta: o nuntă nu face o căsnicie. Doar pentru că un cuplu şi-au dedicat vieţile unul altuia nu garantează că ei vor ţine această dedicare. Promisiunea de ieri trebuie să fie angajamentul de astăzi.

La fel este şi cu credinţa noastră. Prea mulţi creştini gândesc că ei trebuie să fie într-o stare corectă cu Dumnezeu pentru că au fost botezaţi când erau prunci, sau când erau copii mici, sau pentru că ei au avut o întâlnire cu Dumnezeu la o tabără de tineret, sau pentru că ei au mers duminicile la biserică.

Toate acestea sunt bune, însă ascultarea din trecut nu este un înlocuitor pentru ascultarea din prezent. Dumnezeu vrea lucrurile la timpul prezent, comuniune intimă cu copiii Lui. El îşi revelează voia Sa perfectă moment după moment, şi ne cheamă la acelaşi tip de închinare şi ascultare.

Consideraţi următorul exemplu. În 2 Samuel 5, filistenii au atacat pe Regele David şi oamenii săi. Aşa că David a întrebat pe Domnul ce să facă; Domnul l-a sfătuit să aibă un asalt frontal şi l-a asigurat de succesul care va urma. Mai târziu filistenii au atacat din nou, aşa că David l-a întrebat din nou pe Domnul ce să facă. De data aceasta Domnul i-a spus să meargă "pe la spatele lor şi să meargă asupra lor în dreptul duzilor". Din nou el a primit victorie (versetele 18-25). Fiecare bătălie avea propria sa strategie.

În Ezechiel 24, Dumnezeu a asemănat poporul Israel cu un cazan cu coroziuni/rugină în el. Indiferent de cât de atractiv apărea el pe afară, şi indiferent de puritatea conţinutului pus în el, rugina spurca tot ceea ce atingea (versetele 3-6). Un cazan sau un suflet care a fost curăţat ieri trebuie să fie curăţat din nou astăzi. În Psalmul 101:3, David a declarat, "Nu voi pune nici o nelegiuire înaintea ochilor mei". Integritatea zilei de ieri nu este nici o garanţie că vom avea integritate şi astăzi.

Aşadar, pentru a schimba cultura noastră, trebuie să fim împuterniciţi doar de Acela care poate schimba inima umană. Un burghiu electric trebuie să stea conectat la curent pentru a putea fi folosit la ceea ce este de fapt intenţionat. Cât de aproape eşti de Sursa ta chiar acum?

Notă: Acest material este o traducere/adaptare a unui material scris de Jim Denison în Christian Headlines pe 30 septembrie 2014; pentru mai multe discuţii şi forumuri legate de adevăr şi cultură, vizitaţi Denison Forum la www.denisonforum.org. Fotografia din această postare a fost preluată de pe site-ul www.famously.com. Dacă folosiţi această postare pe alte site-uri, rog să păstraţi toate link-urile de mai sus şi nota aceasta de final.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.