9 lucruri pe care să nu le spui niciodată soţiei tale

Ai spus lucruri soţiei tale pe care poate nu trebuie să le spui? (sursă foto: iStock)Cu ceva timp în urmă am postat o listă cu "10 lucruri pe care o soţie doreşte să le audă de la soţul ei" şi ulterior am postat o listă cu "Alte 10 lucruri pe care soţiile doresc să le audă de la soţii lor". Am considerat că este spre folosul multora să împărtăşesc cu voi şi câteva lucruri pe care un soţ nu are trebui să le spună niciodată soţiei lui. Aşa că am mers pe pagina de Facebook a organizaţiei iMOM şi acolo s-a pus întrebarea către femei cu ce lucruri nu ar trebui să le audă ele de la soţii lor. Mai jos este o listă cu nouă lucruri pe care bărbaţii nu ar trebui să le spună niciodată soţiilor lor, bazate pe topul răspunsurilor de pe pagina respectivă de Facebook - cu câteva care le-am adăugat eu, bazat pe ceea ce mi-au împărtăşit femeile de la biroul nostru:

1. "Calmează-te. Relaxează-te!" Câteva variaţii pe această temă, precum "gata, răcoreşte-te", au făcut din acest punct să fie ceva tare şi clar. Când soţiile noastre sunt supărate cu privire la ceva, aceste fraze nu sunt deloc ajutătoare. Ele vin ca un fel de reducere a stresului, dar de fapt sunt cauza ce intensifică stresul.

2. "Ce s-a mai întâmplat iar?" Cuvintele acestea sau "Care-i baiu' cu tine?" ating starea de nervozitate deoarece ele le fac din soţiile noastre să fie problema care trebuie rezolvată, sau o maşină de control. Acestor fraze le lipseşte empatia şi riscă în acelasi timp să înjosească pe soţiile noastre sau situaţiile care le privesc.

3. "La ce te gândeai?" Aici avem o temă completă. Doamnele încearcă să ne spună ceva, bărbaţilor! Uneori cuvintele pe care le folosim sună a fi mai adecvate pentru un procuror sau un educator de grădiniţă. Această frază este înjositoare, ajută doar la transmiterea presupunerii că în această discuţie ea nu s-a gândit deloc, sau s-a gândit foarte puţin, spre a lua o decizie. Cu certitudine că nu o zideşte.

4. "Ce-ai făcut toată ziua?" Iată un alt exemplu a felului cum presupunerile şi ignoranţa poate duce la lipsa de respect şi durere. Atunci când rostim aceste cuvinte de superioritate, mai ales unei mame care lucrează acasă toată ziua cu copiii, noi arătăm de fapt ce respect scăzut avem faţă de contribuţiile lor din interiorul sau exteriorul căminului - mai ales comparat cu ceea ce facem noi.

5. "Iar e perioada aia a lunii?" Cred că nu trebuie să explic acest punct prea mult. Bărbaţilor, fie că este sau nu "acel timp al lunii", v-aş încuraja să nu spuneţi aceasta.

6. "Nu te mai iubesc" Atunci când spunem ceva de acest fel, noi de fapt străpungem inima unei femei şi acest lucru nu va fi uitat. Aminteşte-ţi că dragostea nu este doar un sentiment, este o decizie. Alege să-ţi iubeşti soţia toată viaţa.

7. "Ai de gând să mănânci toată chestia aia?" UPS! Când spui aşa ceva... de fapt îi spui soţiei tale că ea este grasă. Nu e o idee bună!

8. "Dă-te de pe spatele meu... mereu mă sâcăi!" Fie că te sâcâie sau nu soţia, a-i spune chestia asta nu va face ca lucrurile să fie mai bune. Cursul mai bun al acţiunii ar fi ca tu să stai jos alături de ea şi să-i explici într-un mod blând lucrurile pe care le spune ea şi care te deranjează, şi felul cum te simţi cu privire la ele.

9. "Eşti ca maică-ta!" Acest lucru este spus de obicei într-un mod defavorabil; când ai rostit chestia asta tu nu doar că o insulţi pe ea, dar şi pe mama ei... adică soacra ta.

Dacă ai spus una sau mai multe din aceste lucruri soţiei tale, poate că ai beneficia din citirea acestui articol "5 otrăvuri ale limbii care-ţi întinează căsnicia". Să ne păzim limbajul nostru faţă de soţiile noastre la fel cum ne păzim banii, timpul şi alte resurse. Ceea ce rostim poate face aşa mult bine, însă în doar câteva cuvinte putem face atâta rău. Să folosim cuvintele noastre ca să zidim, nu ca să dărâmăm.

Ce alte fraze ai mai descoperit ce pot cauza mai multă rană decât să ajute căsnicia ta? Împărtăşiţi-le mai jos în secţiunea de comentarii ca să învăţăm cu toţi din aceasta!

Notă: Articolul prezent este o traducere/adaptare dintr-un material publicat pe blogul lui Mark Merrill (foto dreapta) reprodus de CharismaMagazine. Mark este fondatorul organizaţiei non-profit Family First şi poate fi citit / urmărit la adresa www.markmerrill.com sau pe Twitter la @MarkMerrill. Fotografia de la începutul acestei postări este preluată din articolul sursă. Dacă folosiţi acest material în alt site/blog, vă rog să menţionaţi sursa şi să păstraţi toate link-urile din această postare.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.