Este Ebola judecata lui Dumnezeu pentru divizarea Ierusalimului?

O micrografie a unui electron de transmisie a virusului Ebola (CDC/ Dr. Frederick A. Murphy - sursă foto wikimedia)
Cu ceva timp în urmă cineva a pus această întrebare: Este oare izbucnirea mortală a virusului Ebola prima sferă a judecăţii din 'Apocalipsa'?

Organizaţia Mondială de Sănătate (World Health Organization - WHO) a declarat erupţia de Ebola din Africa de Vest ca fiind o urgenţă de sănătate publică internaţională.

Liderii bisericii din Liberia pretind faptul că izbucnirea aceasta mortală este o plagă pe care a trimis-o Dumnezeu să pedepsească naţiunea pentru "fapte imorale" precum homosexualitatea. Ziarul Daily Observer din Liberia a raportat că mai mult de 100 de episcopi, pastori, supraveghetori generali, profeţi, evanghelişti şi alţi slujitori din cadrul bisericilor evanghelice, care fac parte din Conciliul Bisericilor din Liberia, au ajuns la decizia că Dumnezeu este înfuriat pe Liberia şi că Ebola este o plagă. Acum am început să vedem cazuri de Ebola în Europa şi America - şi o nouă teorie a Pastorului John Hagee, fondatorul organizaţiei Christians United for Israel (Creştinii Uniţi pentru Israel). Discernământul său spune că Ebola poate fi parte a judecăţii lui Dumnezeu pentru încercările Preşedintelui Obama de a diviza Ierusalimul.

"Vreau ca fiecare american să audă chestia asta foarte clar", a spus Hagee într-o transmisie TV pe canalul lor Hagee Hotline. "Profetul Ioel spune în capitolul trei, 'Eu, Domnul voi aduce toate naţiunile' şi ascultaţi această frază - 'toate naţiunile' include şi America, 'la judecată pentru că au divizat ţara Mea, pământul lui Israel'. Dumnezeu spune că atunci când vreo naţiune divizează pământul lui Israel, ei sunt supuşi judecăţii, şi divizarea Ierusalimului este divizarea ţării.

"Preşedintele nostru este pornită să divizeze Ierusalimul. Dumnezeu veghează şi El va aduce America spre judecată. Există motive să spun că judecata a început deja pentru că el, preşedintele, a început să se lupte spre a diviza Ierusalimul de mulţi ani. Acum experimentăm criza Ebola.

"Avem o criză în economia noastră. Suntem îngrijoraţi din toate punctele că vom fi atacaţi de Islamul radical, şi sunt câteva voci foarte raţionale care spun că noi suntem următoarea lor ţintă. Suntem o naţiune care are o criză în privinţa conduceri. Suntem in haos, în criză. Anarhia conduce naţiunea noastră în Ferguson, Missouri."

Ce contează dacă Obama divizează ţara? Scriptura ne porunceşte să stăm alături de Israel. Mântuirea este de le evrei (Ioan 4:22). Poporul evreu a dat Creştinismului Scripturile, profeţii, patriarhii, apostolii şi pe Însăşi Isus. Dumnezeu ne porunceşte să ne rugăm pentru pacea Ierusalimului (Psalmul 122:6). Rădăcinile noastre creştine sunt în Iudaism!

Deci, ce s-ar întâmpla dacă America - dacă creştinii - s-ar întoarce contra Israelului? În Geneza 12:3, Dumnezeu a spus lui Avraam, primul evreu, "Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta şi voi blestema pe cei ce te vor blestema". Istoria a arătat că naţiunile care au binecuvântat poporul evreu au primit binecuvântarea lui Dumnezeu, în timp ce naţiunile care au blestemat poporul evreu s-au confruntat cu încercări şi necazuri.

Este Ebola judecata lui Dumnezeu asupra Americii? Sincer, nu ÅŸtiu.

Cred că Dumnezeu şi-a ridicat zidul Său de protecţie, în parte, de peste naţiunea noastră. Unii numesc aceasta disciplină. Unii o numesc judecată. Unii cred că Dumnezeu n-ar fi implicat deloc în aceasta. Mă rog, însă, cu privire la ceea ce a spus Hagee şi la ceea ce s-ar putea întâmpla mai departe.

Şi ştiu un lucru: vreau să fiu de partea dreaptă a Bibliei în ceea ce priveşte vremurile din urmă - şi aceasta înseamnă să stăm alături de Israel. De sigur, a sta cu Israel nu înseamnă să sancţionăm tot ceea ce face Israelul, însă înseamnă să recunoaştem mâna lui Dumnezeu în restaurarea poporului Său în ţară, şi a arăta solidaritatea faţă de ei ori de câte ori putem. Fie că Ebola este sau nu este judecata lui Dumnezeu peste America pentru divizarea Ierusalimului, Iersualimul nu trebuieşte să fie divizat.

Notă: Articolul de faţă este scris iniÅ£ial de Jennifer LeClaire în CharismaNews. Jennifer LeClaire (foto alăturat) este editor de ÅŸtiri din cadrul site-ului menÅ£ionat anterior, de unde a fost preluată ÅŸi imaginea din această postare; ea este ÅŸi directorul miÅŸcării Awakening House of Prayer (Casa de Rugăciune a Trezirii) din Fort Lauderdale, Florida, ÅŸi este autoarea a câtorva cărÅ£i inclusiv The Making of a Prophet (Cum se naÅŸte un profet) ÅŸi Satan's Deadly Trio: Defeating the Deceptions of Jezebel, Religion and Witchraft (Trio-ul mortal al lui Satan: Izabela, Religia ÅŸi Vrăjitoria) - ambele cărÅ£i sunt în limba engleză ÅŸi pot fi comandate făcând un click pe titlul lor. PuteÅ£i vizita site-ul ei aici: www.jenniferleclaire.org. Dacă folosiÅ£i acest material în altă parte, păstraÅ£i toate link-urile din această postare precum ÅŸi nota de la final.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.